Cum să investești pe eToro în România. Ghid 2022

Nu există nicio îndoială că eToro este una dintre cele mai populare platforme de tranzacționare din întreaga lume, și în Marea Britanie, Europa și SUA. Brokerul online a fost lansat în 2007 (sub marca RetailFX) și susține că are 13 milioane de utilizatori înregistrați în întreaga lume – asta spune ceva.

Dar, desigur, nici acest lucru nu înseamnă prea mult, oricât de popular este eToro, va trebui să știți dacă se potrivește profilului dvs. de investitor (de exemplu, căutați pe termen scurt sau lung?), Veți dori să cunoașteți comisioanele și indiferent dacă este un broker de încredere (de exemplu, care este reglementat de către cine?).

Pentru a vă ajuta să alegeți dacă această platformă este o opțiune bună pentru dvs., am scris această recenzie detaliată a eToro. De asemenea, voi dezvălui comisioanele, avantajele, dezavantajele și aspectele de luat în considerare înainte de a deschide un cont la eToro .

Dacă nu aveți chef să citiți recenzia mea completă despre eToro, această postare este lungă, o voi rezuma mai jos.

eToro este o platformă de investiții în care puteți cumpăra acțiuni fracționate fără comisioane (dacă nu utilizați efectul de levier), vine cu un portofel cryotp pentru a cumpăra (și a transfera) criptomonede și puteți tranzacționa CFD-uri (ceva ce comercianții vor aprecia), cu toate acestea, există brokeri care oferă spread-uri mai bune.

Pe de altă parte, acestea oferă câteva instrumente interesante pentru tranzacționarea începătorilor, cum ar fi CopyPortfolio și Copy People , cu care puteți „copia” investițiile altor utilizatori eToro. Vă sfătuiesc să nu investiți în NIMIC pe care nu îl înțelegeți.

Interesant este că eToro vă permite, de asemenea, să cumpărați acțiuni reale ale companiei . De exemplu, este posibil să cumperi acțiuni la companii precum Iberdrola, Tesla, Apple, Facebook . Mai mult, eToro nu percepe niciun comision pentru investiții în acțiuni (în majoritatea țărilor).

Tranzacționarea acțiunilor este foarte populară în întreaga lume, iar acțiunile câștigă treptat popularitate, deoarece ajută la obținerea valorii maxime a investiției efectuate. În acest articol, vom încerca să îndrumăm investitorii cu elementele de bază și modul în care se poate accesa acestea.

Tranzacționarea acțiunilor este într-adevăr una dintre cele mai proeminente clase de active; mulți comercianți se concentrează pe stocuri de mult timp. Și dacă sunteți cu adevărat serioși în ceea ce privește tranzacționarea, tranzacționarea acțiunilor ar trebui să fie una dintre considerațiile dvs.

Există diverse acțiuni din care puteți alege atunci când sunteți pe cale să tranzacționați acțiunile. Dar ne concentrăm doar pe acțiunile, care sunt facilitate de eToro, unul dintre cele mai proeminente brokeraje de tranzacționare din lume. Stocurile sunt alese de mulți comercianți datorită potențialului său de a le conduce la valoarea maximă a investiției.

Poate exista un motiv excelent pentru care să rămâneți și la stocurile . Dar înainte de a vă folosi banii pentru a tranzacționa astfel de acțiuni, va trebui să acoperiți mai întâi elementele de bază înainte de a continua. Iată câteva sfaturi pe care le puteți utiliza înainte de a utiliza un broker eToro pentru a tranzacționa acțiuni.

În prezent, eToro nu oferă stocuri de bani, dar oferă opțiuni extinse pentru comercianții care tranzacționează acțiuni, eToro oferă CFD-uri, precum și tranzacții reale de acțiuni. Cu intermedierea reală a acțiunilor, un comerciant își asumă proprietatea asupra activului subiacent, dar nu este activat efectul de levier. Tranzacționarea se face pe o poziție lungă de 1-1. Nu se percep taxe peste noapte sau majorări.

Actiuni în bani sigure pentru comerț

Aceasta este o întrebare comună și adresată în mod repetat de mulți comercianți, în special de noii veniți. stocul acțiuni este absolut sigur. Reprezintă o proporție excelentă de valoare pentru cei care au un buget limitat. În ceea ce privește riscul, este la fel ca și alte acțiuni, iar comercianții pot pierde, de asemenea, valoare.

Cu toate acestea, comercianții trebuie să fie precauți dacă stocurile sunt ale unei noi companii, deoarece astfel de companii încearcă să obțină investiții de pe piață cu un design dedicat și, ulterior, dispar. În unele cazuri, companiile rămân prinse de escrocherii.

Majoritatea stocurilor de acțiuni și companiile similare noi nu sunt reglementate și, prin urmare, eToro a apărut ca o platformă de încredere pentru a fi o companie bine reglementată și conformă.stocurile acțiuni nu sunt listate public și, prin urmare, trebuie să contactați echipa oficială.

Este mai popular la nivel internațional, dar nu este disponibil în toate țările. Înainte de a arăta interes pentru acesta, este sugerat să întrebați echipa de asistență dacă produsul este pus la dispoziție pe o anumită piață.

eToro este un broker online foarte popular – cu o bază de clienți care acum depășește 20 de milioane de utilizatori. Platforma vă oferă acces la mii de acțiuni fără comisioane și ETF-uri, alături de piețe de criptomonede, mărfuri și tranzacționare valutară la prețuri reduse.

Cumpărați Bitcoin la eToro: Instrucțiuni cu 3 pași simpli

Procesul de creare a unui cont și cumpărarea Bitcoin pe eToro este foarte ușor, chiar și pentru cei care nu au mai investit niciodată în Bitcoin și o fac pentru prima dată. Mai jos sunt instrucțiuni despre cum să utilizați Bitcoin eToro în 3 pași simpli.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă înregistrați contul la eToro. Acest proces este simplu și durează foarte puțin. Pentru a face acest lucru, completați un scurt formular pe pagina de întâmpinare eToro. Apoi confirmați adresa de e-mail în căsuța dvs. poștală și introduceți datele dvs. personale în formularul de mai jos. După aceea, ați creat cu succes contul dvs. de tranzacționare . Acest proces durează doar două minute.

Verificarea contului

Al doilea pas în procesul de creare a contului dvs. eToro este verificarea contului. Face acest lucru în două moduri.Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă accesați e-mailul și să căutați linkul de verificare pe care vi l-a trimis eToro. Faceți clic pe linkul din e-mail și veți fi redirecționat către un alt formular unde vi se vor solicita informațiile personale.

Al doilea pas: depuneți creditul

Apoi, trebuie să vă finanțați contul pentru a putea investi în Bitcoin și alte criptomonede. La eToro, acest proces este foarte rapid, deoarece aveți o gamă largă de metode de plată la eToro . Acestea includ PayPal, Neteller, Trustly, precum și carduri de debit și de credit și transferuri bancare.

Depozit minim

În toate cazurile, puteți face o depunere minimă de numai 50 USD sau aproximativ 42 de euro. Acesta este unul dintre principalele avantaje ale eToro, deoarece trebuie să completați o cantitate mică de fonduri pe platforma lor pentru a începe tranzacționarea. Spre deosebire de alți brokeri care au depozite minime de câteva mii de dolari, eToro vă oferă mult mai multă flexibilitate în tranzacționare din cauza sumei minime a depozitului.

Cumpărați bitcoin cu PayPal

Una dintre opțiunile de plată oferite de eToro este posibilitatea de a vă folosi contul cu PayPal pentru a completa. PayPal este probabil cel mai popular gateway de plată de pe internet, așa că veți găsi cu siguranță foarte util să puteți utiliza PayPal pentru a vă finanța contul de tranzacționare eToro. Pur și simplu selectați opțiunea corespunzătoare din meniul „Depuneți bani”.

Când faceți clic pe butonul „Următorul”, eToro vă va direcționa către o fereastră PayPal unde vă puteți introduce detaliile pentru a confirma tranzacția. După ce ați făcut acest lucru, creditul dvs. va fi creditat în câteva secunde.

Cumpărați bitcoin cu cardul de credit
O altă opțiune populară pentru finanțarea unui cont eToro este plata cu card de credit sau de debit . Această opțiune este una dintre cele mai ușoare, deoarece tot ce trebuie să faceți este să introduceți detaliile cardului pentru a finaliza tranzacția. Creditul dvs. vă va fi creditat în câteva minute.

În prezent, eToro acceptă cardurile VISA, MasterCard și Maestro, dar nu și American Express. Așadar, alegeți cardul dvs. de credit de la furnizorii disponibili pentru a vă efectua tranzacția. De îndată ce ați finalizat tranzacția, creditul dvs. este disponibil în contul dvs. eToro. Cardul dvs. va fi salvat cu eToro pentru a accelera procesul pentru plăți viitoare.

Cumpărați Bitcoin
De asemenea, eToro vă oferă opțiunea de a vă utiliza contul cu Sofortüberweisung pentru a percepe taxe. Sofortüberweisung este un manager de transfer bancar care vă permite să efectuați plăți sau să transferați fonduri rapid între conturi bancare, evitând în același timp întârzierile de câteva zile care apar în mod normal cu transferurile bancare tradiționale.

Cumpărați bitcoin cu transfer SEPA

În cele din urmă, puteți efectua și un transfer SEPA în mod convențional. Această opțiune este preferată de unii oameni care preferă să nu furnizeze detaliile cardului de debit sau de credit și care nu au un cont cu un gateway de plată precum PayPal sau Skrill. Vă rugăm să rețineți, totuși, că transferurile SEPA pot dura câteva zile pentru a fi creditate. Prin urmare, această metodă nu este cel mai rapid mod de a vă finanța contul eToro .

Al treilea pas: cumpărați bitcoin

Acum puteți cumpăra bitcoin. Pentru a face acest lucru, pur și simplu accesați meniul „Instruments” din stânga ecranului și apoi faceți clic pe meniul „Cryptocurrencies” din partea de sus. Apoi vi se vor arăta diferitele criptomonede în care puteți investi. Faceți clic pe „ Bitcoin “ pentru a vă deschide tranzacția.

eToro vă va arăta apoi o gamă largă de criptomonede pentru a investi. Cea mai populară criptomonedă este desigur Bitcoin, pe care îl veți vedea imediat mai întâi. De asemenea, aveți opțiunea de a investi în alte criptomonede excelente, cum ar fi Ethereum, Cardano, Ripple, Dash, Tron, Zcash și Binance Coin.

Faceți clic pe „Bitcoin” și veți fi apoi condus la un nou ecran. Acolo veți obține o mulțime de informații importante despre Bitcoin. Aceste informații includ valorificarea pieței, o diagramă a modificărilor prețurilor și multe alte date relevante pentru investiție. Veți vedea chiar și o secțiune completă de cercetare în care veți găsi diverse analize tehnice care sunt foarte utile pentru a ști când este cel mai bun moment pentru a investi în această sau orice altă criptomonedă.

Când ați decis să investiți în Bitcoin, apoi faceți clic pe butonul „Invest” din partea dreaptă sus a ecranului. Se va deschide o fereastră pop-up în care puteți determina cât capital doriți să investiți. Selectați suma și faceți clic pe „Executați tranzacția” pentru a vă deschide poziția.

Acum poziția dumneavoastră este deschisă și o puteți găsi în opțiunea de portofoliu de pe stânga parte a ecranului urmărire . În acest meniu puteți vedea toate tranzacțiile deschise, adică toate activele pe care le-ați cumpărat.

Dacă doriți să vindeți Bitcoin-ul dvs., faceți clic pe poziție și apoi pe crucea roșie din dreapta. Aceasta închide poziția, ceea ce înseamnă că vindeți Bitcoin-ul. Banii pe care îi primiți pentru aceasta vor fi depuși instantaneu în contul dvs.

Dar eToro este brokerul potrivit pentru dvs.

În această revizuire cuprinzătoare eToro – acoperim tot ce trebuie știut despre platformă. Aceasta include piețe acceptate, taxe și comisioane, caracteristici de bază, asistență pentru clienți și reglementări.

Varietatea activelor: îmi place că cu eToro puteți cumpăra atât acțiuni (fracționate), cât și ETF-uri reale (fracționate), precum și CFD-uri pentru alte active (de exemplu, indici sau valute). Acest lucru poate fi interesant pentru profilurile de comercianți de o zi sau pentru investitorii care caută pe termen mediu și lung.

Criptomonede și portofele: În plus, este, de asemenea, posibil să cumpărați cripto (reale) și să le gestionați prin portofelul eToro (de exemplu, să le transferați în propriul dvs. portofel extern – aceasta are taxe).

Tranzacționează cu sau fără pârghie : spre deosebire de unii brokeri online pentru tranzacționare, cu eToro poți tranzacționa cu sau fără pârghie: alegerea este a ta.
Multe piețe: După cum vom vedea mai jos, eToro oferă sute de active precum acțiuni, ETF-uri, CFD-uri sau criptomonede pe care le puteți tranzacționa de pe piețe precum Asia, Europa, America de Nord sau Australia .

Cont demo: Cu eToro este posibil să vă folosiți contul demo gratuit pentru a vedea și a afla cum funcționează platforma. Vei avea acces la 100.000 $ virtual cu care poți practica.
CopyPeople și CopyPortfolio : eToro permite traderilor de pe platforma lor să „copieze” strategiile de tranzacționare ale altor utilizatori. Aceasta este o sabie cu două tăișuri, deoarece succesul va depinde de cine copiați, dar poate fi o alternativă bună pentru „leneși” atunci când vine vorba de investiții – aș sugera să nu investiți în nimic din ceea ce nu înțelegeți.

Cont în dolari SUA: toate conturile deschise cu eToro funcționează în dolari SUA. Dacă utilizați o altă monedă, va trebui să țineți cont de faptul că există un comision de schimb de fiecare dată când depuneți sau retrageți fonduri. Pe de altă parte, riscul cursului de schimb va fi ceva mai mare pentru dvs. De exemplu, dacă tranzacționați în euro sau lire sterline și rata de schimb crește și favorizează euro sau lira sterlină, investiția dvs. (în dolari) va pierde valoarea pentru dvs.

Niciun flux oficial de știri: nu are o secțiune unde puteți citi știri relevante pentru investițiile dvs. În schimb, are un fel de rețea socială în care alți investitori adaugă comentarii și poate linkuri către știri relevante (sau nu).

Asistență în weekend: sunt disponibile 24 de ore pe zi de luni până vineri (de exemplu, prin chat live), dar din păcate în weekend nu veți primi asistență de la eToro. Personal, mi s-a părut puțin dificil să îi contactez, deoarece au durat câteva zile să-mi răspundă la întrebări, deoarece chatul live nu este întotdeauna disponibil chiar dacă ar trebui.
Depunere minimă: Pentru a deschide un cont la eToro și a adăuga fonduri trebuie să depuneți cel puțin  50 $  să poți depune mai puțin prima dată), deși nici aceasta nu este o sumă imensă.

Cine ar trebui să folosească eToro?

Oferind atât CFD-uri , ETF- uri , cât și acțiuni reale , este un broker care se potrivește multor profiluri (de exemplu, cei care caută tranzacționare pe termen scurt și cei care investesc pe termen lung). De asemenea, are caracteristici pe care experții le vor dori (de exemplu, efectul de levier adaptabil, oprirea pierderii și preluarea comenzilor de profit).

În plus, are și funcții de rețele sociale aplicate tranzacționării, marea comunitate de investitori pe care o poate avea poate fi un bun ajutor pentru cei care doresc să înceapă.

eToro are câteva aspecte puțin dificil de înțeles pentru începători. De exemplu, oferind un efect de levier (împrumutarea de bani de la eToro pentru a investi sume mai mari) poate duce la comisioane suplimentare dacă poziția nu este închisă înainte de închiderea pieței.

Pro

 • Cumpărați mii de acțiuni  internaționale la un comision de 0%;
 • Investiți în criptomonede numai pe bază de spread;
 • Indici comerciali, mărfuri și valută prin CFD-uri cu efect de levier;
 • Cumpărați acțiuni fracționale de la doar 50 USD;
 • Suportă carduri de debit / credit, portofele electronice și transferuri bancare locale;
 • Reglementat de FCA și acoperit de FSCS;
 • Folosit de peste 20 de milioane de oameni;
 • Instrumente de tranzacționare sociale și de copiere.

Contra

Poate prea de bază pentru comercianții tehnici
Nu există suport pentru MT4 sau MT5

Dacă doriți, de asemenea, să adăugați acțiuni internaționale la portofoliul de acțiuni, veți găsi sute de companii listate în SUA. Aceasta acoperă atât Bursa de Valori din New York, cât și NASDAQ – deci veți avea acces la unele dintre cele mai mari acțiuni la nivel global. Aceasta include de la Apple, Facebook și Amazon la Johnson & Johnson, Paypal și Tesla.

Mai jos veți găsi o listă cu cele 17 burse pe care le acoperă eToro:

 • Amsterdam;
 • Bruxelles;
 • Copenhaga;
 • Frankfurt;
 • Helsinki;
 • Hong Kong;
 • Lisabona;
 • Londra;
 • Madrid;
 • Milano;
 • NASDAQ (SUA);
 • NYSE (SUA);
 • Oslo;
 • Paris;
 • Arabia Saudită;
 • Stockholm;
 • Zurich.

După cum puteți vedea din lista burselor acceptate de mai sus, eToro este un mare broker online pentru aceia dintre voi care doresc să construiască un portofoliu foarte diversificat de acțiuni din Marea Britanie și internaționale.

Criptomonede eToro

Un factor diferențiat al eToro este că puteți tranzacționa criptomonede reale, cum ar fi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau Dash. Acest lucru este oferit de puțini brokeri online și poate fi un factor decisiv dacă sunteți interesat de acest sector.Un alt aspect pozitiv este că puteți utiliza portofelul eToro pentru a găzdui criptomonedele dvs., dar fiți conștienți de faptul că funcționalitatea acestui portofel este limitată (de exemplu, nu vă puteți obține parolele), dar puteți transfera oricând criptomonedele pe propriul portofel extern.

Vă rugăm să rețineți că eToro nu percepe un comision pentru portofelul de criptomonede , dar există o taxă pentru transferurile și schimburile de criptomonede.

Începând din martie 2021 este posibil să investești în următoarele criptomonede folosind eTroro: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dash, Litecoin, Cardano, IOTA, Stellar, EOS, NEO, ZCASH, Binance Coin și Tezos.

eToro: criptomonede disponibile

Platforma de tranzacționare eToro oferă utilizatorilor o mare varietate de cele mai populare criptomonede din lume, pe care este posibil să tranzacționeze sau să investească pe termen lung.

Criptomonedele disponibile pe eToro sunt în prezent 23, dar acest număr este în continuă expansiune, împreună cu angajamentul și caracteristicile oferite de eToro cu privire la lumea criptomonedelor. Iată oferta completă a brokerului:

 • Bitcoin (BTC): Cea mai mare criptocurrency prin capitalizare de piață, considerată prima implementare pe scară largă a tehnologiei blockchain.
 • Ethereum (ETH): această criptomonedă de vârf a primit recunoaștere internațională de la giganți tehnologici precum Microsoft și Intel. Pe lângă plăți, Ethereum acceptă și „contracte inteligente”
 • Bitcoin Cash (BCH): un „hard fork” conceput pentru a fi o soluție la întârzierile restante pe care le întâmpina Bitcoin. Dimensiunea blocului Bitcoin Cash este de opt ori mai mare decât cea a Bitcoin (8 MB față de 1 MB).
 • Ethereum Classic (ETC): Deși Ethereum Classic are o capitalizare de piață semnificativ mai mică decât omonimul său, este încă o criptomonedă populară.
 • Litecoin (LTC): A fost prima criptomonedă care a implementat SegWit, o metodă de accelerare a timpilor de tranzacție fără a compromite tehnologia blockchain de bază.
 • Dash (DASH): Bazat pe tehnologia Bitcoin, infrastructura suplimentară a Dash permite tranzacții mai rapide și lichidități mai mari, deși, spre deosebire de alte criptomonede, Dash este o organizație autonomă descentralizată (DAO).
 • Stellar Lumens (XLM): Prin operarea pe un singur algoritm de consens, mai degrabă decât prin minerit, Stellar poate facilita tranzacțiile între mai multe valute, atât fiat, cât și digitale.
 • NEO (NEO): Cunoscut și sub denumirea de „Ethereum chinezesc”, NEO a fost conceput pentru a fi ușor de editat și pentru a nu avea opțiunea de bifurcare.
 • EOS (EOS): După lansare, EOS a devenit rapid una dintre primele zece criptomonede, cu o puternică infrastructură open source capabilă să suporte mii de aplicații descentralizate la scară comercială (DApps).
 • Cardano (ADA): Inspirat de Ethereum, Cardano s-a diferențiat cu o structură cu două niveluri și o operațiune separată pentru fiecare nivel, spre deosebire de Ethereum, unde ambele niveluri sunt împletite.
 • IOTA (MIOTA): Bazat pe un blockchain proprietar „fără blocuri” numit Tangle, IOTA este pionier în utilizarea unei rețele descentralizate pentru a alimenta Internetul obiectelor (IoT).
 • Zcash (ZEC): Zcash criptează conținutul tranzacțiilor securizate, asigurându-se că expeditorul, destinatarul și suma transferată rămân private.
 • TRON (TRX): Tron își propune să creeze o alternativă descentralizată pentru distribuirea conținutului digital printr-unul dintre cele mai mari sisteme de operare bazate pe blockchain din lume.
 • Tezos (XTZ): ICO Tezos din septembrie 2018 a fost unul dintre cele mai mari din istoria criptomonedelor și a strâns un record de 232 milioane dolari.
 • Binance Coin (BNB): BNB este o criptomonedă de serviciu care permite utilizatorilor să deblocheze reduceri la comisioanele de schimb pentru tranzacțiile efectuate pe bursa Binance.
 • Compus (COMP): Compusul este un protocol DeFi (finanțare descentralizată) care stabilește ratele dobânzii între activele digitale bazate pe Ethereum și permite utilizatorilor să câștige dobânzi pentru criptomonede.
 • Chainlink (LINK): aceasta este o tehnologie utilizată pentru a conecta diferite structuri blockchain, favorizând schimbul de date între ele.
 • Uniswap (UNI): Uniswap este un protocol descentralizat pentru tranzacționare, cunoscut pentru rolul său de a facilita tranzacționarea automată a jetoanelor DeFi (Decentralized Finance).
 • Yearn.finance (YFI): YFI este simbolul ERC-20 al yearn.finance (yEarn), care guvernează ecosistemul său. În evoluția sa, yearn.finance a devenit un set de protocoale care vizează maximizarea rentabilității procentuale anuale (APY) legate de criptomonede.
 • Dogecoin (DOGE): creat în 2013 aproape ca o glumă, Dogecoin este astăzi una dintre principalele criptomonede. Logo-ul său este inspirat de celebrul meme de câine Shiba Inu.
 • Aave (AAVE): AAVE este un protocol blockchain, cu criptomonedă relativă și omonimă, creat pentru a plăti creditorii în cadrul unui sistem automat de creditare.
 • Decentraland (MANA): Decentraland se definește ca o platformă de realitate virtuală alimentată de blockchain-ul Ethereum care permite utilizatorilor să creeze, să experimenteze și să monetizeze conținut și aplicații.

eToro Trading CFD

Analiza noastră eToro a constatat că platforma nu numai că vă permite să investiți în acțiuni, ETF-uri, trusturi și criptomonede – dar puteți tranzacționa și instrumente CFD (contracte pentru diferență). Pentru cei care nu știu, CFD-urile urmăresc valoarea unui activ în timp real, ceea ce vă permite să speculați despre valoarea sa viitoare, fără a deține proprietatea.

La eToro, puteți tranzacționa instrumente CFD care urmăresc:

 • Stocuri;
 • ETF-uri;
 • Indici;
 • Metale pretioase;
 • Energii;
 • Produse agricole;
 • Forex.

Deși nu veți deține activul de bază atunci când tranzacționați CFD-uri la eToro, există mai multe avantaje pe care nu le veți găsi cu investițiile tradiționale.

De exemplu, eToro vă permite să tranzacționați CFD-uri cu efect de levier. Limitele sunt limitate în funcție de clasa de active tranzacționată, cu perechi valutare majore oferind cel mai mult la 1:30. Acest lucru înseamnă că un sold de 100 USD vă va oferi acces la 3.000 USD în fonduri de tranzacționare.

În departamentul de stoc CFD, este disponibil un levier de 1: 5 – ceea ce vă permite să măriți miza de cinci ori.

În plus, puteți tranzacționa CFD-uri la eToro pe o bază lungă sau scurtă. În termeni simpli, acest lucru înseamnă că puteți încerca să profitați atât de pe piețe în creștere, cât și pe piețe. De exemplu, dacă credeți că este posibil ca valoarea acțiunilor HSBC să scadă, trebuie pur și simplu să plasați o comandă de vânzare.

Dacă credeți că acțiunile vor crește, atunci este o comandă de cumpărare care trebuie plasată.

Caracteristici ale platformei

Brokerul online eToro poate fi utilizat cu orice browser modern și este disponibil în multe limbi. Pentru o securitate sporită, oferă autentificare în doi pași (adică trebuie să confirmați datele de conectare cu telefonul).
La fel ca majoritatea brokerilor online, eToro are o aplicație mobilă pentru dispozitivele Apple și Android. În medie, aplicația magazinului de aplicații are un scor de 4 din 5. Este disponibilă în peste 20 de limbi.

Educație și ghiduri

Când vă conectați la brokerul online eToro, veți participa la un tur ghidat al aplicației, care vă va spune elementele de bază (de exemplu, la ce servește fiecare secțiune). Secțiunea de ajutor conține multe tutoriale despre modul în care funcționează platforma, precum și videoclipuri simple despre elementele de bază, ar putea fi mai detaliată.

Nu există nicio îndoială că eToro este o platformă foarte versatilă care vă oferă posibilitatea de a tranzacționa CFD-uri (pentru traderi experimentați) și, împreună cu aceștia, puteți investi și în ETF-uri și acțiuni reale (de exemplu, investitori care se uită la termen lung). Deschiderea unui cont cu eToro poate fi o decizie bună pentru multe profiluri.

Web

eToro se bazează exclusiv pe osoluție WebTrader ca platformă oficială. O soluție dezvoltată intern – și, prin urmare, adaptată funcționalității specifice oferite de broker – care este accesibilă din orice browser web fără a fi nevoie de descărcare.

Oricine dorește să tranzacționeze cu eToro (aici pentru contul demo gratuit) va trebui, prin urmare, să acceseze platforma oferită de acest broker prin browserul web, acceptată de Microsoft Edge, Google Chrome și chiar Safari. Platforma WebTrader a eToro oferă mai multe funcționalități și caracteristici, într-o linie perfectă și care coincide cu ceea ce brokerul oferă în ceea ce privește funcționalitatea.eToro găzduiește, de asemenea, o aplicație de tranzacționare completă, compatibilă atât cu dispozitivele iOS, cât și cu cele Android.

Odată ce ați deschis un cont, puteți comuta între versiunile mobile și online în orice moment. Acest lucru se datorează faptului că ambele conturi sunt conectate.

Revizuirea noastră eToro a constatat că aplicația mobilă oglindește versiunea online aproape ca-pentru-cum. Acest lucru nu numai că este ușor de utilizat, ci și funcționalitățile și instrumentele oferite. De exemplu, aplicația eToro vă permite să cumpărați, să vindeți și să tranzacționați active 24 de ore pe zi. Aplicația este, de asemenea, excelentă pentru a vă urmări investițiile remarcabile în timp real.

Taxe eToro

Am menționat pe scurt anterior că eToro este unul dintre cei mai ieftini brokeri online disponibili rezidenților. Taxa specifică pe care trebuie să o plătiți pentru a intra sau a ieși dintr-o piață va depinde în cele din urmă de activ. De asemenea, trebuie să luați în considerare comisioanele non-tranzacționare – inclusiv depozitele și retragerile.

Pentru a vă asigura că aveți o înțelegere fermă a taxelor pe care trebuie să le aveți în vedere, această parte a revizuirii noastre eToro va prezenta toate taxele de tranzacționare și non-tranzacționare de luat în considerare.

0% Stocuri de comision și ETF-uri
Rata principală de investiții oferită de eToro este cea a acțiunilor sale de comision de 0% și a ETF-urilor. Pe scurt, aceasta înseamnă că puteți cumpăra acțiuni și ETF – indiferent de piață sau de schimb, fără a plăti comisioane de tranzacționare. Acesta este un beneficiu major, deoarece marea majoritate a agenților de bursă percep un comision fix.

Taxă de timbru de 0%

Taxa de timbru este o cerință minimă atunci când cumpărați acțiuni listate care sunt listate la bursa din Londra.

Aceasta se ridică la 0,5% din suma achiziționată și este colectată de platforma de brokeraj pe care o utilizați. Cu toate acestea, analiza noastră eToro a constatat că brokerul renunță la această taxă. Aceasta înseamnă că, atunci când investiți în companii din Marea Britanie, vă economisiți încă 0,5%.

Piețe cu răspândire exclusivă
În afara departamentului de acțiuni și ETF – eToro operează un model de stabilire a prețurilor numai pentru spread. În forma sa de bază, aceasta înseamnă că nu veți fi taxat cu un comision pentru comenzile dvs. de tranzacționare. Cu toate acestea, va trebui să țineți cont de dimensiunea spread-ului.

 • Pe piețele financiare, spread-ul este diferența dintre prețul de ofertă și prețul cerut al unui activ;
 • Prețul de ofertă este ceea ce piața este pregătită să plătească pentru activ;
 • Prețul cerut este ceea ce piața este pregătită să vândă activul.

Decalajul dintre aceste două prețuri este diferența și, prin urmare, este o taxă de tranzacționare indirectă
În general, spread-urile sunt în general foarte competitive la eToro. De exemplu, spread-ul pe Bitcoin este de doar 0,75% în timpul orelor de piață standard.

Acest lucru înseamnă că plătiți 0,75% peste piață, deci trebuie să obțineți câștiguri de 0,75% pentru a obține un echilibru. Orice lucru care depășește acest lucru este un profit pur. Aprecierile EUR / GBP pot fi tranzacționate de la doar 1 pip, iar spread-ul pe mărfuri începe de la 2 sâmburi.

Taxe de finanțare
Platforma eToro este exprimată în dolari SUA – motiv pentru care puteți investi în mii de piețe britanice și intenționate într-un mediu cu costuri foarte mici. Acestea fiind spuse, va trebui să plătiți o mică taxă valutară de 0,5% atunci când depuneți fonduri . Când vine vorba de retrageri, veți plăti o taxă fixă ​​de doar 5 USD – sau aproximativ 3,60 GBP.

Alte taxe eToro
În afară de comisioanele de tranzacționare și finanțare, trebuie să luați în considerare și următoarele:

Dacă decideți să tranzacționați CFD-uri cu efect de levier, va trebui să plătiți finanțare peste noapte. Acesta este standardul industriei și va atrage o taxă pentru fiecare zi în care păstrați poziția CFD deschisă. Dacă închideți tranzacția CFD înainte de închiderea pieței, veți evita această taxă.

Dacă aveți un sold cont pozitiv pe eToro și nu aveți nicio poziție deschisă – se va aplica o taxă de inactivitate după 12 luni. Acest lucru se ridică la 10 USD pe lună și poate fi evitat prin plasarea unei tranzacții.

Taxele, comisioanele și spread-urile se pot modifica în orice moment – deci verificați întotdeauna acest lucru înainte de a vă deschide un cont la eToro.

Plăți eToro
Dacă doriți să investiți sau să tranzacționați pe eToro, va trebui mai întâi să depuneți niște fonduri. Analiza noastră eToro din Marea Britanie a constatat că puteți depune fonduri în următoarele moduri:

 • Carduri de debit și credit – emise de Visa, MasterCard și Maestro;
 • Portofele electronice – inclusiv Paypal, Skrill și Neteller;
 • Transfer bancar din Romania.

Dacă depuneți fonduri cu un card de debit / credit sau un portofel electronic, acesta va fi procesat instantaneu și astfel – adăugându-se imediat la contul dvs. eToro.

Transferurile bancare sunt mai lente și pot dura câteva zile până la sosire.

eToro Copy Trading

Una dintre cele mai notabile caracteristici pe care le-a întâlnit revizuirea noastră eToro din Romania si este cea a instrumentului de tranzacționare a copiilor. Aceasta este o caracteristică inovatoare care vă permite să tranzacționați activ și să investiți, dar într-o natură pasivă. În forma sa de bază, veți avea acces la mii de investitori verificați care folosesc platforma eToro pentru tranzacționare.

După ce găsiți un comerciant care se aliniază obiectivelor dvs. financiare și toleranței la risc – puteți alege să le copiați înainte. Aceasta înseamnă că orice lucru pe care comerciantul îl cumpără sau îl vinde va fi reflectat în propriul portofoliu eToro – dar la o sumă proporțională.

Iată un exemplu simplu al modului în care funcționează practic instrumentul de tranzacționare a copiilor eToro:

 • Decizi să investești 3.000 USD într-un investitor de acțiuni
 • Prima tranzacție pe care investitorul o plasează este pe acțiunile Nike – individul alocând 10% din fondurile de portofoliu
 • Aceasta înseamnă că investiți personal 300 USD în acțiuni Nike (10% din investiția de 3.000 USD)
 • După câteva luni, stocurile Nike au crescut la 450 USD fiecare – deci aceasta este o creștere de 50%
 • Comerciantul închide tranzacția pentru a-și bloca profiturile
 • Ați obținut profit de 150 USD pe această tranzacție (50% din 300 USD)

Exemplul de mai sus subliniază că nu mai trebuie să aveți experiență pe piețele financiare. Acest lucru se datorează faptului că toate deciziile legate de investiții vor fi luate de comercianții eToro pe care decideți să îi copiați. După cum sa menționat mai sus, veți avea de ales dintre mii de comercianți – iar eToro face procesul de selecție ușor prin sistemul său de filtrare.

CopyPortfolios

În plus față de instrumentul de tranzacționare a copiilor, eToro oferă și portofolii gestionate profesional. Acestea sunt gestionate de echipa de la eToro și există o mulțime de strategii din care să alegeți.

Aceasta include:

 • TheBigBanks: acest eToro CopyPortfolio vă oferă acces la unele dintre cele mai mari instituții financiare tranzacționate public din lume. Aici se numără Bank of America, JPMorgan Chase, Industrial and Commercial Bank of China și Barclays.
 • DividendGrowth: După cum sugerează și numele, acest eToro CopyPortfolio vă oferă acces la unele dintre cele mai bune stocuri cu plată de dividende din jur. Printre multe altele, aceasta include de la Unilever și Pepsi la Walgreens Boots Alliance și McDonald’s.
 • CryptoPortfolio: Dacă doriți să investiți în industria valutară digitală mai largă – eToro CryptoPortfolio ar putea fi de interes. Acest lucru vă oferă acces la un coș diversificat de active criptografice care sunt ponderate, pe baza capitalizării de piață.

Există zeci de CopyPortfolios dintre care puteți alege – deci merită să petreceți ceva timp văzând ce este disponibil. La fel ca instrumentul de tranzacționare a copiilor, nu există taxe suplimentare pentru a investi în eToro CopyPortfolios. Deoarece fiecare portofoliu este gestionat profesional, nu trebuie să faceți nimic odată ce investiția este realizată.

Există trei tipuri de investiții care utilizează CopyPortfolio:

Portofoliu de top pentru comercianți: vă puteți gândi la acest lucru ca la un amestec al investițiilor comercianților de succes pe eToro. De obicei, se alătură investitorilor pe grupuri, de exemplu, utilizatorii care investesc în acțiuni pe termen lung. Cu toate acestea, nu sunt sigur cum eToro măsoară succesul comercianților și de ce îi aleg pe unii comercianți pe alții.

Portofolii de piață: combină o selecție de CDF-uri și ETF-uri pe o anumită temă, nu copiați niciun comerciant sau grup de comercianți (cazul anterior), ci copiați un anumit portofoliu creat din algoritmi (pe care nu am putut găsi cum funcționează) .De exemplu, puteți găsi portofolii în sectorul jocurilor video, lideri tehnologici chinezi sau investiții scurte în sectorul bancar.

Portofolii partenere: Acestea sunt portofolii create de diferite firme financiare care colaborează cu eToro și puteți găsi diverse tipuri de portofolii. De exemplu, o replică a binecunoscutelor investiții ale Berkshire Hathaway (compania lui Warren Buffett) sau ale criptomonedelor majore.

În general, acest tip de investiție cu eToro este mai pe termen mediu și lung , deoarece este o abordare mai asemănătoare fondurilor. Folosind funcția Copiere persoane (menționată mai sus) puteți găsi profiluri care sunt mai potrivite pe termen scurt și cu risc mai mare.

Întrebări și răspunsuri frecvente?

Câte criptomonede sunt disponibile pe eToro?

În prezent, 23 de criptomonede sunt disponibile pe brokerul eToro: Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Dash Coin, Litecoin, Stellar Lumens, NEO, EOS, Cardano, IOTA, Zcash, TRON, Tezos, Binance Coin, Yearn Finance, Decentraland, Uniswap, Compound, Chainlink, Dogecoin și Aave.

Care sunt taxele Bitcon ale eToro?

eToro nu aplică comisioane fixe de cumpărare pe Bitcoin și alte criptomonede, ci doar o diferență variabilă, care pentru Bitcoin este egală cu 0,75%, în timp ce pentru alte criptomonede mai puțin populare poate ajunge până la 5%. Cu toate acestea, acestea sunt spread-uri în conformitate cu cele oferite de alți brokeri sau burse.

Ofera eToro un portofel / schimb de criptomonede?

Da, eToro a introdus recent și propriul său portofel, numit eToroX, prin intermediul căruia puteți gestiona, stoca, depune, trimite și primi toate criptomonedele. Pentru a începe să utilizați eToroX, va trebui să vă înregistrați mai întâi un cont obișnuit pe eToro, prin acest link .

Este de încredere eToro?

Există mai mulți factori de bază care vă asigură că utilizați un broker de încredere la eToro. În primul rând, brokerul este reglementat de FCA, alături de ASIC în Australia și CySEC IN Cipru. Banii dvs. sunt, de asemenea, acoperiți de FSCS – în cazul în care este puțin probabil să se întâmple și eToro să cadă. eToro este utilizat de peste 20 de milioane de clienți din întreaga lume, ceea ce subliniază, de asemenea, că brokerul oferă o modalitate sigură și sigură de a investi online.

Este acum un moment bun pentru a investi în Bitcoin?

Totul pare să indice că este așa. Bitcoin costă astăzi de 10 ori mai mult decât în ​​urmă cu un an și are suficient spațiu pentru a continua să crească în următoarele 12 luni.

În ce criptomonede ar trebui să investesc?

Cu eToro puteți investi în unele dintre cele mai bune criptomonede din lume, inclusiv Bitcoin, Ethereum, Cardano, Tron, Chainlink, Yearn.Finance și multe altele.

Cum pot investi în criptomonede?

Puteți investi cu ușurință în criptomonede, creând un cont de tranzacționare eToro în doar câteva minute și cumpărând Bitcoin cu doar 50 USD. În plus, eToro vă oferă acces și la piețele de acțiuni, ETF, index, forex și mărfuri.

Leave a Reply