Cum să lucrezi cu criptomonede de acasă. Ghid complet.

Bitcoin este un software open-source care, din 2009, a permis schimbul unei forme de bani complet noi (BTC) pe internet.
Creat de o persoană sau grup necunoscut care operează sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, Bitcoin a căutat să ofere un „sistem digital de numerar peer-to-peer” care a eliminat intermediarii din comerțul online prin utilizarea inteligentă a criptografiei cu cheie publică și a rețelelor peer-to-peer .

Rezultatul a fost că, pentru prima dată, banii ar putea fi introduși într-o economie într-un program imun la influența oricărei bănci centrale sau a unui operator. După cum se prevede în regulile software-ului, doar 21 de milioane de bitcoini, divizibile în mai multe unități mai mici, pot fi create vreodată.

Prin crearea unei adevărate penurii digitale, Bitcoin va continua să atragă o nouă generație de comercianți care acum văd BTC ca o alternativă viabilă la banii aurii și tradiționali.
Astăzi, susținătorii Bitcoin văd software-ul ca un sistem de bani alternativ care oferă utilizatorilor posibilitatea de a părăsi economia guvernamentală și de a pretinde suveranitatea asupra activelor lor financiare.

Investitorii în BTC, de asemenea, o consideră o alternativă la activele dure cu o aprovizionare finită precum aur, argint și alte mărfuri.

Ce ar trebui să luați în considerare înainte de a investi în Bitcoin?

Bitcoin a fost lansat în 2009 și este, până în prezent, prima și cea mai mare criptomonedă din lume. Este prima aplicație de tehnologie blockchain care a fost adoptată pe scară largă pe scară largă și în lumea reală. Blockchain este tehnologia care a introdus un nou mod de a efectua tranzacții, eliminând necesitatea unui terț intermediar (cum ar fi băncile); această nouă modalitate se numește „descentralizare”. Ca atare, Bitcoin (BTC) funcționează fără un organism de conducere (de exemplu, instituții financiare sau bănci centrale) și se autoreglează necesitând doar consimțământul rețelei sale.

Valoarea inițială a Bitcoin BTC a fost extrem de redusă, dar a câștigat forță de-a lungul anilor, ajungând la o capitalizare de piață de sute de miliarde de dolari. Valoarea Bitcoin este supusă unei volatilități extreme, cu creșteri ale prețurilor și scăderi pe termen scurt. De obicei, atunci când prețul Bitcoin crește, investitorii se mișcă puternic pentru a-l susține, iar acest lucru alimentează creșterea rapidă a prețurilor.

La fel, atunci când prețul Bitcoin scade, acest lucru creează de obicei un efect de frică care îi face pe investitori să fugă. În general, Bitcoin este considerat regele tuturor criptomonedelor și este în continuare cea mai adoptată și utilizată criptomonedă din lume.

Aveți portofelul pregătit?

Pentru a vă stoca monedele digitale în siguranță, vă recomandăm să vă creați propriul portofel de criptomonede. Dacă doriți să cumpărați cripto imediat pe site-ul nostru, veți avea nevoie de o adresă de monedă. De aceea am creat o selecție de portofele Bitcoin și altcoin pentru a vă ajuta să începeți.

Configurați-vă contul

Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple și alte altcoins pot fi achiziționate instantaneu cu majoritatea metodelor de plată. Creați și verificați contul dvs. în câteva minute cu procesul nostru rapid de verificare. Cu funcția noastră de tranzacționare directă, puteți chiar tranzacționa instantaneu o monedă cu alta.

Cum să investești în Bitcoin

Investiția în BTC este similară cu investiția în acțiuni, cu excepția mult mai volatilă din cauza fluctuațiilor zilnice în BTC. Iată pașii pentru a investi în acțiuni de la început:

  • Deschideți un cont de brokeraj la o firmă care permite investiții criptografice;
  • Depuneți fonduri de la banca dvs. în contul de brokeraj;
  • Cumpărați un stoc folosind fonduri depuse (sold de numerar);
  • Ulterior vindeți acțiunile pentru câștig sau pierdere. Fondurile sunt returnate în soldul dvs. de numerar;
  • Principala diferență cu BTC este pentru pasul trei; cumpărați BTC sau altă criptomonedă în loc de acțiuni.

Cu BTC, fluxul de mai sus este similar în majoritatea cazurilor, dar depinde de platforma de schimb sau de tranzacționare. În unele cazuri, puteți cumpăra BTC folosind cardul dvs. de credit sau transferând fonduri din contul dvs. bancar.

Pentru alte platforme, trebuie să transferați direct BTC. Acest lucru este cunoscut ca un depozit direct al BTC.

Ce trebuie să investiți în Bitcoin?

Nu ai nevoie de foarte mult pentru a investi în Bitcoin! Ai nevoie doar de:

  • Documente personale de identificare;
  • Informații despre cont bancar;
  • O conexiune securizată la internet.

Dacă urmează să cumpărați monede prin intermediul unui agent de bursă, este posibil să nu fie nevoie să furnizați informațiile dvs. personale sau financiare, deoarece agentul de bursă va avea probabil toate acestea înregistrate.

Bitcoin este o investiție bună?

Iată una dintre cele mai frecvente întrebări despre Bitcoin: este Bitcoin o investiție bună?

Ei bine, nici o investiție nu este cu adevărat „bună” sau „rea”. Depinde în totalitate de toleranța la risc , de strategia dvs. de investiții și de obiectivele dvs. financiare. Înainte de a considera Bitcoin ca o investiție, ar trebui să vă gândiți cu atenție la propriile obiective și să determinați ce doriți să realizați în activitățile dvs. de investiții. Vrei să dezvolți un venit pasiv ? Deveniți investitor cu normă întreagă? Salvați pentru pensionare? Răspunsul la aceste întrebări vă va ajuta să vă dați seama dacă Bitcoin este opțiunea de investiție potrivită pentru dvs.

Bitcoin este o investiție cu risc foarte mare, deoarece este un activ volatil. Asta înseamnă că valorile Bitcoin pot crește sau scădea dramatic în valoare într-o perioadă foarte scurtă – chiar la fel de repede ca câteva ore sau zile.

La fel ca toate criptomonedele, Bitcoin nu are valoare intrinsecă. Nu este susținut de niciun activ fizic, cum ar fi aurul sau argintul, și nu există un regulator central care să se asigure că valoarea rămâne stabilă. În plus, valoarea Bitcoin nu este legată de profiturile unei singure corporații. Valoarea Bitcoin depinde de cererea pieței. Când sunt mai mulți oameni care cumpără Bitcoin, valoarea va crește. Atunci când sunt mai puțini oameni care cumpără Bitcoin, valoarea va scădea.

Pentru a obține un profit semnificativ pe Bitcoin, este posibil să trebuiască să vă bazați pe „sincronizarea pieței”, care este o strategie de investiții dificilă și, în general, puțin recomandată. Cu toate acestea, există un potențial de profit.

Criptomonede tranzacționabile (de exemplu, Etoro experimentează Bitcoin)
Criptomonedele au fost adăugate în 2017 și se adaugă în mod constant monede noi.

Site-ul oferă acum  monede digitale diferite și multe perechi de valute posibile .

  • Bitcoin;
  • Ethereum;
  • Bitcoin Cash;
  • Dash;
  • Litecoin;
  • Ethereum Classic;
  • Cardano;
  • IOTĂ;
  • Stelar;
  • EOS;
  • NEO;
  • TRON;
  • ZCASH;
  • Binance Coin;
  • Tezos.

Deci, puteți cumpăra Bitcoin sau alte cripto valute prin eToro.

Cu alte monede, brokerul gestionează jetoanele pentru utilizator însuși. Dacă utilizați funcția de pârghie , tranzacțiile corespunzătoare sunt procesate ca CFD-uri.

Experiență eToro: licență și securitate

Potrivit companiei, securitatea este foarte importantă pentru site-ul web.

În consecință, contul și banii investitorilor ar trebui protejați în orice moment.

eToro deține fondurile clienților săi în băncile europene de nivel 1 . O bancă de nivel 1 este o instituție cu capital de bază foarte mare. Acestea sunt considerate a fi deosebit de purtătoare de riscuri.

În plus, site-ul funcționează cu criptare SSL, astfel încât atacurile din exterior nu sunt de așteptat.

La eToro (Europa) Ltd. este un furnizor de servicii financiare, licențiat (numărul de licență 109/10) de către Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC), care este obligat să respecte reglementările acestora. Sursa: site-ul eToro

Licența de broker (Broker Forex, CFD, Stock Broker, Commodities & Crypto Broker) provine din UE țară Cipru . Deci, trebuie respectate reglementările europene , altfel eToro nu ar putea să-și ofere serviciul în primul rând.

Protecția depozitelor merge până la 20.000 de euro .

Trebuie remarcat faptul că criptomonedele nu sunt încă reglementate. Deci, cine îndrăznește să tranzacționeze cripto face acest lucru fără a asigura comunitatea internațională.

Leave a Reply