Cum sa inveti Trading Online: Ghid pentru începători [2022]

Aproape 60% dintre români ar vrea să renunțe la un angajator full time și să se intrețină strict din proiecte de freelancing, lucrând de acasă. Interesant este faptul că doar 2% dintre români au declarat că nu sunt atrași de astfel de metode de a-și câstiga existența.Tehnologia informației, robotica, învățarea automată și inteligența artificială sunt și vor fi cele mai dinamice și inovative industrii.

Ele vor crea cele mai multe roluri și responsabilități noi în viitor. Dacă acum câțiva ani imprimantele 3D, roboții și soft-urile pe post de asistenți, automobilele fără șofer sau noile tehnologii de comunicare ni se păreau departe sau scenarii SF, acum toate acestea sunt sau devin tot mai mult parte din viața noastră de zi cu zi.

Cred că să lucrezi de acasă a devenit provocarea secolului! Tot mai multă lume doreşte să scape de ordinile primite de la şefi, de colegii bârfitori şi stresanţi, de clienţii abuzivi care le dau mereu extra task-uri, de salariile mediocre chiar şi pe program prelungit, de plăti întârziate şi weekenduri petrecute la birou.

Te învat cum sa o faci

Cu toții visăm la libertate, să lucrăm ceea ne place şi să fim proprii noştri şefi. Fiindcă ştim că acesta e un subiect „pe val” , azi vă propunem câteva idei de job-uri care se pot face de acasă, cel mai adesea cu investiţie minimă.

Ţineţi minte înainte de toate că să lucrezi de acasă nu e totdeauna calea cea mai uşoară dar vă poate aduce în timp mult mai multă satisfacţie!Munca de acasă are cu sigurantă avantaje sale. Nu trebuie să te trezești la o anumită oră, nu stai în trafic, îți organizezi timpul singur, nu te distrag colegii și, bineînțeles, ai posibilitatea de a trimite e-mailuri din confortul patului tău.

„Banii nu doarme niciodată, pe lângă faptul că sunt titlul unui film celebru despre lumea finanțelor, este o frază care descrie cel mai bine comportamentul economiilor noastre în fiecare moment al timpului.

Banii nu doarm niciodată, pe lângă faptul că sunt titlul unui film celebru despre lumea finanțelor, este o frază care descrie cel mai bine comportamentul economiilor noastre în fiecare moment al timpului.

Fie că ne place sau nu, de fapt, valoarea economiilor se schimbă constant și acest lucru nu se aplică doar celor care le investesc. Cei care își imaginează că o sumă de bani poate rămâne neschimbată, deoarece este ținută cu grijă sub saltea sau în interiorul unei pușculițe liniștitoare, citirea acestui articol se va răzgândi.

De-a lungul timpului, Internetul a dezvoltat caracteristica de a produce muncă și venit și dacă doriți să obțineți bani online cu o metodă specifică sau dacă doriți să găsiți mai multe sisteme care să vă permită să câștigați bani online pentru a trăi 100% din rețea sunt la locul potrivit.

Acest site este rodul unui an de studii, toate pentru a oferi cunoștințelor mele despre afaceri și alternative gratuite tuturor cititorilor mei și adevărul este că, oamenii recunoscători îmi trimit mesaje zilnice, încurajându-mă să ajut în continuare mai mulți antreprenori să câștige bani.

Bani online

Există milioane de oameni obișnuiți ca tine care câștigă în prezent mii de dolari din munca online și există activități pentru ca toată lumea să le realizeze.

„A face bani online este real și nu putem nega evoluția acestei afaceri”.

Mintea mea antreprenorială a început să mă chinuiască cu ideea de a genera venituri suplimentare folosind internetul. Pe atunci era un angajat plictisit și am vrut să dau vieții mele o altă direcție. Astăzi, după ce am muncit din greu pe internet, pot spune că efortul a meritat și că este posibil să câștigi bani online și sunt un exemplu.

Există multe alternative care pot fi găsite peste tot în lume online și acest blog a devenit încet o referință în lumea câștigării de bani de acasă . Unele dintre cele mai populare metode de a câștiga bani folosind în prezent doar un computer și o conexiune la internet sunt:

Completați salariul sau creați o oportunitate de muncă de la zero și la costuri reduse. Acestea sunt cele două căi principale pe care le urmează în prezent cei care privesc pe web ca sursă de venit. Pe lângă activitățile tradiționale, cum ar fi tranzacționarea și magazinul online, alții se alătură.

Multe dintre acestea se încadrează acum în domeniul consultanței, în special în ceea ce privește sectorul wellness (cu tutoriale video despre link-uri de instruire sau conferință video pentru cursuri la distanță reală) și cel al modei, gătitului și tendințelor. A câștiga bani cu internetul devine din ce în ce mai ușor, iar piața este accesibilă pentru un public uriaș de antreprenori aspiranți de a face tu singur.

Sectoare traditionale de tranzactie

Magazinul online rămâne în partea de sus a listei de investiții, fie că este vorba de vânzători care provin deja din experiența locului fizic, fie că intră în acest segment comercial, sunt persoane care doresc să desfășoare această activitate în timpul liber sau să se transfere în întregime către web afacerea ta .

În orice caz, pentru a întreprinde acest tip de afacere, trebuie să aveți clar ce să vindeți, cum să obțineți sursă și ce canale să utilizați pentru vânzare. Cei mai importanți jucători oferă, de asemenea, posibilitatea promovării produselor cu vitrinele lor, în timp ce în cazul unui magazin care nu este conectat la principalele platforme de vânzare online, este necesar să ne gândim la aspectul promoțional .

Și aici intră în joc o altă activitate, aceasta mai profesională, care este cea a SEO . Adică, cei care au grijă să garanteze antreprenorului web și produselor sale o poziție de respect pe principalele canale de căutare.

Această activitate este, de asemenea, însoțită de cea a publicității care constă în deschiderea unei adevărate agenții de publicitate online, strângerea unei multitudini de site-uri web în rețeaua sa și oferirea clientului de posibilitatea de a fi prezent în această vastă vitrină, care cumulează de obicei un număr mare de vizualizări, la costuri nu excesive.

Investitia in criptomonede.

Cealaltă activitate acum tradițională este, totuși, cea de tranzacționare . Adică posibilitatea de a investi sume pe platforme care vă permit să desfășurați o activitate foarte asemănătoare cu cea profesională. Astăzi există zeci de platforme, dintre care multe sunt conectate la bănci, astfel încât, pentru cei care doresc, puteți începe cu serviciul oferit de instituția de credit unde sunteți client.

Platformele active vă permit să utilizați traderi experimentați ca tutori sau să începeți cu o perioadă de probă și un buget virtual, astfel încât să vă puteți antrena și evalua abilitățile. De la acțiuni la mărfuri, trecând prin valute pe site-urile de tranzacționare, este posibil să cumpărați și să vindeți o varietate de produse. Important este să ai o idee clară a strategiei tale și să știi când să oprești cursa, atât în ​​momentul câștigurilor, cât și în cel al pierderilor.

Tranzactionare Online

Mai jos este un ghid practic pentru cei care doresc să înceapă să câștige cu tranzacționarea online , în special, cu opțiuni binare, tranzacționare valutară și CFD-uri (Contracte pentru diferență).

Să începem imediat prin a vă liniști, deoarece, chiar dacă este o investiție financiară, nu este dificil să înțelegem cum funcționează această activitate anume. Amintindu-ne, totuși, că este un instrument financiar foarte speculativ și, prin urmare, nu este lipsit de riscuri legate de pierderea capitalului investit.

După ce ați citit acest articol, veți fi înțeles ce este tranzacționarea binară și poate decideți dacă să vă investiți banii, să câștigați niște bani!

Conceptul de tranzactionare online

Tranzacționarea online este un sistem financiar, care datorită rețelei, poate permite oricui profituri variabile, prin fluctuațiile de preț ale anumitor active , sau bunuri sau resurse economice.

Comerciantul poate alege să investească în:

 • Tranzacționarea: este, fără îndoială, instrumentul cel mai utilizat de comercianții din întreaga lume. Este o investiție în tendința prețurilor unei mărfuri precum aurul, o cotă a unei companii listate, un indice bursier, cum ar fi Nasdaq, Dax și o pereche valutară, cum ar fi yen / dolar;
 • Tranzacționarea Forex: este poate cea mai complexă activitate financiară. Practic, intenția tranzacționării valutare este de a specula pe marea piață valutară, câștigând din cumpărarea și vânzarea de valute străine prin exploatarea diferitelor fluctuații de preț;
 • CFD-uri: acronim pentru Contracte pentru diferență, acestea sunt, în practică, instrumente financiare derivate.

Acestea sunt definite ca fiind contracte între două părți în care cumpărătorul, contra unei plăți a unei anumite rate a dobânzii, primește returnarea unui anumit activ financiar, în timp ce vânzătorul contractului, împotriva încasării dobânzilor, se angajează să plătească câștigurile referitoare la acel activ.

Cele mai importante momente de reținut despre tranzacționarea online.

Tranzacționare on – line pot fi rezumate în cinci puncte principale:

 • Tranzacționare on – line (TOL) , este definit ca cumpărarea și vânzarea prin internet a unor instrumente financiare, cum ar fi stocurile; legături; materii prime; obligațiuni de stat;
 • Există costuri mai mici ale comisioanelor în comparație cu alte forme de investiții;
 • Posibilitatea de a cunoaște grafice sau chiar alte tipuri de informații utile despre valorile mobiliare într-un mod total gratuit;
 • Posibilitatea de a utiliza diferite tipuri de tranzacționare;
 • Există riscuri legate de investițiile în tranzacționarea online , deoarece acestea sunt legate de o valoare speculativă ridicată;

Este posibil să utilizați numeroase strategii, care sunt, în general, disponibile gratuit online.

Esti gata să intri în lumea tranzactiilor online

Este foarte important, înainte de a începe să vă investiți banii, să obțineți cele mai bune informații, prin mai multe instrumente precum cursuri, ghiduri, seminarii web , cărți electronice , diapozitive și multe altele. Practic, trebuie să obțineți o imagine cât mai clară posibil. De asemenea, trebuie să înțelegeți ce strategie să adoptați și ce obiective doriți să atingeți.

Acestea fiind spuse, odată ce vă simțiți încrezător, trebuie mai întâi să deschideți un cont de tranzacționare online la un broker de renume. Este important să știm că, la început, cel mai bun lucru pentru a putea limita pierderile este, fără îndoială, diversificarea portofoliului și investiția unei cote minime din capitalul dumneavoastră.

Înainte de anii 1990, numai persoanele cu capital mare puteau investi pe piața de valori, iar singura modalitate de tranzacționare era să ai un broker personal. Dar la începutul anilor 1990, cu acces la internet și computere mai rapide, oricine putea folosi un broker online pentru a accesa piețele economice mondiale.

Există diferite moduri de a tranzacționa online și astăzi vrem să vă vorbim despre acest lucru, despre diferitele modalități de a opera în tranzacționare, cu scopul de a vă ajuta să decideți ce metodă este cea mai potrivită pentru dvs.

După cum ne spune numele, tranzacționarea pe zi este o strategie de tranzacționare pe termen scurt de cumpărare și vânzare de acțiuni și nu doar în aceeași zi. Este cea mai utilizată formă de tranzacționare , înainte de a fi disponibilă numai pentru profesioniști. Acum chiar și comercianții cu amănuntul pot folosi tehnologia furnizată de mulți brokeri online pentru tranzacționarea zilnică  Avantajul tranzacționării zilnice este că puteți obține profituri mari într-o perioadă scurtă de timp. Este o modalitate excelentă pentru un investitor începător de a vedea rapid rezultatele deciziilor sale.

Swing Trading

Tranzacționare leagăn este ca zi de tranzacționare o strategie pe termen scurt, care se bazează pe leagăne sau fluctuațiile prețurilor de pe piață, această metodă este utilizată de obicei în timpul nopții. Investitorul încearcă să prezică cu precizie când vor avea loc creșteri sau scăderi și va deschide o poziție pentru a obține profit. Tranzacțiile durează mai mult de o zi pentru a maximiza profiturile obținute atunci când o tendință câștigă impuls. Metoda de tranzacționare Swing necesită cercetări și date foarte precise și poate fi o metodă profitabilă.

Pozitia de tranzacționare

Aceasta este o strategie de tranzacționare pe termen mediu, care nu ia în considerare modificările mici ale prețurilor, dar se concentrează pe mișcări mari ale prețurilor pe parcursul unei săptămâni sau luni întregi. Comerciantul cercetează tendința pieței, pentru a putea anticipa viitoarele schimbări de pe piață.

Tranzactionare pe termen lung

După cum sugerează și numele, această metodă ne face să deținem o funcție luni sau chiar ani. Utilizarea analizei fundamentale a datelor financiare ale unui activ dat, mai degrabă decât utilizarea analizei tehnice.

Schimbarea pe termen scurt a prețului nu afectează decizia comerciantului în tranzacționarea pe termen lung, ci în schimb totul se învârte în jurul fundamentelor, deoarece comercianții efectuează o analiză pe termen lung a perspectivelor activului.

Tranzactionare CFD

Contractele pentru diferență, mai des menționate prin acronimul lor CFD , sunt diferite de celelalte tipuri de tranzacționare, despre care am vorbit mai devreme, deoarece comerciantul nu deține cu adevărat activul. În schimb, fac predicții despre mișcările prețurilor, ca și cum ai face un pariu că va crește sau va scădea în valoare.

Profiturile din tranzacționare CFD pot fi mari, acest lucru se datorează faptului că efectul de levier este utilizat pentru a crește dimensiunea poziției dvs.

Oricare dintre aceste metode de tranzacționare sau le putem numi și stiluri de tranzacționare , pe care le veți adopta, veți avea nevoie de un broker online , care prin platformele lor va putea implementa aceste stiluri de tranzacționare. Ultimul sfat, utilizați broker reglementat, acest lucru este foarte important, deoarece vă protejează de înșelătorii, eșecuri ale brokerilor sau insolvența brokerului.

Înainte de a vă investi banii în tranzacționare online , utilizați contul demonstrativ al brokerului , unde pe lângă faptul că vă familiarizați cu platforma și aflați despre funcțiile și serviciile brokerului , puteți practica în practică, fără a fi nevoie să vă riscați banii.

Nu numai în timp ce utilizați contul demo, utilizați și secțiunea de instruire a brokerului, unde lecții video, seminarii web, articole și multe altele sunt de obicei oferite pentru a înțelege tranzacționarea, dar mai ales sunt explicate diferitele strategii și multe altele.

Unul dintre cele mai cunoscute nume de tranzacționare socială din industria de tranzacționare online este eToro . Astăzi vrem să vă povestim despre sistemul său CopyTrading , flagship- ul brokerului , un sistem conceput pentru a ajuta milioane de comercianți să acceseze cu ușurință lumea piețelor economice mondiale și să genereze profituri, cucerind astfel comercianții de pe tot globul.

Ce este sistemul CopyTrader

Acest sistem, care, așa cum am spus anterior, este principalul motiv pentru care eToro este lider în tranzacționarea online. Copytrader este simplu de înțeles, un utilizator trebuie să aleagă printr – un, un clasament cu experiență comerciant și care vrea să copieze, să decidă ce sumă vrea să investească și să copieze tot ceea ce a experimentat comerciant tranzacțiile, toate cu un simplu click.

eToro definește termenul „copiat” comerciantul copiat, care este comerciantul care a decis să copieze, iar „copiator” este utilizatorul care copiază acțiunile expertului comerciantului de tranzacționare .

Înainte de a opera cu CopyTrader trebuie să știți că aveți un număr maxim de comercianți de copiat și aceștia sunt 100, suma maximă pe care o puteți investi este de 500.000 $ (care în euro este de 444,00 €), suma minimă pentru a copia o poziție este de $ 1 (0,89 € în prezent). Copiatorii prin sistemul CopyTrader au capacitatea de a copia doar pozițiile curente deschise de comerciantul copiat. Pozițiile comerciale existente ale comerciantului copiat vor fi deschise, vor avea același stop loss și vor profita ca poziția copiată.

Puteți închide toate pozițiile comerciantului pe care ați ales să îl copiați fără a închide contul de copiere. Puteți vizualiza toate tranzacțiile copiate de un singur trader accesând pur și simplu portofoliul lor și făcând clic pe numele traderului copiat.

Datorită actualizării platformei, puteți întrerupe copia, această caracteristică vă permite să opriți copia unui trader fără a închide efectiv toate celelalte poziții deschise în acel moment precis. Acest lucru poate fi activat din pagina portofoliului dvs. pe „Întrerupeți copierea”.

În plus față de sistemul CopyTrader , puteți alege să utilizați instrumentul de investiții CopyPortfolio dezvoltat de broker pentru o investiție pe termen lung cu profituri mai mari. CopyPortfolio combina diferite tipuri de active sau un grup de comercianți aici există o sumă minimă de investiții este de 5.000 $, pierderea de oprire este stabilită la 10%.

Și aici există un clasament, unde puteți găsi că grupează comercianții de succes în diferite portofolii. La comercianții care fac parte din acest clasament sunt selectate de către eToro personal și de un algoritm care caută anumite atribute de tranzacționare.

Puteți încerca platforma eToro și caracteristicile sale prin intermediul contului demonstrativ, care este pus la dispoziție de către broker, gratuit, fără limite de timp și fără obligație.

CopyPortfolio

Contul demonstrativ vă oferă posibilitatea de a încerca aceste două funcții fantastice, CopyTrader și CopyPortfolio , în deplină siguranță, fără a vă risca banii. De asemenea, puteți utiliza secțiunea educațională disponibilă, unde puteți vedea lecții video și seminarii web, sau citiți articole pentru a înțelege mai bine tranzacționarea online.Deschiderea unui cont demo cu eToro este rapidă și ușoară, trebuie doar să accesați pagina oficială a brokerului și să completați formularul cu datele necesare, și atât.

De asemenea, puteți utiliza contul demo atunci când deschideți un cont real la broker , care este un instrument util pentru testarea diferitelor strategii de tranzacționare. Acest broker îi ajută pe comercianții începători să intre în lumea piețelor economice globale, dar este potrivit și pentru cei care au o anumită experiență în tranzacționare, îndeplinește toate nevoile pe care un trader le caută la brokerul lor. Încercați platforma fără obligație și veți descoperi o lume.

Presupunem că investiția în tranzacționare valutară nu este ușoară, mai ales în comparație cu investițiile .
Cu tranzacționarea valutară , este necesar să cunoaștem în profunzime dinamica și mecanismele pieței valutare, cea mai mare piață din lume, fără locație fizică. Mai mult, trebuie să știți cum să interpretați graficele, dar să efectuați și o analiză tehnică corectă.
Dacă aceste activități sunt realizate bine, este posibil să obțineți un profit, uneori chiar unul ridicat.

În acest articol vom încerca să abordăm subiectele majore legate de tranzacționarea valutară , de la definiție la caracteristicile specifice, dar în special, chiar mai important, modul în care este posibil să obțineți profituri mari devenind un comerciant expert.

Dar ce înseamnă termenul Forex?

Termenul Forex este acronimul pentru piața valutară sau piața valutară, unde se schimbă principalele perechi valutare din întreaga lume, utilizând așa-numitul curs de schimb, care este valoarea de referință pentru fiecare tranzacționare valutară.

În termeni simpli, prin tranzacționare valutară ne referim la o activitate de investiții financiare, cu intenția principală de a specula pe piața valutară, câștigând din exploatarea tendinței prețurilor.

Este interesant de știut că majoritatea monedelor sunt tranzacționate numai în scopuri speculative. Acesta este un procent foarte mare, ajungând la aproximativ 90%.

Cum sa castigi bani cu tranzactionarea valutara

A fost posibil să investim în tranzacționare online de aproximativ zece ani sau cam așa ceva. Din acel moment, fiecare utilizator, nu numai comerciantul expert, așa cum sa întâmplat în trecut, poate accesa această oportunitate, datorită platformelor online adecvate, numite brokeri.

În plus, numeroasele site-uri web și bloguri oferă informații absolut gratuite și ușoare și știri utile și actualizate cu privire la piața valutară .

Revenind însă la întrebarea din paragraf, cum poți câștiga bani investind în tranzacționare valutară ?
Iată cei trei pași de bază pentru a investi în această investiție financiară în cel mai bun caz:

Informații și actualizări privind tranzacționarea valutară
Acest pas este esențial. Comerciantul trebuie să cunoască toate știrile macroeconomice legate de perechea valutară pe care intenționează să investească, pentru că, în general, prețul unei monede reflectă în prezent și economia viitoare a unui anumit stat pe piață. În plus față de internet, este posibil să găsiți informații utile și cele mai relevante evenimente, datorită instrumentelor de consultare precum calendarul economic, prezent în majoritatea platformelor de tranzacționare valutară .

O bună analiză tehnică este cheia succesului

Analiza tehnică în tranzacționarea valutară este esențială, mai ales dacă doriți să obțineți profiturile dorite. Dar ce anume este „analiza tehnică”?

Este un subiect special care se ocupă cu studierea diferitelor mișcări de preț pe piața de referință, bazându-se atât pe analiza grafică (discutată mai sus), cât și pe cea algoritmică a tendințelor luate în considerare.

În esență, intenția acestui tip de analiză este de a identifica și evalua tendințele prețurilor și, în consecință, permite investitorilor să înțeleagă cele mai bune momente pentru deschiderea și închiderea tranzacțiilor.

Atunci când faceți investiții pe piața valutară, trebuie să respectați anumite reguli, prima este că loturile sunt folosite, iar venele sunt din trei categorii:

 • Mic lot (1.00euro);
 • Mini lot (1000 euro);
 • Standard (10.000 euro).

Alegerea lotului pe care să investească este la latitudinea comerciantului , calculați că nu a trecut mult timp de când această piață a fost dedicată exclusiv comercianților care aveau un portofoliu foarte bogat având în vedere tipurile de investiții, dar acum odată cu introducerea pârghia financiară a acestui discurs nu mai este valabilă, acum toată lumea își permite să efectueze manevre de tranzacționare pe această piață.

Pentru a utiliza efectul de levier, un comerciant trebuie să acceseze una dintre platformele de broker pe care le găsește disponibile online. Discursul este practic unul singur, comerciantul poate avea cifre mult mai mari decât cele pe care le are cu adevărat disponibile în contul său de tranzacționare . Calculați că, dacă doriți să investiți doar 100 de euro prin utilizarea pârghiei financiare, decidând să utilizați cel cu un factor de 1: 100, veți avea la dispoziție 10.000 de euro pentru a investi.

Spread in Forex Trading

Răspândit , care reprezintă sursa de venit brokerului poate fi modificat de diverși factori, acestea pot fi diferite situații de pe piață în acel moment sau nivelul contului de tranzacționare pe care un utilizator a subscris la momentul înregistrării pe platforma Forex broker .
Această valoare poate varia, de asemenea, în funcție de perechea valutară pe care o vom folosi sau chiar pe baza brokerului în sine, deoarece nu toate necesită aceleași valori.

Revenind la subiectul perechii valutare pe care urmează să o alegeți, aceasta se modifică în funcție de importanța aceleiași pe piață, cu cât nivelurile de tranzacționare ale acestei perechi sunt mai ridicate și cu atât este mai scăzut nivelul spread și invers.

De exemplu, pe piața valutară perechea cu cele mai multe tranzacții în absolut este Euro / dolar, în acest caz spread-ul va fi foarte mic. Ultimul factor care influențează nivelul spread-ului este volatilitatea, dacă acest lucru crește, spread-ul va crește, de asemenea, deoarece în cazurile de volatilitate ridicată comerciantul poate obține câștiguri puternice. Un comerciant expert înainte de a începe o manevră de investiții verifică diferitele niveluri de spread pe baza diferitelor perechi valutare prezente, vorbim despre procente foarte mici, dar este totuși un cost, deci este mai bine să le verificați mai întâi.

Nu există brokeri online care nu necesită o rambursare pentru a-și oferi serviciile și fac acest lucru prin intermediul nivelurilor de spread. Fiecare dintre ele are propriile niveluri, așa că verificați-le chiar înainte de a vă înscrie și de a efectua prima depunere, deoarece, chiar dacă acestea sunt reduse, vor cântări în continuare în contul dvs. de tranzacționare . De îndată ce alegeți platforma de tranzacționare, înainte de a începe să completați formularul de înregistrare, accesați secțiunea de oferte și condiții și studiați cu atenție ce oferă și ce necesită, inclusiv ratele de spread .

Atunci când un comerciant cumpără un activ , îl face la un anumit preț și atunci când îl revinde, același activ va avea un alt preț, diferența dintre aceste două valori reprezintă spread-ul .

Durata unei strategii Forex eficiente
Articolul de astăzi este rezultatul backtest-ului nostru și este răspunsul la preocupările cititorilor noștri care ne-au întrebat cât timp poate dura o strategie de tranzacționare valutară înainte de a pierde avantajele câștigate cu greu.

Premisa articolului este că, o strategie care nu mai eliberează rezultatele așteptate și, prin urmare, negocierile pozitive, este posibil să nu-și fi pierdut neapărat marjele de profit, dar care, în orice caz, nu este un rezultat care nu trebuie subestimat.

Calea unei strategii

O strategie bună pe termen lung își poate pierde marjele de profit după o perioadă de rezultate optime, așa că este normal ca o strategie care funcționează bine pentru o perioadă să-și piardă viața. Acest lucru este în concordanță cu backtest-ul și conceptul de strategie pe termen scurt / mediu.

A te îndrăgosti de o strategie nu este pentru totdeauna, ci cum se termină dragostea cu emoții, trebuie să faci loc unei iubiri noi.

Motivele pentru care o strategie se termină include:

 • Strategia nu mai ia în considerare schimbările de pe piață;
 • A pierdut eficacitatea, deoarece s-a răspândit printre numeroși comercianți.

Există două tipuri de strategii:

 • Agresiv;
 • Static.

Agresiv: Arbitraj, convergență, viteză, aceasta este tranzacționare competitivă, este o arenă în care supraviețuiește doar cel mai puternic și mai curajos, toate marcate de timp, cel mai mare inamic al tău. Informația este cea mai bună armă a dvs., trebuie să recunoașteți informațiile false și să fiți permanent alertați.

O strategie testată și cercetată corespunzător, împreună cu condițiile normale de piață, nu pot produce decât rezultate bune.

Sfaturi pentru a determina când se termină o strategie

Puteți face o mulțime de teste în timp pentru a determina soliditatea unei strategii.
Amintiți-vă că: Pierderea performanței va depinde, de asemenea, de stilul personal al comerciantului, de timpul necesar și de ciclurile de piață în care tranzacționează, precum și de strategia în sine.Mai mult, ciclurile pieței sunt imprevizibile și se schimbă constant și constant.

Pentru a menține robustețea unei strategii sub control, este necesar să verificați:

 • Funcționare generală;
 • Când funcționează;
 • De ce nu a funcționat;
 • Verificați dacă backtest-ul are parametri robusti;
 • Este necesar să ne bazăm pe statistici și frecvențe;
 • Ce indicatori sunt utilizați pentru deciziile de intrare și ieșire pe piață.

Leave a Reply