eToro este listat la bursă prin funtiunea cu FinTech Acquisition Corp. V

eToro Group Ltd., platforma de investiții multi-active și FinTech Acquisition Corp. V, au anunțat astăzi că au încheiat un acord definitiv pentru a-și combina afacerea. La încheierea tranzacției, compania combinată combinată va funcționa sub numele de eToro Group Ltd. Și se așteaptă să fie listată pe Nasdaq.

eToro a fost fondată în 2007 cu viziunea de a deschide piețele de capital tuturor. Rețeaua de investiții sociale oferă, de fapt, posibilitatea de a alege în ce active să investească, de la acțiuni fracționate fără comisioane la criptomonede, precum și posibilitatea de a alege propria metodă de investiții.

Utilizatorii pot tranzacționa direct și independent, pot investi într-un portofoliu inteligent sau pot replica strategia de investiții a investitorilor de succes pe platformă, fără costuri suplimentare și cu un simplu clic. În 2020, eToro a adăugat peste 5 milioane de utilizatori noi înregistrați și a generat venituri brute de 605 milioane de dolari, în creștere cu 147% față de anul precedent.

Această forță se accelerează în 2021, datorită unei noi generații de investitori care descoperă lumea piețelor globale. În 2019, înregistrările lunare au avut o medie de 192.000. În 2020, au crescut la 440.000 și, numai în ianuarie 2021, au existat peste 1,2 milioane de utilizatori noi înregistrați.

În 2019, o medie de 8 milioane de tranzacții au fost executate pe eToro pe lună. Acest număr a crescut la 27 de milioane în 2020 și, în ianuarie 2021, eToro a văzut peste 75 de milioane de tranzacții executate pe platformă.

În prezent, eToro are peste 20 de milioane de utilizatori înregistrați, iar comunitatea sa socială se extinde rapid datorită bazei de utilizatori potențiali vaste și în creștere, susținută de tendințe vechi de secole, cum ar fi creșterea platformelor digitale de investiții și creșterea participării investitorilor individuali.

eToro a fost, de asemenea, una dintre primele platforme reglementate care a oferit cripto-active și este bine poziționată pentru a beneficia de adoptarea pe scară largă a cripto.

„Am fondat eToro cu scopul de a face posibilă tranzacționarea pe piața globală și investițiile într-un mod simplu și transparent accesibile tuturor. Astăzi, eToro este rețeaua de investiții sociale de top din lume.

Utilizatorii noștri vin la eToro pentru a investi, dar și pentru a comunica unul cu celălalt; pentru a vedea, urmări și copia automat investitorii de succes din întreaga lume „, a declarat Yoni Assia, director executiv al eToro. „Am creat o nouă categorie de gestionare a capitalului – investiții sociale – și dominăm piața, dovadă fiind expansiunea noastră rapidă.”

 

Betsy Cohen, președintele consiliului de administrație al FinTech V, a adăugat: „Ca pionier în evoluția SPAC-urilor, Fintech Masala, platforma noastră de sponsorizare caută companii cu creștere excesivă, controale eficiente și echipe de management excelente. EToro este destinat tuturor. Și trei dintre aceste criterii.

În ultimii ani, eToro și-a consolidat poziția de lideră platformă de tranzacționare socială online din afara Statelor Unite, și-a prezentat planurile pentru piața SUA și și-a diversificat fluxurile de venituri. Acum o face. și credem că eToro este poziționat în mod excepțional pentru a valorifica această oportunitate. ”

Yoni Assia, CEO al eToro a continuat, „Astăzi este o etapă importantă pentru eToro, în timp ce ne lansăm călătoria pentru a deveni o companie cotată la bursă cu Betsy Cohen și echipa FinTech V. Vreau să-mi exprim recunoștința. Pentru pasiune, muncă grea, impuls și determinare a tuturor membrilor echipei eToro în ultimii 14 ani care au contribuit la transformarea acestui lucru în realitate ”.

Puncte cheie ale combinației
Compania se așteaptă să aibă o valoare implicită a acțiunilor implicite de aproximativ 10,4 miliarde USD la închiderea tranzacției, reflectând o valoare implicită a întreprinderii pentru eToro de aproximativ 9,6 miliarde USD. Tranzacția include încasări brute de 250 de milioane de dolari din fondurile fiduciare de numerar FinTech V (presupunând că nu există răscumpărări) și încasări brute de 650 de dolari dintr-o tranzacție complet legată de investiții private în capital public (Pipe).

10,00 dolari pe acțiune subscrisă de diverse strategii și investitori instituționali, inclusiv Ion Investment Group, Softbank Vision Fund 2, Third Point Llc, Fidelity Management & Research Company Llc și Wellington Management, care se vor închide în același timp cu combinația.

Ușurință în utilizareInterfață simplă și intuitivă
Serviciu cliențiPrin e-mail și chat
Tranzacționare online (independentă, fără dealer)Da
Formular de înregistrareUşor; în diferite limbi
Controlul contului de către utilizatorComplet, în timp real, direct
Acces la site-ul de tranzacționare 365 de zile pe anDa
Limbi acceptate de asistența pentru cliențiromana, arabă, chineză, engleză, franceză, germană, rusă și spaniolă, Italiană.
Limbi acceptate de site-ul eTororomana, arabă, chineză, coreeană, olandeză, engleză, finlandeză, franceză, germană, greacă, japoneză, norvegiană, portugheză, rusă, spaniolă, suedeză, turcă, maghiară,Italiană

Se așteaptă ca compania să aibă aproximativ 800 de milioane de dolari în numerar în bilanț pentru a sprijini creșterea viitoare. Actualii acționari ai EToro, inclusiv actualii investitori și angajați ai companiei, vor rămâne cei mai mari investitori din compania combinată, păstrând aproximativ 91% drept de proprietate în urma combinației (presupunând că nu există răscumpărări de către acționarii FinTech V).

Combinația, care a fost aprobată în unanimitate de consiliile de administrație ale eToro și Fintech V, se așteaptă să se închidă în al treilea trimestru al anului 2021, sub rezerva aprobării acționarilor și a altor condiții obișnuite de închidere. Informații suplimentare despre combinație, inclusiv o copie a acordului final și o prezentare a investitorilor, vor fi furnizate într-un raport curent privind formularul 8-K, care va fi depus de Fintech V la Securities and Exchange Commission și care va fi disponibil la adresa www. sec.gov.

 

 

Leave a Reply