Tranzacționare cu criptomonede Ghid Complet pentru începători 2022

Deci, în cele din urmă ați decis să începeți cariera dvs. de tranzacționare în criptomonede și vă gândiți deja la modul în care veți cheltui milioane.

Nu există nicio îndoială că criptomoneda este o piață interesantă pentru investitori, dar, din păcate, succesul nu se întâmplă la fel de ușor ca asta.În realitate, tranzacționarea cu criptomonede poate fi o afacere riscantă. Da, este adevărat – unii oameni au câștigat mulți bani. Cu toate acestea, unii oameni au pierdut și mulți bani.

Pentru cei care sunteți interesați să aflați despre tranzacționarea cu criptomonede, sunt aici pentru a vă ajuta să începeți. Acest ghid pentru începători vă va arăta tot ce trebuie să știți.

În primul rând, vă voi oferi câteva informații de bază despre momentul în care a început tranzacționarea criptomonedelor. Apoi, vă voi ajuta să înțelegeți diferența dintre tranzacționarea pe termen scurt și pe termen lung a criptomonedelor și ambele avantaje și dezavantaje ale acestora.După aceea, vă vom spune lucrurile importante de care trebuie să aveți grijă înainte de a începe tranzacționarea.

În cele din urmă, vă voi arăta cum să tranzacționați! Acesta va include un ghid pas cu pas cu câteva imagini utile.

Până la sfârșitul citirii acestui ghid pentru începători, veți avea toate informațiile necesare pentru a merge și a face tranzacții pe cont propriu. Deci, ce aștepți, să mergem și să aflăm despre primele zile ale tranzacționării cripto!

Concurența între brokerii online este intensă, ceea ce înseamnă că există o mulțime de avantaje îngrijite pentru cei care doresc să înceapă tranzacționarea criptomonedelor. Brokerii oferă de obicei un cont „demo” gratuit în care vă puteți înregistra folosind puțin mai mult decât o adresă de e-mail și apoi utilizați fonduri virtuale pentru a cumpăra criptomonede virtuale.

Chiar dacă sunt libere de utilizat, conturile demo sunt dotate cu toate funcționalitățile și caracteristicile unui cont live. De asemenea, utilizează aceleași fluxuri de preț, astfel încât să puteți obține un sentiment de viață pentru ceea ce înseamnă să tranzacționați în criptomonede.

Unele informații utile de bază sunt că tranzacționarea criptografică a evoluat dintr-un mediu foarte orientat către tehnologie. Funcționează folosind principiile blockchain-ului, care este un subiect interesant. O analogie a blockchain-ului este un grup de oameni care joacă cărți cu cărțile cu fața în sus pe masă. Toți cei prezenți pot vedea câte cărți cu ce valoare deține fiecare persoană.

Deși s-ar putea să nu creeze un joc distractiv, există o transparență de 100%.

Cu criptomonede, informațiile despre ceea ce deține toată lumea sunt păstrate online, mai degrabă decât pe o masă. Posibil mai important pentru publicul larg, mecanica sistemului a fost simplificată pentru a face tranzacționarea criptografică ușor de făcut și disponibil pentru un public mult mai larg.

Când bitcoin a fost tranzacționat pentru prima dată, a fost necesar un anumit grad de cunoștințe tehnologice, dar acele zile au trecut de mult. Dacă doriți să știți cum să începeți tranzacționarea criptomonedelor, atunci exemplul de cumpărare a tranzacției de 50 USD de bitcoin la eToro este un loc excelent pentru a începe.

Este la fel de ușor ca introducerea acestor detalii în monitorul de tranzacționare, conform celor de mai jos și clic pe „deschideți tranzacționarea”.Sunt disponibile alte piețe de criptomonede. La eToro există un total de 16. Fiecare are „caracteristici” diferite. De exemplu, unele sunt asociate cu mișcări mai volatile ale prețurilor.

Toți urmează același principiu că sunt cumpărate sau vândute folosind numerar „tradițional”. Când poziția este închisă, diferența dintre nivelul prețului de intrare și ieșire determină profitul / pierderea din tranzacție.

Bitcoin este o primă piață populară pentru cei care se întreabă cum să înceapă tranzacționarea criptomonedelor. Popularitatea sa înseamnă că s-ar putea să apară chiar și în conversația generală. Majoritatea oamenilor pot cunoaște pe cineva sau despre cineva care susține că a „făcut avere” tranzacționând bitcoin.

Astfel de afirmații sunt tratate cel mai bine cu grijă. Randamentele excesive sunt asociate cu profiluri extreme de risc / randament. Rolul lui Bitcoin în conversația de zi cu zi înseamnă că s-ar putea să-i auziți pe alții împărtășind gânduri sau chiar remarcând că prețul a crescut. Toate informațiile au o valoare, astfel încât tranzacționarea pe o piață pe care o tranzacționează și alte persoane ar putea fi un bun punct de plecare pentru începători.

Cea mai simplă abordare a învățării cum să începeți tranzacționarea criptelor se rezumă la a răspunde la câteva întrebări. Pe care dintre brokerii reglementați să îl utilizați? Cât timp practici tranzacționarea pe un cont demo? Ce strategie specială de tranzacționare criptografică și criptografică se potrivește cel mai bine abordării dvs.?

Unora le place să analizeze opțiunile, alții intră, folosesc un broker reputat și reglementat și cumpără un pic de bitcoin, apoi lasă poziția să meargă.

Aflarea sfaturilor de tranzacționare criptografică este un proces continuu. Folosirea unui broker nereglementat este cel mai mare nu-nu din toate.

Apoi, există întrebarea de ce criptomonedele au captat imaginația publicului într-o asemenea măsură. Răspunsul la acest punct este considerat o analiză de tranzacționare. Ademenirea bitcoinului și a altor criptos revine la aspectul blockchain al ADN-ului lor.

Unii comercianți cu amănuntul acceptă deja criptomonede ca plată pentru bunuri și servicii. Dacă, și este o mare „criptovalută”, devine pe scară largă acceptată ca mijloc legal, atunci prețul va crește dramatic.

Argumentul susține că, dacă în viitor va fi necesar bitcoin pentru a cumpăra lucruri, atunci oamenii vor tranzacționa din dolari, lire sterline, euro și yeni pentru a cumpăra moneda viitorului. Rezultatul este că această cerere suplimentară va conduce la creșterea prețurilor.

Ce este o criptomonedă?

Să începem de la început.

Este posibil să fi auzit multe lucruri despre ce este o criptomonedă, dar este posibil să căutați în continuare o definiție de înțeles. Te aud, am fost mult timp în aceeași barcă. În loc să devii prea tehnic, iată cel mai simplu mod de a te gândi la criptomonede:

O criptomonedă reprezintă în esență bani pe platformele software.

Este important să rețineți că echipele / companiile care se află în spatele acestor criptomonede creează nu numai o nouă formă de monedă, ci o nouă platformă software. Pentru a demonstra cum funcționează acest lucru, să aruncăm o privire la alte platforme software cu care probabil sunteți deja familiarizați.

Examinarea modului în care funcționează aceste platforme vă va ajuta să înțelegeți criptomonedele.

Iată câteva platforme software folosite de mulți oameni:

 • Windows: o platformă software pentru computerele personale;
 • Dropbox: o platformă software pentru stocarea și partajarea documentelor;
 • Fedwire: o platformă software care trimite bani între instituțiile financiare.

Pe fiecare dintre aceste platforme, se utilizează un tip de bani, în schimbul utilizării platformei:

Windows: plătiți dolari SUA (sau moneda dvs. locală fiduciară ) pentru a cumpăra o licență pe care Windows o poate folosi pe computer. Dacă cumpărați un computer care are deja Windows pe acesta, taxa de licență este inclusă în prețul de achiziție.

Dropbox: plătiți dolari SUA (sau moneda locală fiduciară) pentru a cumpăra un abonament pentru a utiliza software-ul timp de o lună sau un an, în funcție de planul pe care îl cumpărați.

Fedwire: plătiți o taxă de tranzacție pentru a utiliza sistemul și trimiteți moneda fiat în sine.
Fiecare dintre aceste sisteme are, de asemenea, o bază de date conectată la acesta:

 • Windows: baza de date este stocată pe computerul dvs. local;
 • Dropbox: baza de date este stocată pe serverele Dropbox;
 • Fedwire: baza de date este stocată pe serverele Fedwire.

Criptomonedele înlocuiesc în esență dolarii SUA (sau moneda dvs. locală fiduciară) pe care le utilizați pentru a achiziționa aceste servicii software. „Baza de date” la care vă oferă acces criptomonedele se bazează pe tehnologia blockchain.

Dar așteaptă, care sunt serviciile software pe care le primești? Nu este o criptomonedă ca Bitcoin doar o monedă, ca dolari SUA?

Nu chiar.

Scopul criptomonedelor este de obicei îmbunătățirea unui anumit tip de sistem software sau rețea. Când trimiteți bani prin PayPal, Fedwire sau Western Union, în esență trimiteți bani fiduciari în mod electronic, similar cu Bitcoin.

Totuși, acolo se termină asemănarea.

Platformele precum PayPal au limitări severe în ceea ce puteți și ce nu puteți face. De exemplu, nu puteți trimite / primi bani din anumite țări.

Criptomonedele precum Bitcoin vor să facă tranzacțiile financiare mai deschise și mai accesibile pentru toată lumea din întreaga lume.

Alte criptomonede rezolvă alte probleme, pe care le vom explora mai târziu în acest ghid.

Tranzacționarea criptomonedelor

După cum trebuie să știți deja, Bitcoin a devenit prima criptomonedă când a fost lansată în 2009. Cu toate acestea, cu o singură monedă disponibilă, nu ați putut să o tranzacționați cu nicio altă criptomonedă.
Abia câțiva ani mai târziu, când au fost create din ce în ce mai multe criptomonede, oamenii au început să le tranzacționeze. Ideea este foarte simplă. Tranzacți o criptomonedă cu alta, cu speranța că moneda pe care o cumperi crește în valoare.

Acest concept este același cu bursa din lumea reală.

Când oamenii tranzacționează, trebuie să folosească un schimb de criptocurrency. Acest lucru este posibil pentru cumpărători și vânzători. De exemplu, dacă dețineți Bitcoin și doriți să-l vindeți pentru Ethereum, un schimb vă va ajuta să găsiți un vânzător Ethereum cu care să tranzacționați.

Schimburile vă vor percepe o taxă pentru acest lucru, care costă în mod normal în jur de 0,1% pentru fiecare tranzacție. Tranzacționarea criptomonedelor este acum foarte populară, cu monede de miliarde de dolari achiziționate și vândute în fiecare zi.

Cei „norocoși” au câștigat o sumă serioasă de bani făcând acest lucru și există o mulțime de oameni care tranzacționează acum criptomonede ca o slujbă cu normă întreagă.

Cu toate acestea, comercianții experimentați folosesc o mulțime de instrumente diferite pentru a-i ajuta să aleagă monedele potrivite la momentul potrivit. Aceasta poate include software care ajută investitorii să analizeze tendințele anterioare de stabilire a prețurilor etc.

Cu toate acestea, toată lumea trebuie să înceapă de undeva! Atâta timp cât nu tranzacționați mai mult decât vă puteți permite să pierdeți, nu există niciun rău dacă încercați.

Acum, voi explica acum ce este tranzacționarea pe termen scurt, împreună cu avantajele și dezavantajele sale.

Oricine este interesat de la distanță să afle despre cripto a participat la o formă de tranzacționare. Pe măsură ce capătă o atenție din ce în ce mai mare, jucătorii mai noi doresc să intre pe piață și să obțină felia de plăcintă criptografică. Deci, pentru a ajuta acei oameni să intre pe această piață interesantă, am creat acest „ Ghid de tranzacționare a criptomonedelor”.

Cum să începeți tranzacționarea

Primul lucru de care aveți nevoie pentru a începe să tranzacționați bitcoin este să deschideți un portofel bitcoin. Dacă nu aveți un portofel bitcoin, atunci puteți deschide unul la cel mai bun portofel numit eToro. Am aranjat o ofertă specială pentru toți cei care doresc să înceapă în bitcoin pentru a obține gratuit 10 USD la eToro.

Comercianții Bitcoin caută în mod activ cele mai bune soluții posibile pentru tranzacționare și investiții în bitcoin. Avem câteva dintre cele mai bune metode explicate chiar aici în acest articol. Am învățat această înțelepciune bitcoin prin încercare și eroare și vă vom arăta ce funcționează chiar acum. Metodele pe care le predăm nu depind de prețul bitcoin. Ele pot fi folosite indiferent dacă bitcoin crește sau coboară.

Rețineți că este posibil să pierdeți bani. Capitalul dvs. este în pericol în timpul tranzacționării criptomonedelor, deoarece se tranzacționează încă la sfârșitul zilei. Vă recomandăm întotdeauna să faceți tranzacții demo înainte de a risca bani reali. De asemenea, citiți ghidul de volum de tranzacționare.

Aceste strategii bitcoin pot fi folosite și pentru tranzacționarea de numerar bitcoin, precum și pentru alte criptomonede. De fapt, puteți utiliza acest lucru ca ghid comercial pentru orice tip de instrument de tranzacționare.

Tehnologia blockchain este un mare pas înainte pentru a accesa informațiile. Multe companii încep să dezvolte aplicații pentru a utiliza Blockchain în favoarea lor. Amintiți-vă că atunci când tranzacționați monedă digitală, poate părea că nu este o monedă reală. Dar de fapt este real. Aceasta nu este o schemă Ponzi. Înainte de a cumpăra bitcoin, aveți un plan solid și nu subestimați piețele criptomonede. Trebuie să vă faceți analiza tehnică la fel ca și cum ați tranzacționa orice alt instrument.

Cum să tranzacționați zilnic

Tranzacționarea criptomonedelor pe o platformă precum eToro este ca tranzacționarea altor piețe financiare, cum ar fi valutele, indicii bursieri și alte instrumente financiare. Tot ce trebuie să faci este să prezici mișcările de preț ale criptomonedelor.

Câștigi când speculațiile tale sunt corecte. Nu este nevoie să dețineți un activ criptografic pentru a putea tranzacționa și obține profituri.

De exemplu, dacă preziceți că valoarea monedei de bază într-o pereche de criptomonede, să spunem BTC / USD, va crește, atunci puteți face o tranzacție de cumpărare și puteți obține o plată dacă predicția dvs. se dovedește a fi corectă.

În mod similar, puteți alege o tranzacție de vânzare dacă credeți că valoarea monedei de bază va scădea.

În timp ce comercianții pe termen lung preferă să dețină pozițiile bitcoin pentru perioade lungi de timp, comercianții de zi au descoperit că Bitcoin este profitabil din mai multe motive:

 • Tranzacționarea criptografică este mai volatilă decât tranzacționarea acțiunilor;
 • Bitcoin este tranzacționat 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână;
 • Bitcoin permite tranzacții mari cu cheltuieli generale reduse;
 • Bitcoin este cea mai lichidă formă de criptomonedă.

Mai multe oportunități de tranzacționare apar într-o perioadă de 24 de ore.

Deoarece Bitcoin este mai volatil decât alte active tranzacționabile, în fiecare zi va exista un număr mare de oportunități de tranzacționare profitabile.

La fel ca monedele obișnuite, utilizarea indicatorilor tehnici va face mai ușor să se spună când este posibil să apară creșteri de preț. Volumul, puterea relativă, oscilatoarele și mediile mobile pot fi toate aplicate tranzacționării zilnice Bitcoin.

Este important să acordați atenție indicatorilor tehnici și tendințelor în curs de dezvoltare. În acest pas următor, vom vorbi despre tranzacționarea OBV și despre cum să începeți să cumpărați și să vindeți criptomonede.

Avantaje

Principalul avantaj al tranzacționării pe termen scurt al criptomonedelor este că oferă o oportunitate foarte bună de a obține câștiguri procentuale ridicate. Spre deosebire de piețele valutare fiat, unde prețurile de obicei nu se mișcă cu mai mult de 1% în fiecare zi, prețurile criptomonedelor se pot dubla aproape peste noapte!

Acum că criptomonedele au devenit atât de populare, există acum peste 1.500 de criptomonede diferite de tranzacționat. Ceea ce înseamnă un lucru – mai multe oportunități de a obține profituri uriașe. Cu toate acestea, nu numai asta, dar există volume mari de tranzacționare pentru o mulțime de monede.

Volumele mari de tranzacționare sunt importante, deoarece înseamnă că veți găsi întotdeauna un cumpărător sau un vânzător! Înseamnă pur și simplu că o mare cantitate de monedă curge în și din acea criptomonedă.

Dezavantaje

Deoarece piețele criptomonedelor sunt atât de volatile, prețurile se pot schimba foarte repede. Acest lucru înseamnă că, dacă doriți să efectuați tranzacționarea pe termen scurt a criptelor, va trebui să petreceți mult timp analizând piețele.

Este foarte important să ții controlul emoțiilor – un lucru pe care îl vei învăța atunci când tranzacționezi pe termen scurt este că nu câștigi întotdeauna. Poate fi foarte stresant atunci când prețurile se schimbă diferit de ceea ce sperați.

Deci, învățarea de a accepta pierderile este o mare parte a tranzacționării cu criptomonede. Nimeni nu face profit 100% din timp!

Comercianții de criptomonede pe termen scurt caută câștiguri mici în mișcări mici de preț, deci va trebui să aveți o capacitate de analiză destul de bună. Aceasta înseamnă a putea citi diagrame și grafice de tranzacționare. Care, dacă ești începător, poate dura puțin timp să înveți.

Un alt dezavantaj al tranzacționării pe termen scurt este că, pentru a vedea randamente bune, trebuie să faceți o investiție destul de mare. Care este ceva cu care majoritatea dintre voi începători s-ar putea să nu vă simțiți confortabil.

Criptomonedele sunt bani reali?

Da.

Deoarece acesta este un concept nou pentru majoritatea oamenilor, va dura ceva timp pentru a deveni acceptat pe scară largă. Aici Bitcoin a jucat un rol esențial în pregătirea drumului pentru această nouă tehnologie. Deși criptomonedele se bazează pe tehnologia blockchain, nu toate sunt create egal.

Iată câteva diferențe pe care trebuie să le înțelegeți pentru a lua decizii de tranzacționare în cunoștință de cauză:

 • Viteza de procesare a tranzacțiilor;
 • Oferta totală disponibilă în prezent;
 • Va exista în cele din urmă o limită pentru numărul total de monedă disponibilă?
 • Va exista o ofertă nelimitată de monedă?
 • Există o nevoie reală de acest software / monedă?
 • Adoptarea tehnologiei în lumea reală;
 • Vreți investitori mari în proiect?
 • Utilizarea software-ului are sens?
 • Fondatorii au o experiență de încredere?

Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile la care ar trebui să te uiți. Dar, odată ce ați început să căutați în aceste detalii, veți începe să vedeți ce proiecte ar putea funcționa în scopul lor și care dintre acestea sunt probabil escrocherii.

Această înțelegere vă va permite, de asemenea, să evaluați viabilitatea pe termen lung a acestor diferite valute și care vor fi mai de dorit în viitor.Care sunt diferitele cazuri de utilizare a criptomonedelor?

Aproape fiecare software monetar are un scop și o implementare individuală diferite, cu puncte tari și puncte slabe inerente.

Este ca Windows vs Mac.

… Sau iOS vs Android.

Iată câteva exemple ale diferitelor tipuri de criptomonede și ce sunt concepute să facă. Aceasta nu este o listă exhaustivă, ci doar un eșantion.

Acum că înțelegeți elementele de bază ale portofelelor criptomonede, să ne uităm la diferitele opțiuni de portofel de acolo. Iată diferitele moduri în care vă puteți păstra prada:

 1. Portofel online: acesta este probabil cel mai simplu mod de a vă stoca banii. Dar este și cel mai puțin sigur. Deci, nu este o soluție bună de stocare pe termen lung, dar este bine pentru a cumpăra lucruri și a vă finanța conturile de tranzacționare. Schimburile precum Coinbase au, de asemenea, propriile lor portofele încorporate;
 2. Portofel mobil: puteți descărca o aplicație mobilă precum Mycelium pentru a stoca banii cheltuiți. Este mai sigur decât un portofel online, dar dacă telefonul tău se rupe vreodată sau este spart, totul din portofel va dispărea;
 3. Portofel desktop: similar cu o aplicație mobilă, dar doar pentru computerele desktop. Portofel pentru dispozitive hardware: acestea sunt dispozitive hardware construite special pentru stocarea cheilor de criptocurrency. Sunt mai sigure decât opțiunile de mai sus, dar sunt încă susceptibile la lucrurile care pot deteriora toate dispozitivele electronice;
 4. Portofel de hârtie: De asemenea, puteți stoca cheia privată pe hârtie, ca în imaginea de mai sus. Aceasta este cea mai bună dovadă a hackerilor, dar este și cea mai puțin convenabilă. Dacă urmează să parcurgeți acest traseu, asigurați-vă că le depozitați într-un loc sigur (cum ar fi o cutie de valori) și nu utilizați de fapt hârtie. Folosiți așa ceva pentru a vă asigura că banii nu se pierd cu ceva la fel de simplu ca o bere vărsată.

Aplicații de urmărire a criptomonedelor

Înainte de a-l încheia, probabil că veți avea nevoie de o aplicație pentru a urmări prețurile criptomonedelor pe telefonul dvs. Iată deci câteva aplicații care ar putea funcționa pentru dvs.

 1. Blockfolio: o aplicație simplă care vă permite să adăugați o listă de urmărire și să adăugați tranzacții, astfel încât să puteți urmări portofoliul dvs., aplicațiile de tranzacționare de acțiuni. Cel mai util lucru despre această aplicație este că afișează toate monedele din lista dvs. de urmărire în moneda la alegere. Unele aplicații insistă să afișeze valoarea în Bitcoin, ceea ce este enervant;
 2. Coincap: Această aplicație vă permite să afișați monede în funcție de capitalizarea pieței, volum și alți factori de clasare. De asemenea, au grafice grozave. Foarte util pentru a vedea ceea ce se tranzacționează activ. Afișează, de asemenea, prețurile în moneda dvs. la alegere. Aceste aplicații nu sunt destinate stocării sau tranzacționării monedei. Sunt doar pentru a verifica piețele.Există multe lucruri care pot afecta prețul unei criptomonede … uneori foarte repede.

Iată de ce trebuie să fii conștient atunci când tranzacționezi criptomonede.Desigur, nu există nicio garanție că aceste lucruri vor muta piața. Dar pe baza a ceea ce am văzut până acum.

Actualizări de software

În ultimii ani, au existat multe discuții în comunitatea Bitcoin despre actualizarea funcțiilor software de bază ale Bitcoin. Discuția principală a fost în jurul vitezei tranzacțiilor Bitcoin. Dacă v-ați finanțat vreodată contul de tranzacționare cu Bitcoin sau ați încercat să cumpărați ceva cu Bitcoin, veți înțelege la ce mă refer. Pentru o monedă digitală, timpul tranzacției este puțin lent.

Poate dura aproximativ 30 de minute sau mai mult pentru a face o singură tranzacție. Actualizarea acestei viteze a fost intens dezbătută și a dus în cele din urmă la crearea Bitcoin Cash . După împărțirea Bitcoin Cash, Bitcoin a plecat la noi maxime.

Riscuri de tranzacționare și investiții în criptomonedă

Există multe criptomonede acolo. Iată câteva gânduri cu privire la riscurile asociate tranzacționării și investițiilor în acestea:

Acesta este un teritoriu neexplorat. Unii dintre primii coloniști nu vor reuși și, atunci când eșuează, îți vor lua banii cu ei.

Ori de câte ori există creștere exponențială și câștig de bani, există artiști înșelători care iau de bunăvoie bani din necunoscători și subeducați.

Interfețele nu sunt foarte ușor de utilizat. Dacă nu sunteți un computer cu înclinație tehnică, vă recomandăm să vă gândiți de două ori să vă scufundați degetele de la picioare în piscină.

Această tehnologie este destul de nouă și există multe necunoscute. Reacțiile pe piață la orice stimul / surpriză sunt netestate și necunoscute.

Ce este un Blockchain?

Un blockchain este un tip de bază de date. Poate fi despărțit și stocat în bucăți pe multe computere din întreaga lume, deci dacă este încălcat, nu este compromisă nicio parte întreagă. Deoarece funcționează pe date de marcă de timp și tranzacții, este rezistent la modificări și verifică restul blocurilor pentru a conferi dacă modificarea este adevărată. Astfel, o modificare piratată a unei părți a sistemului ar avea ca rezultat o modificare falsă și ar fi eliminată.

Acest tip de bază de date elimină necesitatea unei bănci centralizate sau a unui sistem de calcul centralizat pentru a rula sistemul.

Ce este un portofel / De unde obțin un portofel?

Un portofel este o adresă de pe blockchain în care vă stocați criptomonedele. Cele mai multe monede au propria lor asociație de portofel. Pentru fiecare dintre portofelele dvs., există două adrese: o adresă publică pe care oricine o poate folosi pentru a trimite bani și o adresă privată care este menită să fie folosită ca parolă pentru accesarea banilor. Este important să vă păstrați adresa privată secretă până când cheltuiți fonduri sau este posibil să vă pierdeți banii.

Există câteva opțiuni diferite cu privire la modul în care vă stocați criptomoneda.

 • Portofel online: Unele burse au un portofel încorporat. Portofelele online sunt excelente pentru moneda pe care intenționați să o cheltuiți sau să o folosiți pentru tranzacționare. Nu reprezintă o strategie excelentă pe termen lung pentru a vă menține moneda în siguranță și protejată.
 • Portofel mobil sau desktoP: Luați în considerare un portofel mobil dacă sunteți sigur că telefonul dvs. nu se va sparge niciodată sau nu va fi spart. Se crede că este mai sigur decât un portofel online, dar dacă telefonul dvs. este rupt, fondurile dvs. vor dispărea. Portofel pentru dispozitive hardware – Acestea sunt dispozitive construite special pentru salvarea cheilor de criptocurrency, dar sunt expuse riscului pentru lucrurile care pot deteriora toate componentele electronice.
 • Portofel de hârtiE: Cea mai rezistentă la hacker este opțiunea pentru hârtie, dar asigurați-vă că le laminați sau utilizați hârtie lucioasă durabilă și o imprimantă laser și le păstrați undeva în siguranță. Există multe de știut pentru a deveni un maestru la criptomonede; acestea sunt doar informațiile de bază pentru a începe.

Tranzacționarea si criptomonede in Romania

Având în vedere boom-ul Bitcoin și al altor criptomonede, milioane de investitori, chiar începători, au ales acest activ pentru a face tranzacții online.

În prezent, tranzacționarea online este condusă de criptomonede și de succesul lor, atât de mult încât numărul comercianților care s-au înscris la platformele de tranzacționare a crescut considerabil.

Bitcoin a discutat atât de mult despre sine de la începutul anului, încât chiar și cei care nu erau înclinați sau interesați de acest produs, au început să ia în considerare ideea de a tranzacționa online și de a investi în Bitcoin.

Pentru a tranzacționa pe Cryptocurrencies, trebuie să vă înscrieți la un broker care vă permite să utilizați CFD-uri și să speculați prețul Crypto-ului ales. Înainte de a accesa contul real, este important să verificăm dacă brokerul ne permite să tranzacționăm pe criptomoneda aleasă.

Brokerii pe care i-am încercat pentru dvs., inclusiv eToro, XTB și ForexTB, oferă Contul Demo gratuit pentru practică și instrumente excelente de tranzacționare. Aceste platforme au obținut certificări europene, precum CySEC sau FCA.

Cum să investești în criptomonede de la zero

Pentru a începe să investiți în criptomonede de la zero, este necesar să cunoașteți acest activ, pentru a înțelege apoi cum să tranzacționați CFD-uri. Dintre numeroasele active care există, criptomoneda este cea mai specială, având în vedere că suferă mai mult din volatilitatea piețelor.

Criptomonedele se bazează pe cererea și oferta utilizatorilor și în prezent nu au o reglementare reală. De ceva timp pașii Fondurilor Mondiale și ale Companiilor de Credit au început să deschidă ușile către Bitcoin și alte Crypto, acest lucru și-a făcut valoarea implementată.

Pentru a începe să investiți în criptomonede, vă recomandăm să începeți cu Contul Demo gratuit oferit de platformele menționate mai sus. După ce înțelegeți cum funcționează activele și CFD-urile, accesați contul de depozit.

De ce să investești și să tranzacționezi pe Bitcoin?

Bitcoin este cu siguranță cea mai cunoscută și cea mai disputată criptomonedă din lume, astăzi mai mult ca oricând există milioane de oameni care au decis să tranzacționeze pe ea.

Numerele care vorbesc despre Bitcoin sunt cu adevărat interesante, credeți că se pot produce doar 21.000.000. Până în prezent, există 18.631.900 de bitcoin în circulație, iar capitalizarea de piață este de 959.967.892.854 USD.
În prezent, 89% din Bitcoins au fost exploatate, aceste date oferă o mare speranță că valoarea acestui Crypto va crește din nou.

Un bun punct de plecare poate fi urmarea unui ghid pentru tranzacționarea online. Cu siguranță dincolo de Bitcoin există o multitudine de alte criptomonede, unele mai consolidate și altele mai puțin. Acum să aruncăm o privire asupra criptomonedelor minore.

Criptomonedele minore în care merită să investești în tranzacționare

Investiția cu tranzacționarea online în criptomonede mai puțin cunoscute și cu o valoare mai mică decât Bitcoin poate fi cu siguranță interesantă.

După o cercetare atentă, putem lua în considerare următoarele criptomonede minore:

• Cardano;
• Zilliqa;
• Stelar;
• Iota.

Aceste 4 criptomonede au o valoare de aproximativ un euro, deci nu este rău să începeți să investiți prin intermediul brokerilor.

Cardano are o aprovizionare maximă de 45.000.000.000 și valoarea sa este în prezent mai mică de un euro. Cardano a fost dezvoltat ca o platformă Blockchain dovadă de miză. Cu eToro Broker puteți face tranzacții online pe Cardano Cryptocurrency, deschizându-vă poziția atât în sus, cât și în jos.

Criptomoneda oferă o aprovizionare maximă de 21.000.000.000 și în prezent există 10.936.079.602 în circulație, volumul din ultimele 24 de ore a crescut cu + 200%. Zilliqa a fost dezvoltat de o echipă de oameni de știință și ingineri cu experiență în domeniu, potrivit echipei acestui Crypto, creșterea va depinde de cantitatea totală în circulație.

Dacă decideți să faceți tranzacții online pe criptomonedă Stellar, puteți face acest lucru cu acești doi brokeri, XTB și ForexTB. În prezent, Stellar vede o plafon de piață de 11.290.130.511 USD, iar oferta totală este de 22.433.198.665. Valoarea lui Stellar este de 0,5025 USD, a înregistrat o creștere a prețului în ultimele 24 de ore de + 4,285%.

XTB vă permit să exersați pe Stellar prin contul Demo gratuit. Înainte de a vă înscrie la un broker, este important să verificați dacă au criptomoneda care vă interesează.

Cea mai recentă criptomonedă pe care dorim să o prezentăm este Iota, aceasta este prezentă în eToro Broker și pe platforma XTB.

Iota este o criptomonedă care depășește limitele de cost și scalabilitatea Blockchain. Nu există blocare și atunci când este trimisă o tranzacție, încă două sunt validate. Iota are o ofertă limită de 2.779.530.283, iar capitalul de piață este de 3.621.730.106 USD, valoarea sa până în prezent este de 1,30 USD.

Am vrut să vă vorbim despre unele dintre criptomonedele minore, pentru a sublinia câte căi puteți lua începând să investiți în tranzacționarea online.

Concluzie

Deci acesta este Ghidul începătorilor de tranzacționare a criptomonedelor . Sper că a răspuns la orice întrebări pe care le-ați putea avea cu privire la tranzacționarea valutelor precum Bitcoin sau Ether.

Vor fi postări mai detaliate despre monede specifice și cum să faceți unele dintre lucrurile menționate mai sus.Dacă mai aveți întrebări sau comentarii, lăsați-le mai jos.

Happy Trading!

 

Leave a Reply