Cum se investește în acțiuni, Ghid complet [2022]

Te gândești să investești pentru prima dată? Ghidul nostru vă prezintă modalități de a începe să investiți – inclusiv cum să investiți bani, de unde să cumpărați acțiuni și fonduri și cât de mult risc să vă asumați. Când ar trebui să începeți să investiți în piața de valori?

Majoritatea oamenilor cred că au de ales atunci când vine vorba dacă decid sau nu să investească. Adevărul este că tu nu. La un moment dat, trebuie să începeți să vă investiți banii și să economisiți pentru viitor.

Ați putea citi acest lucru ca pe un tânăr de 20 de ani (norocos) sau ca pe cineva care a amânat acest lucru până la 40 sau 50 de ani. Indiferent de vârsta și situația financiară, trebuie să participați la un fel de investiție pentru a permite banilor să crească și mai mulți bani.

Investiția în acțiuni este o modalitate excelentă de a construi avere prin valorificarea puterii companiilor în creștere. Dar începutul poate fi descurajant pentru mulți începători care doresc să intre pe piața de valori, în ciuda potențialelor câștiguri pe termen lung .

O bursă este ca un market unde puteți cumpăra sau vinde acțiuni!!!
O acțiune este pur și simplu o unitate divizată a valorii unei companii. De exemplu, dacă o companie valorează 100 de milioane de lire sterline și există 50 de milioane de acțiuni, atunci fiecare acțiune valorează 2 lire sterline (de obicei listate ca 200p).

Companiile emit acțiuni pentru a strânge bani, adesea pentru creștere, iar investitorii (asta sunteți voi) cumpără acțiuni în companii, deoarece consideră că compania se va descurca bine și vor să „participe” la succesul său. Ei dețin apoi o mică porțiune a acelei companii și devin „acționari”. Acțiunile sunt listate într-un „index”, iar cea mai mare din Marea Britanie este FTSE 100 – cele mai mari 100 de firme.

Orice cumpărare și vânzare de acțiuni se face printr-o bursă –

exemplu:London Stock Exchange (LSE) este cea principală din Marea Britanie. Aici, cei care vând (compania în sine sau acționarii existenți) sunt conectați la cei care doresc să cumpere, unde se poate conveni un preț și o cantitate.

De ce o companie crește și scade prețul acțiunilor?

Prețul este determinat de cererea și oferta din partea potențialilor cumpărători și vânzători în orice moment – cererea mare va crește costul în timp ce cererea mică va face contrariul.

Această cerere poate fi influențată de mulți factori, cum ar fi rezultatele financiare (dacă o companie își dublează creșterea într-un an și perspectivele par roz, atunci prețul său va crește probabil), sănătatea economică  așa-numitul „sentiment”, adică, dacă Cumpărătorii cred că o firmă se va lupta, prețul acesteia poate scădea.

Deși este uneori legat de unele lucruri surprinzătoare – fotbalistul Cristiano Ronaldo a renunțat la miliarde de lire sterline din valoarea Coca Cola favorizând apa în locul acesteia la o conferință de presă.

Investiția în acțiuni: 5 pași simpli

Deci, doriți să începeți să investiți în acțiuni? Iată o listă de verificare în cinci pași pentru a vă ajuta să începeți:

 • Alegeți cum doriți să investiți
 • Deschideți un cont de investiții
 • Decideți în ce să investiți
 • Stabiliți cât puteți investi – apoi cumpărați
 • Urmăriți-vă portofoliul

Alegeți cum doriți să investiți
În zilele noastre aveți mai multe opțiuni atunci când vine vorba de investiții, astfel încât să vă puteți potrivi cu adevărat stilul de investiție la cunoștințele dvs. și cât timp și energie doriți să cheltuiți investiții. Puteți petrece cât de mult sau cât de puțin timp doriți să investiți.

Iată primul dvs. mare punct de decizie:

Doriți ca un profesionist să vă investească banii? Această opțiune  este o alegere excelentă pentru cei care vor să petreacă doar câteva minute pe an îngrijorându-se de investiții. Este, de asemenea, o alegere bună pentru cei cu cunoștințe limitate de investiții.

Doriți să vă gestionați banii? Această opțiune „faceți singur” este o alegere excelentă pentru cei cu cunoștințe mai mari sau pentru cei care pot dedica timp luării deciziilor de investiții. Dacă doriți să vă selectați propriile acțiuni sau fonduri, veți avea nevoie de un cont de brokeraj.

Deschideți un cont de investiții
Deci, ce fel de cont doriți să deschideți? Iată opțiunile dvs.:

Dacă doriți ca un profesionist să vă gestioneze banii
Un financiar (broker  )uman vă poate ajuta să proiectați un portofoliu de acțiuni și vă poate ajuta cu alte mișcări de planificare a averii, cum ar fi planificarea cheltuielilor de facultate. Un uman percepe de obicei aproximativ 1% din activele dvs. anual, cu un minim de investiții ridicat. Un mare avantaj: un bun broker uman vă poate ajuta să vă țineți planul financiar. Iată șase sfaturi pentru a găsi cel mai bun broker  – și la ce trebuie să aveți grijă.

Un broker poate proiecta un portofoliu de acțiuni care să corespundă orizontului dvs. de timp și toleranței la risc. Sunt de obicei mai ieftine decât un uman, de multe ori un sfert din preț sau mai puțin. În plus, mulți oferă servicii de planificare care vă pot ajuta să vă maximizați bogăția. Revizuirea de către a celor mai buni vă poate ajuta să selectați un broker  potrivit pentru nevoile dvs.

Găsirea unui broker online poate fi o decizie confuză și complexă. Pentru un novice, fiecare broker poate părea același. În realitate, diferențele pot fi nuanțate, dar vă pot afecta în mod semnificativ decizia.

Pentru a vă restrânge decizia, se reduce la a vă pune aceste întrebări:

 • Idealurile brokerului se potrivesc cu strategia mea de investiții?
 • Care sunt taxele de tranzacționare ale brokerului?
 • Brokerul oferă servicii bancare?
 • Oferă servicii de consiliere în materie de investiții?
 • Brokerul oferă instrumente de cercetare?
 • În ce pot investi cu acest broker?
 • Ce tip de opțiuni de servicii pentru clienți au?

Dacă doriți să vă gestionați banii

Un broker online vă permite să cumpărați acțiuni și multe alte tipuri de investiții, inclusiv obligațiuni, fonduri tranzacționate la bursă (ETF) , fonduri mutuale, opțiuni și multe altele. Cei mai buni brokeri oferă comisioane gratuite pentru acțiuni, precum și o grămadă de educație și cercetare fără costuri suplimentare, astfel încât să vă puteți alimenta jocul rapid.

Revizuirea de către eToro a celor mai buni brokeri pentru începători vă poate ajuta să o selectați pe cea potrivită pentru nevoile dvs.
eToro oferă, de asemenea, recenzii aprofundate ale principalilor brokeri online, astfel încât să puteți găsi un broker care să răspundă nevoilor dvs. exacte.

Dacă mergeți cu un broker online, vă puteți deschide contul în câteva minute și puteți începe să investiți. Dacă optați pentru un broker , va trebui să intervievați câțiva candidați pentru a afla care va funcționa cel mai bine pentru nevoile dvs. și vă va ține pe drumul cel bun.

Decideți în ce să investiți online

Următorul pas major este de a afla în ce doriți să investiți. Acest pas poate fi descurajant pentru mulți începători, dar dacă ați optat pentru un broker online, va fi ușor.
Dacă utilizați un brokeraj, va trebui să selectați fiecare investiție și să luați decizii de tranzacționare. Puteți investi în acțiuni individuale sau fonduri de acțiuni , printre multe alte active. Cei mai buni brokeri oferă cercetări gratuite pentru a ajuta la acest proces și oferă o mulțime de resurse pentru a ajuta începătorii.

Dacă vă gestionați propriul portofoliu, puteți decide, de asemenea, să investiți activ sau pasiv. Diferența cheie dintre cele două constă în faptul că stabiliți cât timp doriți să investiți. Investitorii pasivi adoptă, în general, o perspectivă pe termen lung, în timp ce investitorii activi tranzacționează adesea mai frecvent. Cercetările arată că investitorii pasivi tind să se descurce mult mai bine decât investitorii activi .

Stabiliți cât puteți investi – apoi cumpărați

Cheia construirii bogăției este să adăugați bani în contul dvs. în timp și să lăsați puterea compunerii să-și exercite magia. Aceasta înseamnă că trebuie să bugetați bani pentru a investi în mod regulat în planurile dvs. lunare sau săptămânale. Vestea bună este că este foarte simplu să începeți.

Cât ar trebui să investiți?
Cât de mult investiți depinde în totalitate de bugetul și intervalul dvs. de timp. Deși puteți investi orice vă puteți permite confortabil, experții vă recomandă să lăsați banii investiți cel puțin trei ani și, în mod ideal, cinci sau mai mulți, astfel încât să puteți elimina orice umflături de pe piață.

Dacă nu vă puteți angaja să vă păstrați banii investiți timp de cel puțin trei ani fără să-i atingeți, luați în considerare mai întâi crearea unui fond de urgență . Un fond de urgență vă poate împiedica să ieșiți din investiție devreme, permițându-vă să eliminați orice fluctuații ale valorii stocurilor.Majoritatea, broker din aceste zile  au un cont minim (sau minimul contului este extrem de scăzut), deci puteți începe cu foarte puțini bani. Mulți brokeri vă permit să cumpărați acțiuni fracționate de acțiuni și ETF-uri . Dacă nu puteți cumpăra o acțiune completă, puteți cumpăra în continuare o porție din una, astfel încât să puteți începe cu aproape orice sumă.

Portofoliul

Ați stabilit un cont de broker , așa că este momentul să vă urmăriți portofoliul. Este ușor dacă utilizat. Brokerul dvs. va face toată munca grea, gestionându-vă portofoliul pe termen lung și menținându-vă planul.

Dacă vă gestionați propriul portofoliu, va trebui să luați deciziile de tranzacționare. Este timpul să vindeți o acțiune sau un fond? Ultimul trimestru al investiției a fost un semnal pentru a vinde sau a cumpăra mai mult?

Dacă piața scade, cumpărați mai mult sau vindeți? Acestea sunt decizii dure pentru investitori, atât noi, cât și vechi. Dacă investiți activ, va trebui să rămâneți la curent cu noutățile pentru a lua cele mai bune decizii.

Cu toate acestea, investitorii mai pasivi vor avea mai puține decizii de luat. Având în vedere concentrarea lor pe termen lung, cumpără adesea la un program fix fix și nu se îngrijorează prea mult de mișcările pe termen scurt.

Sfaturi pentru investitori începători

Fie că ați deschis un cont eToro, XTB sau PLUS500 propriul dvs. comportament este unul dintre cei mai mari factori ai succesului dvs., probabil la fel de important ca acțiunile sau fondurile pe care le cumpărați.

Iată trei sfaturi importante pentru începători:

În timp ce Hollywood-ul îi descrie pe investitori ca fiind traderi activi, puteți reuși – chiar să învingeți majoritatea investitorilor – folosind o abordare pasivă de cumpărare și deținere. O strategie: cumpărați în mod regulat un fond index S&P 500 care conține cele mai mari companii din America și păstrați-vă.

Poate fi valoros să vă urmăriți portofoliul, dar aveți grijă când piața scade.

Veți fi tentați să vă vindeți acțiunile și să vă abateți de la planul pe termen lung, afectându-vă câștigurile pe termen lung pentru a vă simți în siguranță astăzi. Gândește pe termen lung.
Pentru a nu te speria, poate fi util să te uiți la portofoliul tău doar la anumite momente sau doar la momentul impozitării.
Pe măsură ce începeți să investiți, lumea financiară poate părea descurajantă. Sunt multe de învățat. Vestea bună este că puteți continua cu propria viteză, vă puteți dezvolta abilitățile și cunoștințele și apoi puteți continua atunci când vă simțiți confortabil și gata.

Cum apare o companie listată la bursă?

Bursa este excelentă pentru persoanele care doresc să-și înceapă propria afacere sau pentru cei care doresc să-și facă banii să meargă pentru ei. Desigur, unii investitori o fac și pentru a face bani din piață. Dar investiția în acțiuni vă oferă randamente mai bune decât tranzacționarea.

Rentabilitatea investiției este de 8% dacă investiți în acțiuni, dar de 10% dacă tranzacționați. Piața de valori vă permite să investiți în companii și să vă faceți banii să funcționeze pentru dvs., în comparație cu tranzacționarea. De fapt, prin simpla cumpărare a acțiunilor companiilor individuale, puteți avea randamente mai bune decât mulți comercianți.

Ce este o ofertă publică inițială? O ofertă publică inițială sau IPO, care este ceea ce ar trebui să apelați întotdeauna atunci când investiți într-o companie, este o ofertă de acțiuni ale companiei către public.

Pentru ca o companie să își pună acțiunile la dispoziția oricui poate cumpăra, trebuie să „devină publică” – devenind o companie listată la o bursă publică.
Aceasta implică angajarea unui broker care acesta  de obicei o bancă de investiții – pentru a întocmi așa-numitul „document de admitere”. Acest lucru stabilește de ce firma dorește să enumere, obiectivele sale de extindere și o strategie pe termen lung.

Odată stabilit un nivel de interes din partea finanțatorilor, este stabilit un preț inițial al acțiunii și tranzacționarea poate începe.

Prea mulți oameni cred că trebuie să aveți o mulțime de bani pentru a putea investi pe piața bursieră – nu, și mulți investitori mai mici care „alimentează” în mod regulat sume mici pot face mult mai bine decât aceia care pur și simplu aruncă o sumă forfetară mare pe piață.

Cum să alegeți o Actiune buna de cumparat?

Când căutați acțiuni în care să investiți, trebuie să înțelegeți principalii factori care fac dintr-o acțiune o investiție bună. Acest lucru vă va ajuta să selectați acțiuni care au elemente fundamentale puternice și, prin urmare, sunt susceptibile de a da roade pe termen lung.

Acestea includ 3 utilitati:

 1. Potențial de creștere: O companie cu o perspectivă excelentă și perspective de creștere este probabil să aibă o poziție și un potențial excelent pe piață.
 2. Rapoarte de preț: prețurile acțiunilor urmează de obicei anumite rapoarte. Acestea pot fi rapoarte de câștiguri, vânzări și datorii.
 3. Tranzacționare : Insiderii acționari trebuie să fie angajați față de companie și este obișnuit ca aceștia să cumpere și să vândă acțiuni frecvent. Acest lucru vă spune că sunt încrezători în companie.

Pe scurt, piața de valori este un mod eficient de a investi în acțiuni. Este o piață în care puteți cumpăra acțiuni ale unei companii. Bursa funcționează deoarece mulți oameni tranzacționează acțiuni. Uneori, prețurile acțiunilor sunt mai mult decât valoarea lor reală.

Se spune că valoarea acțiunii este umflată sau deprimată, deoarece comercianții pariază pe mișcările lor de preț. Acțiunile pot fi tranzacționate pe o piață de valori dacă valoarea acțiunilor este mare. Se spune că prețul este mic dacă valoarea acțiunii este mică. La tranzacționare, trebuie să verificați fundamentele companiei. Aceasta înseamnă că trebuie să aflați dacă este o companie investibilă sau nu.

Condiții de investiție pe care ar trebui să le cunoașteți

Atunci când vă investiți numerarul, este important să aveți o înțelegere aprofundată și o așteptare clară cu privire la modul în care funcționează lumea investițiilor.Pentru cei care încep la început, poate exista o confuzie extraordinară atunci când vine vorba de dialogul care merge împreună cu investițiile.

 7 condiții de investiție pe care fiecare investitor începător ar trebui să le cunoască:

  1. Portofoliu
   Sortimentul de investiții pe care le deține o persoană sau o afacere.
  2. Agent
   Un terț care servește ca intermediar între cei care vând acțiuni și cei care cumpără acțiuni. Un broker câștigă o sumă de comision pentru fiecare tranzacție care se face între cumpărător și vânzător.
  3. Cere
   Atunci când un vânzător vinde o garanție, prețul cerut este cel mai mic preț pe care vânzătorul va fi dispus să-l convină pentru vânzare.
  4. Licitați
   Atunci când un cumpărător achiziționează o garanție, prețul ofertei este cel mai mare preț pe care cumpărătorul va fi de acord să îl plătească pentru vânzare.
  5. Piața
   O piață de urs se referă la momentul în care prețurile acțiunilor scad pentru o perioadă considerabilă de timp pe piața de valori. Opusul acestui tip de piață este cunoscut sub numele de piață bull.
  6. Compania Blue-chip
   O companie internațională sau națională ale cărei acțiuni mențin o istorie solidă de creștere în mod consecvent.
  7. Dividend
   Suma de bani plătită acționarilor de către companii pentru stocurile lor, de obicei folosind plăți în numerar.

Cum știți când să vindeți acțiunile pe care le aveti.
Acțiunile sunt în general menite să fie investiții pe termen lung. Unii experți recomandă chiar să dețină un stoc de cel puțin 15 ani pentru a câștiga bani din acesta.

Această perioadă de timp poate părea extinsă, dar istoria a arătat că valoarea generală a pieței de valori va crește în timp, chiar dacă suferă scăderi periodice de valoare.

Este posibil să fi auzit de media Dow Jones , de indicele NASDAQ sau de S&P 500 . Acestea sunt indici ai acțiunilor selectate în mod specific ale căror performanțe sunt atent urmărite de experții financiari ca indiciu al stării de sănătate a pieței bursiere în general.Când acești indici cresc și rămân ridicați, spunem că suntem pe o „piață taurină”. Când cifrele scad pentru o perioadă lungă de timp, se numește „piață bear”.

Scopul este să cumpărați acțiuni atunci când prețul este scăzut și să-l vindeți când prețul este ridicat, astfel încât să obțineți un profit.

Există riscuri asociate investițiilor?

Aproape toate investițiile prezintă un anumit risc ca produsul sau articolul să-și piardă valoarea în loc să câștige în timp. Unele investiții, cum ar fi obligațiunile, prezintă un risc foarte scăzut, deoarece au stabilit condiții care reglementează plata lor.

Cumpărarea acțiunilor individuale este mai riscantă, deoarece valoarea lor depinde de volatilitatea pieței de valori, ceea ce este foarte dificil de prezis.Fondurile mutuale sunt undeva între ele, în funcție de fond și de tipul de acțiuni din acesta.

În general, investițiile mai riscante au un potențial mai mare de creștere sau pierdere. Investițiile cu risc redus nu câștigă investitorului atât de mulți bani, dar banii pe care îi câștigă sunt previzibili și siguri.

Concluzie: Crezi ar trebui să investiți acum

Numerele nu mint, iar adevărul problemei este următorul: Cu cât începeți să investiți mai devreme, cu atât este mai probabil să fiți mai bine. Cu cât îți păstrezi banii investiți mai mult, cu atât mai mult timp trebuie să crească. Investitorii anteriori au șanse mai mari de a vedea o rentabilitate globală mai semnificativă a investițiilor lor până când retrag bani de pe piață.

Faceți acești pași și veți avea baza de bază pentru a vă ajuta să începeți investițiile în acțiuni. Amintiți-vă doar că, așa cum am menționat în ghidul nostru de investire , investiția este un proces, nu o destinație, deci trebuie să învățați și să experimentați permanent.

Realitatea este că sunteți responsabil pentru viitorul dvs. financiar și nu mai puteți depinde de fondurile de securitate socială care vă vor fi disponibile atunci când intenționați să vă retrageți pentru a vă asigura că nevoile dvs. financiare sunt îngrijite după ce încetați să lucrați.

Deoarece mulți oameni trăiesc salariu cu salariu, fiind greu să ai bani „în plus” de economisit, există mai puține economii și investiții în viitorul cuiva. Chiar dacă aceasta a fost situația ta pentru o mare parte din viața ta profesională, tot ai timp să întorci lucrurile.

Cele mai bune Platforme de tranzacționare online Reglementate 2022

Platformă Beneficii informație Cont deschis
eToro
Evaluare
⭐⭐⭐⭐⭐
 • Reglementată:
  CySEC 109/10, FCA 583263
 • Cont demo gratuit:
  100.000€
 • Copy Trading:
  Copiați cei mai buni Trader
 • Depozit minim: 50$
 • Levier: 1:30
 • Criptomonede
 • Social Trading

67% dintre utilizatori pierd bani cu acest furnizor prin tranzacționarea cu CFD-uri.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Fonduri ETF Limbi: limba Română Limba Engleză + alte limbi
xtb
Evaluare
⭐⭐⭐⭐⭐
 • Reglementată
  CySEC 169/12, FCA 522157
 • Cont demo gratuit:
  100.000€
 • Centro formazione:
  Scuola di Trading
 • Depozit minim: 250$
 • Levier: 1:30
 • Criptomonede
 • MetaTrader 4

77% dintre utilizatori pierd bani cu acest furnizor prin tranzacționarea cu CFD-uri.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Fonduri ETF Limbi: limba Română Limba Engleză + alte limbi
Plus500
Evaluare
⭐⭐⭐⭐⭐
 • Reglementată
  CySEC 250/14
 • Cont demo gratuit
 • Platformă profesională
 • Depozit minim: 250$
 • Levier: 1:30
 • Criptomonede
 • MetaTrader 4

77% dintre utilizatori pierd bani cu acest furnizor prin tranzacționarea cu CFD-uri.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Actiuni Fonduri ETF Limbi: limba Română Limba Engleză + alte limbi
iq option
Evaluare
⭐⭐⭐⭐
 • Reglementată
  CySEC 274/14, FCA 670182, CONSOB 4090
 • Cont demo gratuit
 • Depozit minim 10$
 • Depozit minim: 10$
 • Levier: 30:1 – 2:1 Crypto
 • Criptomonede
 • MetaTrader 4

Exchanges criptomonede nu sunt reglementate.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Limbi: Limba Engleză
Markets.com
Evaluare
⭐⭐⭐⭐
 • Reglementată
  CySEC 092/08, FCA, ASIC
 • Cont demo gratuit
 • Trading Academy
 • Depozit minim: 100$
 • Levier: 1:30 – 1:300
 • Criptomonede
 • MetaTrader 4

Exchanges criptomonede nu sunt reglementate.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Limbi: Limba Engleză

© 2022 Grafice și tabele deținute de Cumsafacibanipenet.com

Leave a Reply