Trump Bitcoin

Trump afectează prețul Bitcoin

Prețurile Bitcoin nu au crescut brusc în august, deși îngrijorarea războiului comercial s-a intensificat.

Moneda digitală a înregistrat unele câștiguri în cursul lunii, crescând cu mai mult de 20% în perioada 1-6 august, când prețul său a depășit 12 300 $. Criptomoneda a început să crească după ce președintele Trump a postat pe Twitter planurile sale de a impune tarife suplimentare asupra Chinei și a obținut un impuls, în timp ce yuanul chinez a atins un minim de peste 10 ani față de dolarul SUA.

În timp ce unii au indicat variabile macroeconomice pentru a explica mișcările prețurilor bitcoin în august, alții au oferit o explicație mai simplă, afirmând că criptomoneda se consolidează pe parcursul lunii.

Trump și adoptarea în masă a Bitcoin

Poate propunerea de repatriere a președintelui Donald Trump, care ar impune taxe suplimentare pe banii trimiși în afara Statelor Unite în încercarea de a reduce imigrația, ar avea efectul final al impulsionării adoptării în masă a Bitcoin?

În comparație cu calea tradițională de remitere a banilor, criptomonedele oferă o viteză mai mare și rate foarte reduse. Dacă președintele Trump va avansa cu propunerea sa de hiper-impozitare, calea de trimitere a banilor prin active digitale va deveni o metodă și mai tentantă pentru cazul de utilizare în creștere a remitențelor bazate pe cripto.

Donald Trump a declarat pentru Fox Business că nu intenționează să investească în Bitcoin, deoarece „pare doar o înșelătorie” care amenință dominanța dolarului american.
Trump: Bitcoin „Pare o înșelătorie”, amenință dolarul

Într-un interviu acordat luni companiei Fox Business, cel de-al 45-lea președinte american a răspuns la o întrebare dacă intenționează să investească în criptomoneda de vârf. El a răspuns că nu a investit pentru că „pare doar o înșelătorie”, înainte de a adăuga că nu este un fan al activului „pentru că este o altă monedă care concurează împotriva dolarului”.

Comentariile reiterează sentimentele pe care Trump le-a împărtășit într-un tweet publicat pe scară largă din 2019 , când a spus că nu este un fan al criptomonedelor, remarcând că acestea nu sunt „bani” și că valoarea lor este „extrem de volatilă și bazată pe aer”.

Succesorul lui Trump la Casa Albă, președintele Joe Biden, nu a făcut încă un apel atât de explicit asupra criptomonedelor, deși Trezoreria pare să ia măsuri majore pentru a se asigura că clasa de active este impozitată. Recent a prezentat o propunere de transferuri criptografice în valoare de peste 10.000 de dolari, care să fie raportată Serviciului de Impozite.

Leave a Reply