Licență de jocuri de noroc în ROMÂNIA

Atitudinea față de afacerea cu jocuri de noroc din România s-a format pe parcursul a trei decenii. În acest timp, statul a emis și a modificat mai multe proiecte de lege semnificative, fiecare dintre acestea introducând noi proceduri pentru reglementarea activităților de jocuri de noroc. În acest moment, există două entități în țară care controlează cazinoul.

Ministerul Finanțelor ține evidența tuturor veniturilor din cadrul facilităților de joc fizice și virtuale. Comisia pentru jocuri de noroc, înființată în cadrul ministerului, este direct implicată în emiterea certificatelor și servește, de asemenea, pentru a uni interesele statului și ale antreprenorilor.

Următoarele tipuri de jocuri de noroc sunt permise în România: pariuri terestre, sloturi, loterii, poker, ruletă, bingo, blackjack și jocuri de noroc online (camere Internet), care pot găzdui toate tipurile de jocuri enumerate mai sus.

Fiecare subgrup necesită o licență separată. Puteți înregistra oficial un cazinou cu ajutorul companiei.

Licență pentru deschiderea unui cazinou în ROMÂNIA

În România, există trei clase de licențe, precum și o serie de permisiuni în anumite clase pentru diferite tipuri de jocuri de noroc.
Tipuri
O licență de clasa 1 și autorizațiile corespunzătoare sunt permise care trebuie obținute de la un operator B2C pentru a oferi servicii de jocuri de noroc pe piața românească (indiferent dacă acest lucru se aplică jocurilor de noroc terestre sau online);

Este necesară o licență de clasa 2 pentru furnizorii B2B specializați în sectorul jocurilor de noroc care furnizează produse / servicii operatorilor B2C autorizați din România. Categoriile de furnizori B2B care trebuie să obțină o licență de clasa 2 sunt:

producătorii, distribuitorii și alte organizații care operează cu utilizarea facilităților de joc sau a componentelor jocului (notă: acest tip de licență de clasa 2 se aplică sectorului funciar);
furnizori de software;
furnizori de servicii de găzduire și gestionare a platformelor;
furnizori de cazinouri de streaming online;
laboratoare de certificare, auditori și organisme pentru a evalua conformitatea jocurilor la standardele necesare;
– sisteme de plată;
– afiliați de marketing.

O licență de clasa 3 este acordată Loteriei Naționale Române, care are monopolul legal asupra organizării tuturor tipurilor de loterii.

Deschiderea unui cazinou terestru este asociată cu cerințe speciale: regulamentul necesită cel puțin 10 mese, dintre care 4 ar trebui rezervate ruletei. Indiferent de locația camerei, aceasta ar trebui să aibă o intrare separată. Locația trebuie să respecte toate standardele de funcționare, inclusiv disponibilitatea unei băi pentru angajați, a unei băi, a tuturor facilităților etc.

Pentru a obține o licență pentru un cazinou din România, este necesar să treceți o verificare fizică de birou pentru respectarea standardelor sanitare și de incendiu.

Licență de slot machine în România

Conform politicii de stat, fiecare slot dintr-o sală de jocuri trebuie să aibă propriul certificat. În documentația tehnică a mașinii, este necesar să se indice frecvența inspecției sale pentru deteriorări.

Dacă slotul este instalat într-un cazinou virtual, acesta este supus periodic unei proceduri de verificare și actualizare a certificatului RNG. Obținerea unei licențe pentru un slot machine în România nu este dificilă, are o valoare legală timp de 3 ani, reînnoirea este automată cu obligația de a plăti o taxă.

Proprietarul sloturilor trebuie să aibă cel puțin 23 de ani, nu poate fi în slujba statului. Nu este permisă eliberarea unui certificat de slot pentru o persoană cu antecedente penale. Este interzisă instalarea mașinilor lângă obiecte de cultură, medicină, monumente și așa mai departe. Sloturile pot fi plasate numai în cafenele și magazine cu intrare separată în sala de jocuri.

Licență de bingo în România

Există reglementări pentru acest tip de jocuri de noroc. România nu permite bingo în parcuri și zone de recreere, biroul fizic ar trebui să fie la cel puțin 30 de metri de clădirile rezidențiale și magazine.

Obținerea unei licențe de bingo în România face posibilă utilizarea valutei străine la pariuri, dar numai dacă există un permis suplimentar de la o bancă locală. Orice încălcare a legii este supusă unei sancțiuni administrative în cuantum cuprins între 500 mii și 10 milioane lei.

Licență de jocuri de noroc online în ROMÂNIA

Oferirea de produse de jocuri de noroc în România este supusă procedurii de licențiere și autorizare. Pentru a solicita o licență și o autorizație online, trebuie îndeplinite mai multe cerințe tehnice și operaționale.
Următoarele cerințe sunt de o importanță deosebită:

Cerințe de localizare. În primul rând, serverul principal al operatorului trebuie să fie situat în România sau într-un alt stat membru al UE sau SEE sau în Elveția. De asemenea, dacă serverul principal nu se află în România, serverele protejate și serverele mirror trebuie instalate în România.

Utilizarea deținătorilor de licență de clasa 2. Organizatorii de jocuri de noroc pot funcționa în România, bazându-se doar pe produsele și serviciile oferite de furnizorii B2B care au o licență de clasa 2. Acțiunile care implică obligația de a obține o licență de clasa 2 includ dezvoltarea de software, gestionarea platformei, procesarea plăților și certificare.

Cerințe de certificare. Orice operator care solicită o licență online trebuie să dețină un certificat pentru un sistem de jocuri de noroc (software-ul și platforma sunt incluse în sfera certificării) eliberat de o companie specializată care are o licență de clasa 2.

Licență de pariuri în ROMÂNIA

În ciuda faptului că la plasarea pariurilor, rezultatul nu depinde de RNG sau de software, astfel de locații trebuie să îndeplinească și cerințele pentru electronică.

Prezența camerelor CCTV este obligatorie, ceea ce ajută la rezolvarea situațiilor controversate. Supravegherea video se efectuează atât în ​​cameră, cât și în camera de casierie. Înregistrarea trebuie păstrată cel puțin 10 zile, formatul alb-negru este interzis.

Proprietarilor și angajaților casei de pariuri li se interzice să participe la dispute și să joace jocuri de noroc, inclusiv prin intermediari. Avem date detaliate despre toate cerințele jocului, care vă vor ajuta să evitați infracțiuni și răspunderi suplimentare.

Cerințele operatorului de cazinou terestru
Operatorii care doresc să deschidă un cazinou în România trebuie să fie rezidenți în România, UE sau SEE și trebuie să obțină licențele și permisele corespunzătoare de la Comisia pentru jocuri de noroc. Dacă compania este o organizație străină, trebuie să numească un reprezentant local autorizat, al cărui loc de reședință este în România, pentru a interacționa cu autoritățile competente ale țării, având și autoritatea de a încheia contracte în numele acesteia.

De asemenea, este necesar să deschideți un cont bancar la una dintre băncile din România, unde operatorul va trebui să păstreze banii jucătorilor. Operatorii de jocuri de noroc online autorizați pot efectua, de asemenea, plăți către jucători prin intermediul sistemelor de plată, dar numai prin intermediul celor aprobate de Comisie.

Cerințele minime de capital autorizate ale unei companii depind de tipul de joc pe care îl oferă – de la 30.000 la 2 milioane de lei românești (6.715 la 450.000 de dolari SUA).

De asemenea, trebuie să depuneți o declarație lunară la Comisia pentru jocuri de noroc, menționând informații despre veniturile dvs. din jocuri de noroc și plățile efectuate.

Leave a Reply