NFT- Iata tot ce trebuie sa stiti

NFT- Iata tot ce trebuie sa stiti

Este destul de probabil să fi dat peste acronimul NFT în știri sau pe social media în ultimele săptămâni.

Există ceva de o goană digitală asupra aurului în acest moment în lumea curajoasă nouă a jetoanelor nefungibile sau NFT-uri. Acesta este termenul pentru opera de artă digitală și alte obiecte de colecție vândute online prin certificate de autenticitate pe blockchain, aceeași tehnologie dincolo de Bitcoin și alte criptomonede.

Doriți să cumpărați NFT-uri? Mai întâi puteți cumpăra Ethereum pe eToro 

Săptămâna trecută, casa de licitații Christie’s a stabilit un record pentru cel mai bine vândut token nefungibil (NFT) până în prezent, o tranzacție în valoare de peste 69 de milioane de dolari Ethereum. Această piesă 1/1 numită „Primele 5000 de zile” de Beeple este doar una dintre multele NFT-uri care se vând la sume fără precedent. Artiști precum Beeple folosesc NFT-uri pentru a lansa opere de artă digitale care pot fi verificate autentice prin blockchain.

Jetoanele nefungibile sunt mult diferite de alte investiții în criptomonede. Aceste jetoane nu au valoare din utilitatea lor ca alte criptomonede. În schimb, NFT-urile au valoare datorită mass-media atașate acestora – cele mai comune forme de mass-media pe NFT-urile de astăzi sunt arta și muzica, dar NFT-urile au potențialul de a simboliza orice activ din lumea reală.

NFT ce este?

NFT ce este?

NFT ce este?

NFT-urile sunt cele mai recente fenomene de criptomonedă care au devenit obișnuite și au ajuns la titluri din cauza sumelor enorme de bani implicate în vânzarea lor.

Probabil că vă întrebați despre ce e vorba.

Dacă nu sunteți sigur ce este un NFT sau cum funcționează exact (ca majoritatea dintre noi, să fim sinceri!), Atunci suntem aici pentru a vă ajuta cu acest ghid simplu …

NFT-urile iau cu asalt lumea artei și a jocurilor – dar ce sunt mai exact?

Poate că ați văzut termenul NFT în titluri în ultima vreme, mai ales în legătură cu sume enorme de bani (69,3 milioane de dolari sună?). Dar probabil că v-ați întrebat despre ce este agitația. Dacă nu sunteți sigur ce este un NFT – sau un token nefungibil – sau cum funcționează exact, suntem aici pentru a vă ajuta.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.
Acest ghid explică tot ce trebuie să știți despre NFT-uri, inclusiv ce sunt, cum funcționează, de ce au provocat unele controverse și cum vă puteți implica. Și dacă decideți că doriți să creați propriul dvs., asigurați-vă că ați implementat acest genial software de artă digitală .

eToro Romania
💰 Taxe
eToro au
comision gratuit de 0% pe acțiuni.
💰 Pârghie
Atunci când clienții cumpără acțiuni la 1x, leverage-ul este complet gratuit la eToro și cumpără acțiunile subiacente. Acest lucru nu este întotdeauna cazul altor brokeri.
💹 Companie
eToro este o imensă platformă de tranzacționare cu active multiple și își propune să devină listă publică cu o IPO de
10 miliarde de dolari .
📈 Acțiuni
Clienții eToro pot cumpăra acțiuni fracționate.
💰 Depozit Min
Depozitul minim este de 50 USD, dar 50 USD este tranzacția minimă pe acțiuni.
📈 Prețuri
eToro este unul dintre cele mai ieftine locuri pentru a cumpăra acțiuni și criptomonede.
✔️ Comparativ
eToro sunt de 10 ori mai ieftine de până la 20 de ori mai ieftine decât alți brokeri.
💰 Depozit Min 50 USD
👱‍♂️ Folosit de20.000.000 de utilizatori și comercianți eToro
📆 Fondat2007
🌍 AutorizatCySEC / FCA / ASIC
👮‍♂️ Regulament
Autoritatea de conduită financiară (FCA), Comisia pentru valori mobiliare și cipru (CySEC), Directiva privind piețele în instrumente financiare (MiFID), Comisia australiană pentru valori mobiliare și investiții (ASIC)
🚫 Țări excluse
eToro nu este disponibil în următoarele țări:
IR, KP, BE, CA, JP, SY, TR, IL, BY, AL, MD, MK, RS, GN, CD, SD, ZW, ET, GH, TZ, LY , UG, ZM, BW, RW, TN, SO, NA, TG, SL, LR, GM, DJ, CI, PK, BN, TW, WS, NP, SG, VI, TM, TJ, UZ, LK, TT , HT, MM, BT, MH, MV, KZ, GD, FJ, BB, BM, BS, AG, AI, AW, LB, SV, US, PY, HN, GT, PR, NI, VG, AN,


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.
 

„vrei sa sti ce inseamna si cum funcționează tranzacționarea cu Forex”

Denumire  NFT ?

Un NFT este, în esență, un activ digital de colecție, care deține valoare ca formă de criptomonedă. La fel ca arta este văzută ca o investiție de participare la valoare, acum la fel și NFT-urile. Dar cum?

În primul rând, să descompunem termenul. NFT înseamnă token non-fungible – un token digital care este un tip de criptomonedă, la fel ca Bitcoin sau Ethereum. Dar, spre deosebire de o monedă standard din blockchain-ul Bitcoin, o NFT este unică și nu poate fi schimbată de la un la altul (deci, nefungibil).

Să începem cu acronimul în sine. NFT înseamnă token non-fungible – ceea ce probabil nu clarifică prea mult lucrurile.

„Non-fungibil” înseamnă că ceva este unic și de neînlocuit. Un bitcoin sau orice altă criptomonedă poate fi descris ca un element fungibil – dacă schimbați unul dintre ele pentru altul, veți avea în continuare exact același lucru. Mai simplu, dacă schimbați o bancnotă de 100 Ron cu două bancnote de 50 Ron , veți avea aceeași valoare a monedei.

Cu toate acestea, o piesă de artă originală unică nu este fungibilă. Dacă îl schimbați pentru o altă lucrare, aveți ceva complet diferit.

Un NFT este în esență un token digital care este un fel de criptomonedă, dar spre deosebire de o monedă criptografică obișnuită într-un blockchain, fiecare NFT este unic și nu poate fi schimbat de la un la altul.

Tehnologia NFT a existat cel puțin din 2017 și este un produs al actualului boom al criptomonedelor.

Deci, ce face un NFT mai special decât o monedă de criptografie simplă? Ei bine, fișierul stochează informații suplimentare, care le ridică deasupra monedei pure și le aduce în tărâmul, ei bine, orice, cu adevărat.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Tipurile de NFT-uri sunt foarte variate, dar ar putea lua forma unei piese de artă digitală sau a unui fișier muzical – orice lucru unic care ar putea fi stocat digital și care ar putea fi considerat a avea valoare. În esență, acestea sunt ca orice alt obiect de colecție fizică, dar în loc să primiți o pictură în ulei pe pânză pentru a atârna pe perete, de exemplu, primiți un fișier JPG.

Cum funcționează NFT-urile?

NFT-urile fac parte din blockchain-ul Ethereum, deci sunt jetoane individuale cu informații suplimentare stocate în ele. Această informație suplimentară este partea importantă, care le permite să ia formă de artă, muzică, video (și așa mai departe), sub formă de JPGS, MP3-uri, videoclipuri, GIF-uri și multe altele.

Deoarece au valoare, pot fi cumpărate și vândute la fel ca alte tipuri de artă – și, ca și în cazul artei fizice, valoarea este stabilită în mare măsură de piață și de cerere.

Asta nu înseamnă că există o singură versiune digitală a unei opere NFT disponibile pe piață, totuși. În același mod în care sunt realizate, utilizate, cumpărate și vândute tipăriturile unui original, copiile unui NFT sunt încă părți valide ale blockchain-ului – dar nu vor deține aceeași valoare ca originalul.

Și nu vă gândiți că ați spart sistemul făcând clic dreapta și salvând imaginea unui NFT. Acest lucru nu vă va face milionar, deoarece fișierul descărcat nu va conține informațiile care îl fac parte din blockchain-ul Ethereum. Are sens?

De ce se vorbește despre NFT-uri?

Colecționarii și speculatorii încep rapid acțiunea NFT și în prezent se câștigă mulți bani pe piață.

Actuala nebunie a atins noi maxime în martie, când un colaj digital al artistului digital american Beeple a fost licitat pentru aproape 70 de milioane de dolari, o vânzare care l-a făcut al treilea cel mai scump artist în viață vreodată.

Zeci de opere de artă NFT au fost vândute acum pentru mai mult de un milion de dolari, inclusiv un videoclip muzical, o piesă de dans și primul tweet de la CEO-ul Twitter, Jack Dorsey.

Cumpărarea unui NFT vă oferă unele drepturi de utilizare (cum ar fi posibilitatea de a-l posta online sau de a-l folosi ca imagine de profil), plus că există „drepturi de lăudare” care vin odată cu deținerea unei piese de artă, cu o intrare blockchain care să o confirme.

Pentru unii investitori sunt ca orice alt activ speculativ – cumpărați și sperați că valoarea crește, astfel încât să poată fi vândută cu profit.

vrei sa sti ce inseamna platforma de tranzactionare online eToro in bursa

Unde pot cumpăra jetoane NFT?

NFT-urile pot fi cumpărate pe o varietate de platforme și pe care le alegeți depinde de ceea ce doriți să cumpărați (de exemplu, dacă doriți să cumpărați cărți de baseball, cel mai bine vă îndreptați către un site cum ar fi cardurile digitale , dar alte piețe vând piese mai generalizate). Veți avea nevoie de un portofel specific platformei pe care o cumpărați și va trebui să umpleți acel portofel cu criptomonede.

Datorită cererii ridicate a multor tipuri de NFT, acestea sunt adesea lansate ca „drop” (la fel ca în evenimente, când loturile de bilete sunt de multe ori eliberate în momente diferite). Acest lucru înseamnă o goană frenetică de cumpărători dornici când începe picătura, așa că va trebui să fiți înregistrat și să aveți portofelul completat din timp.

Iată o listă de site-uri care vând NFT-uri:

  • OpenSea
  • SuperRare
  • Nifty Gateway
  • VIV3
  • Swap
  • Piața Axie
  • Raribil
  • NFT ShowRoom

NFT-urile fac, de asemenea, valuri ca achiziții în joc în diferite jocuri video (mult, spre erm, părinții de pretutindeni). Aceste active pot fi cumpărate și vândute de jucători și includ active jucabile, cum ar fi săbii unice, piei sau avatare.

NFT-urile au cu siguranță un moment, cu creatori de artă NFT, inclusiv artiști, jucători și mărci din spectrul cultural. De fapt, se pare că în fiecare zi aduce un nou jucător pe piața NFT.

Pentru artiști, pășirea în spațiul NFT adaugă un alt spațiu și format pentru a crea și a partaja arta – și le oferă admiratorilor un alt mod de a-și susține munca. Cu piese variind de la GIF-uri mici, rapide de realizat (Rainbow Cat, de mai sus, a fost vândut de NyanCat pentru 690.000 de dolari) la lucrări mai ambițioase, artiștii pot oferi publicului o serie de moduri de a cumpăra artă și de a câștiga bani în acest proces.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Am vorbit puțin despre cei care fac NFT-uri pentru a fi incluse în jocurile video, lucru care agită conceptul de cumpărare de active în joc. Până în prezent, toate activele digitale cumpărate în interiorul unui joc aparțineau în continuare companiei de jocuri – jucătorii cumpărându-le doar temporar pentru a le folosi atunci când joacă jocul.

Dar NFT-urile înseamnă că proprietatea asupra activelor s-a mutat către cumpărătorul real, ceea ce înseamnă că acestea pot fi cumpărate și vândute pe platforma de jocuri, cu o valoare suplimentară aplicată în funcție de cine le-a deținut pe parcurs.

De fapt, încep să se facă jocuri care se bazează în totalitate pe NFT-uri, demonstrând modul în care acestea zguduie industria.

Ar fi de așteptat ca artiști cunoscuți să primească bani mari în schimbul muncii lor, lucru pe care s-a mizat când un grup anonim de „pasionați de artă” a ars recent un Banksy original pentru al transforma într-un NFT (aflați mai multe în videoclipul de mai sus). Dar alte vânzări sunt mai surprinzătoare.

De exemplu, a fost prima incursiune a lui Beeple pe piața NFT și, oricât de cunoscut ar fi fost artistul digital, faptul că această licitație a adus cel de-al treilea cel mai mare preț plătit vreodată pentru un artist viu nu era de așteptat.

Iar NFT-urile reprezintă un flux atractiv de venituri pentru mărci, așa cum arată toate mărcile care au început să meargă în curând. Taco Bell a vândut GIF-uri și imagini cu tematică taco (a se vedea una de mai sus) pe o singură piață, iar lotul de 25 s-a vândut în doar 30 de minute. Serios. Fiecare NFT deținea un card cadou de 500 USD, pe care proprietarul inițial îl putea cheltui, ceea ce ar putea explica inițial popularitatea lor.

În ce este diferit un NFT de alte criptomonede?

Ceea ce face un NFT special este că fișierul în sine stochează informații suplimentare, care îl diferențiază de moneda pură și îi permite să ia forma artelor digitale, a fișierelor video sau a muzicii ca JPEG-uri, MP3-uri, GIF-uri și multe altele.

Ar putea fi orice lucru unic care poate fi stocat digital – deci într-un fel un NFT ar putea fi comparat cu un obiect de colecție fizică, dar în loc să cumpărați o pictură de prestigiu pe care să o atârnați pe perete, veți primi un fișier JPEG.

Deoarece NFT-urile au valoare, acum sunt cumpărate și vândute ca alte piese de artă – și, la fel ca arta fizică, valoarea lor este stabilită de cerere și piață.

Dar aici vine partea care încurcă mulți oameni. Asta nu înseamnă că există o singură versiune a unei opere de artă NFT disponibile. În același mod în care sunt create și vândute tipăriturile unei opere de artă clasice originale, există copii digitale ale NFT-urilor.

Dar nu au valoarea monetară a originalului. Este ca și colecționarea de artă tradițională – oricine poate cumpăra o copie Van Gogh, dar doar o singură persoană poate deține originalul.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Cu toate acestea, un artist ar putea crea, de asemenea, o serie de duplicate numerotate ale aceleiași piese și le poate vinde pe toate sub formă de NFT – ca o ediție limitată de artă.

Dar doar făcând clic dreapta și salvând o imagine pe care ați găsit-o despre un NFT nu vă va face milionar, deoarece fișierul pe care l-ați descărcat nu conține informațiile cruciale care îl fac parte din blockchain și îi conferă valoare.

Care este tehnologia din spatele NFT?

NFT-urile se bazează pe tehnologia blockchain – nu vă vom plictisi cu detaliile, astfel încât să puteți citi mai multe despre asta aici . Este similar cu alte criptomonede, lăsând o urmă digitală de proprietate. Gândiți-vă la NFT-uri ca la echivalentul digital al unei ilustrații verificate pe Instagram, care ar trebui să vă ajute să înțelegeți de ce oamenii ar plăti mii colectându-le – pentru a se flexa practic, desigur.

A apărut o dezbatere asupra a ceea ce înseamnă de fapt proprietatea în contextul NFT-urilor. În multe tranzacții, NFT-urile nu reprezintă activul propriu-zis (nici IP, nici reproducere, nici drepturi de autor), ci doar o înregistrare a dreptului de proprietate.

Unii o compară cu deținerea actului unei case – mai degrabă decât casa în sine – sau deținerea unei copii verificate, autografate a Mona Lisa, dar nu a Mona Lisa originalei și nu doar a unei tipărituri. Dar termenii specifici ai unei tranzacții pot varia de la NFT la NFT, provocând o mare parte din confuzia în ceea ce privește definiția dreptului de proprietate.

Acestea fiind spuse, există câteva caracteristici de bază inerente pentru NFT-uri care sunt frecvent citate atunci când se definește tehnologia ca o „nouă formă de proprietate”, inclusiv:

Rar și unic – Aici intervine partea „nefungibilă” a NFT-urilor (fungibilul se referă la bunuri interschimbabile). NFT-urile sunt complet unice și nu există două NFT-uri identice.
Interoperabilitate și comerț – Datorită naturii deschise a multor standarde blockchain, NFT-urile pot fi mutate în diferite ecosisteme, portofele, piețe și multe altele. Drept urmare, utilizatorii pot utiliza NFT-uri pentru a tranzacționa bunuri în afara contextelor lor originale (de exemplu, vânzarea de skin-uri de jocuri video).

Imuabilitate – Odată ce un NFT a fost codificat utilizând tehnologia blockchain, nicio persoană nu își poate modifica datele de proprietate / istoricul sau metadatele. NFT-urile permit deținătorilor să demonstreze autenticitatea și originalitatea activului lor, verificate prin orice blockchain pe care sunt stocate.

Proprietate – Deținerea unui jeton NFT poate permite oamenilor să demonstreze că sunt proprietarii unui activ unic.

Alte caracteristici includ posibilitatea de a programa redevențe în jeton, permițând artiștilor să colecteze o parte din vânzări ulterior sau să includă alte caracteristici tehnice, cum ar fi proprietatea fracțională.

În prezent, marea majoritate a NFT-urilor sunt construite folosind standardele Ethereum, deși din punct de vedere tehnic NFT-urile pot fi create pe alte blockchains , cum ar fi Algorand, Tezos și Polkadot .

Cei mai buni brokeri reglementati și siguri.

AgentAvantajDemo
eToroeToro Broker

Depozit minim: 50 USD

Cont de antrenament gratuit cu 10.000 USD

Plus500Broker Plus500

Depozit minim: 100 USD


Cont de antrenament gratuit cu 10.000 USD
XTBXTB Broker

Depozit minim: 200 USD


Cont de antrenament gratuit cu 10.000 USD

De retinut: Atentie

Acest site nu reprezintă în niciun fel și nici nu este destinat să fie consiliere financiară sau o invitație sau solicitare de investiții, vreau să fie clar că tranzacționarea cu opțiuni binare vă poate face să câștigați sume mari, dar în același timp să riscați pierderea întregului capital chiar și într-un timp scurt, deci înainte de a investi profesioniștii de contact din sector și investiți doar ceea ce vă puteți permite să pierdeți fără consecințe negative!

Toate conținuturile afișate pe acest site sunt rezultatul experiențelor și opiniilor subiective ale autorului, pot conține erori, inexactități sau omisiuni involuntare și faptul că în trecut a fost câștigat nu reprezintă o garanție că va fi câștigat și în prezent sau în viitor, prin urmare utilizatorul înțelege și acceptă fără rezerve că nimic de pe acest site nu vă garantează că puteți câștigați sau că nu puteți pierde.

Utilizatorul care decide să investească o face exclusiv pe propria răspundere și eliberează acest site și autorul acestuia de responsabilitatea pentru orice fel de pierdere, deteriorare sau pierdere a câștigurilor care ar putea apărea.Citește și i utilizatorul înțelege și acceptă fără rezerve că nimic de pe acest site nu garantează că puteți câștiga sau nu pierde.

Utilizatorul care decide să investească o face exclusiv pe propria răspundere și eliberează acest site și autorul acestuia de orice fel de pierdere, deteriorare sau pierdere a câștigurilor care ar putea apărea.Citește și i utilizatorul înțelege și acceptă fără rezerve că nimic de pe acest site nu garantează că puteți câștiga sau nu pierde.Utilizatorul care decide să investească face acest lucru numai sub propria răspundere și eliberează acest site și autorul acestuia de orice responsabilitate pentru orice fel de pierdere, deteriorare sau pierdere a câștigurilor care ar putea rezulta din acesta.

Titularul nu este si nu va fi legal responsabil in niciun caz si pentru ca,acest site web include informații despre criptomonede, contracte pentru diferență (CFD) și alte instrumente financiare, precum și brokeri, burse și alte entități care tranzacționează astfel de instrumente. Atât criptomonedele, cât și CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani. Ar trebui să vă gândiți cu atenție dacă înțelegeți cum funcționează aceste instrumente și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

cumsafacibanipenet.com ofera sansa  să faceți cercetările si analiza pentru aceste instrumente, înainte de a lua orice decizie de a investiții și să evitați investițiile în orice instrument financiar pe care nu îl înțelegeți complet cum funcționează și care sunt riscurile implicate.

Conținutul furnizat pe site-ul web include știri și publicații generale, propriile noastre analize și opinii personale și conținut furnizat de terți, destinat exclusiv scopurilor educaționale și de cercetare.Nu constituie și nu ar trebui citit ca nicio recomandare sau sfat pentru a întreprinde orice acțiune, inclusiv investiția sau achiziționarea unui produs.

Citește și Termenii și condițiile acestui site web care sunt pe deplin înțelese și acceptate atunci când orice conținut

Leave a Reply