Cele mai bune criptomonede emergente pentru investiții 2022

Dacă titlurile recente sunt vreo indicație, atunci viitorul criptomonedelor este unul foarte promițător.

Elon Musk, fondatorul SpaceX, a anunțat recent că compania sa Tesla a investit 1,5 miliarde de dolari în bitcoin și intenționează să accepte moneda ca plată.

Utilizatorii Apple Pay, Google Pay și Samsung Pay pot face acum tranzacții cu criptomonede folosind BitPay.

Mastercard a indicat că va începe să sprijine criptomonede selectate în rețeaua sa de plăți, în timp ce PayPal le permite deja utilizatorilor să cumpere, să vândă și să dețină criptomonede.

Gigantul social media Facebook continuă să lucreze la sistemul său de plată bazat pe blockchain și la criptomoneda cunoscută sub numele de „Diem” (anterior a fost numită „Balanță”).

Cea mai veche bancă din Statele Unite, Bank of New York Mellon , a anunțat recent că va începe să finanțeze bitcoin și alte monede digitale.

Una dintre cele mai vechi companii de asigurări din SUA, Massachusetts Mutual Life Insurance , a cumpărat 100 de milioane de dolari în bitcoin în decembrie 2020.

Cea mai mare bancă din Germania, Deutsche Bank , a creat deja un prototip Deutsche Bank Digital Asset Custody, „o platformă de custodie complet integrată pentru clienții instituționali și activele lor digitale, oferind conectivitate perfectă ecosistemului mai larg al criptomonedelor”.

Știați că există peste 4.000 de criptomonede existente, cu un domeniu de oferte în continuă expansiune?

Deși Bitcoin a fost în știri destul de recent, în mod clar nu este singurul joc din oraș. De fapt, pentru mulți oameni „bitcoin” și „criptomonedă” au ajuns să însemne unul și același lucru, dar piețele criptomonedelor sunt pline de alternative.

Cu toate acestea, poate fi destul de dificil să vă navigați prin aceste ape aglomerate, cu atât mai puțin să decideți pe cele mai bune în care să investiți, motiv pentru care am creat o listă cu cele mai bune criptomonede de luat în considerare în acest an, de la nume consacrate până la jucători emergenți, care merită atenția dumneavoastră.

Este posibil să te îmbogățești murdar investind în criptomonede. Dar ai putea pierde și toți banii. Cum pot fi ambele lucruri adevărate? Ei bine, la fel ca majoritatea investițiilor, activele criptografice vin cu o serie de riscuri, dar și cu recompense potențiale imense.

Criptomoneda este o investiție bună dacă doriți să obțineți expunere directă la cererea de monedă digitală și la proiectele sau afacerile pe care le facilitează.

Mai multe companii tranzacționate public pot oferi o expunere limitată pe piața criptomonedelor, cum ar fi Square ( NYSE: SQ ), PayPal ( NASDAQ: PYPL ), MicroStrategy ( NASDAQ: MSTR ) sau CME Group ( NASDAQ: CME ). Dar aceste investiții nu vor veni cu același accent pe o criptomonedă sau un proiect blockchain ca și investiția directă într-un activ criptografic.

Criptomoneda este sigură?

Există anumite riscuri prezente pe piața criptografică care nu sunt la fel de răspândite pe piețele financiare tradiționale, cum ar fi cele pentru acțiuni și obligațiuni. Schimburile de criptomonede au fost predispuse la hacks și alte activități infracționale. Aceste încălcări ale securității au dus la pierderi considerabile pentru investitorii cărora le-au fost furate monedele digitale, care nu vor mai fi văzute niciodată.

Fraudele și înșelăciunile sunt, de asemenea, extinse în industria criptografică. Hipesterii care promit investitorilor randamente orbitoare nu sunt de obicei în măsură să-și îndeplinească promisiunile înalte, întrucât, de multe ori, se ocupă cu aurul prostului, mai degrabă decât cu proiectele legitime blockchain. Investitorii care se implică în hype pot suferi pierderi brutale atunci când în cele din urmă aceste proiecte eșuează.

Mai mult decât atât, nu este la fel de ușor să stochezi criptomonede, precum este să stochezi acțiuni sau obligațiuni. În timp ce schimburile precum Coinbase facilitează destul de ușor cumpărarea și vânzarea activelor criptografice, cum ar fi Bitcoin ( CRYPTO: BTC ) și Ethereum ( CRYPTO: ETH ) , multor oameni nu le place să-și păstreze activele digitale la schimburi din cauza riscului menționat anterior. atacuri cibernetice și furt.

În schimb, unii preferă opțiunile offline de „stocare la rece”, cum ar fi portofelele hardware sau de hârtie. Însă stocarea la rece vine cu propriul set de provocări, și anume riscul de a vă pierde cheile private, ceea ce ar face imposibilă accesarea criptomonedei.

Există, de asemenea, riscul ca proiectul criptografic în care investiți să nu aibă succes. Există mii de proiecte blockchain, iar concurența este acerbă. De asemenea, autoritățile de reglementare ar putea contracara întreaga industrie criptografică dacă mai multe guverne vor începe să vadă criptomonedele mai degrabă ca o amenințare decât ca o tehnologie inovatoare.

În cele din urmă, este important să înțelegem că criptomonedele și blockchain-ul în general sunt tehnologii de ultimă generație. Deși acest lucru le face interesante, crește și riscurile pentru investitori, deoarece o mare parte din această tehnologie este încă în curs de dezvoltare și nu este încă dovedită în scenarii din lumea reală.

Cumpărarea de criptomonede este o investiție în stadiu incipient, iar investitorii ar trebui să se aștepte la rezultate asemănătoare capitalului de risc în care marea majoritate a proiectelor criptografice eșuează și devin inutile. Doar un număr mic de proiecte vor reuși în cele din urmă și nu este clar dacă aceste victorii mari vor fi suficiente pentru a compensa numeroasele pierderi.

Acestea fiind spuse, industria blockchain-ului crește în fiecare zi. Se construiește o infrastructură financiară foarte necesară – cum ar fi serviciile de custodie la nivel instituțional și piețele futures – și oferă investitorilor profesioniști și individuali instrumentele de care au nevoie pentru a-și gestiona și proteja activele criptografice. Giganții financiari precum PayPal și Square facilitează cumpărarea și vânzarea criptomonedelor pe platformele lor populare.

Marile corporații, precum MicroStrategy și Square, au investit colectiv sute de milioane de dolari în bitcoin și alte active digitale. Tesla ( NASDAQ: TSLA ) a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari la începutul anului 2021 și a planificat să accepte moneda ca plată pentru mașinile sale.

Aceste companii văd în mod clar potențialul criptomonedelor – la fel ca un număr din ce în ce mai mare de investitori individuali – și cred că industria s-a maturizat până la un punct în care investirea unor sume considerabile în active criptografice este sigură.

Este cripto o investiție bună pe termen lung?

Dacă activele criptografice vor fi răsplătite pentru investitori va fi în cele din urmă determinat de dacă vor obține adoptarea la scară largă.

Bitcoin, de exemplu, este văzut de mulți ca o investiție asemănătoare cu aurul. Spre deosebire de monedele fiduciare, cum ar fi dolarul american și yenul japonez, care pot fi tipărite aparent după voința politicienilor, bitcoin are o ofertă maximă de puțin sub 21 de milioane de monede.

Mulți investitori consideră astfel bitcoinul ca un activ rar, care ar putea crește în valoare pe măsură ce monedele fiduciare se depreciază.

Alții cred că bitcoinul ar putea câștiga în cele din urmă o utilizare extinsă ca formă digitală de numerar, unii mergând până acolo încât spun că are potențialul de a deveni prima monedă cu adevărat globală.

Între timp, Ethereum vrea să servească drept o platformă de calcul globală. Acesta servește ca platformă de lansare pentru aplicații descentralizate, sau „dapps”, care sunt open source și nu sunt controlate de o singură organizație. Ethereum permite utilizarea contractelor inteligente, care au termenii lor înscriși direct în cod și pot fi executați automat. Aceste tehnologii ar putea perturba industrii masive, precum imobiliare și bancare, și ar putea crea piețe complet noi.

Criptomonedele au câștigat mai multă faimă în 2017, deoarece Bitcoin a crescut de la 600 de dolari pe monedă la sfârșitul lunii august 2016 la peste 4.700 de dolari la sfârșitul lunii august 2017. Cu o rentabilitate a investiției de 6 ori într-un an, investitorii din toate mediile au început să observe. Bitcoin a ajuns în cele din urmă la peste 19.000 de dolari în decembrie 2017, dar este acum înapoi la aproximativ 9.700 de dolari pe bitcoin.

S-ar putea să vă întrebați: Dacă ați pierdut explozia Bitcoin, ați ajuns prea târziu la joc? Să aruncăm o privire la Bitcoin și alte criptomonede și la viabilitatea acestora pentru o rentabilitate investițională puternică.

Este posibil ca Bitcoin să dubleze prețul, dar este, de asemenea, posibil să scadă la zero. Deoarece nu sunt susținuți de un guvern sau de un bun, Bitcoin și verii săi nu reprezintă cu adevărat nimic. Ei merită doar ceea ce cineva este dispus să plătească pentru ei.

Unii ar fi putut câștiga 1.000 de dolari în Bitcoin după o investiție timpurie de 100 de dolari, dar când graficele recente au început să semene foarte mult cu începutul unei baloane bursiere, mulți probabil și-au luat banii și au fugit.

Cunoscând riscurile, oamenii se pot simți mai bine cu 1.000 de dolari în bancă decât în ​​Bitcoin. Orice ai face, nu investește mai mult decât îți poți permite să pierzi. Criptomonedele sunt un loc riscant de investit și nu știi niciodată ce va aduce mâine.

Soldul nu oferă servicii și consiliere fiscală, de investiții sau financiare. Informațiile sunt prezentate fără a lua în considerare obiectivele investiționale, toleranța la risc sau circumstanțele financiare ale unui anumit investitor și ar putea să nu fie adecvate pentru toți investitorii.

Performanța anterioară nu indică rezultatele viitoare. Investiția implică un risc, inclusiv posibila pierdere a principalului.

Deși criptomonedele nu au fost create inițial ca active de investiții, mulți investitori le folosesc ca atare. Datorită faptului că criptomonedele sunt încă relativ noi în perioada de timp a lumii valorilor mobiliare financiare, nu au fost efectuate cercetări ample privind efectele includerii lor într-un portofoliu. Acest studiu își propune să găsească beneficiile diversificării criptomonedelor și modul în care acestea contribuie la un portofoliu de investiții optim.

Perioada noastră de eșantionare acoperă majoritatea anilor 2010. Examinăm cele mai populare criptomonede: Bitcoin, Ripple și Litecoin. Documentăm că, ca investiție independentă unică, Ripple are cea mai mare rentabilitate, urmată de Litecoin și Bitcoin. Cu toate acestea, volatilitatea Ripple este, de asemenea, cea mai mare, urmată de cele ale Litecoin și Bitcoin.

Combinând riscul și revenirea împreună, coeficientul de variații relevă faptul că cea mai bună criptomonedă este Ripple, urmată de Bitcoin și apoi de Litecoin. Toate aceste criptomonede au fost mai bune pentru investiții decât clasele tradiționale de active din anii 2010.

De asemenea, examinăm rolul criptomonedelor în portofolii optime. Documentăm că adăugarea unei criptomonede a ajutat întotdeauna portofoliul optim pentru a obține o mai bună rentabilitate și o combinație de riscuri. Bitcoin a fost cea mai utilă criptomonedă în acest sens, urmată de Ripple și Litecoin.

Raportăm că contribuția criptomonedelor la un portofoliu optim este dinamică și, prin urmare, evoluează în timp. Prăbușirea criptomonedelor a dus în mod clar la reducerea atractivității criptomonedelor ca alternative de investiții, dar caracteristicile dinamice ale criptomonedelor justifică cererea lor viitoare în portofolii de investiții.

Concluzionăm în studiul nostru că criptomonedele populare au avut un rol util în construcția portofoliului și în investiții, pe lângă scopurile lor inițiale pentru care au fost create.

Descentralizare, ușurință în utilizare și costuri mai mici

După ce a sărbătorit recent doisprezece ani de existență, bitcoin și-a demonstrat puterea de a rămâne.

Prima ofertă de bitcoin din 2009 s-a întâmplat să urmeze și după criza financiară globală 2007-2008, în care ani de dereglementare financiară au permis băncilor și altor instituții de investiții să speculeze cu privire la instrumentele derivate susținute de credite ipotecare cu valoare discutabilă.

Când bula a izbucnit în cele din urmă, instituțiile financiare au rămas cu miliarde de dolari de investiții aproape nevaloroase în ipoteci subprime, cu zeci de oameni care își pierd locurile de muncă, economiile sau casele (și, în unele cazuri, toate trei). Sistemul financiar eșuase.

Independent de activitățile bancare centralizate și, prin urmare, nici sub rezerva reglementărilor lor, nici a problemelor care rezultă din dereglementare, criptomonedele au oferit o alternativă atractivă la neajunsurile sistemului financiar existent.

Activată de tehnologia blockchain, un registru public al tranzacțiilor valabile din trecut, criptomonedele precum bitcoin ar putea fi tranzacționate în condiții de siguranță, de multe ori fără sarcina unor taxe de tranzacție scumpe.

În plus, mai degrabă decât orice națiune, guvern sau sistem monetar care controlează șirurile de poșete proverbiale, descentralizarea a însemnat că criptomonedele erau autoreglate și autoguvernate, permițând modalități noi de a efectua tranzacții în mod eficient și cu niveluri ridicate de transparență și responsabilitate.

Criptomonede populare

Primele patru criptomonede în ceea ce privește capitalizarea pieței sunt Bitcoin, Ethereum, Ripple și Litecoin. Bitcoin deține cea mai mare capitalizare de piață alocând jumătate din piața criptomonedelor.

Ethereum și Ripple dețin, de asemenea, locuri semnificative care acoperă fiecare 10% din capitalizarea de piață fiecare.

Litecoin este în creștere, cu o deținere mai mică a capitalizării de piață de aproximativ 3 la sută. Aceste patru criptomonede constituie trei pătrimi din întreaga piață.

După cum sa raportat în Radovanov și colab. (2018) , deși corelațiile variază între aceste criptomonede, ele sunt fundamental diferite unele de altele datorită valorilor lor unitare, valorificărilor de piață și aplicațiilor utilizatorilor.

Bitcoin a fost cea mai vorbită, populară și sofisticată criptomonedă ( Velde, 2013 ).Lansată în 2009, valoarea a crescut de zece ori în perioada 2013-2018. Figura 1descrie prețul Bitcoin față de media industrială Dow Jones din anii 2010. Putem vedea creșterea exponențială a valorii Bitcoin și scăderea dramatică în timpul prăbușirii criptomonedelor din ianuarie 2018.

În Nakamoto (2008) manifest care subliniază ideea de Bitcoin și blockchain, a fost propus un sistem de plată sigur cu costuri reduse care nu implică o autoritate centrală sau o terță parte de încredere.

După cum se explică mai departe în Velde (2013), Bitcoin nu este o pretenție la un obiect fizic sau la o monedă; mai degrabă, își propune să fie o monedă în sine pentru a înlocui obiectul fizic obișnuit al unei monede cu un fișier computerizat. Bitcoin și alte criptomonede utilizează rețeaua blockchain, dar diferă între ei în termeni de dificultate în exploatarea monedei specifice.

Bitcoin are o rată de hash specifică de verificare a tranzacțiilor, un anumit număr de mineri și un obiectiv de șase blocuri care trebuie create pe oră (pentru o viteză medie a tranzacției de zece minute), făcându-l să se potrivească organic rețelei blockchain.

În general, Bitcoin a fost utilizat în primul rând ca mijloc de a transfera fonduri în mediul blockchain, dar și ca o oportunitate de investiție speculativă, având în vedere că criptomoneda își derivă valoarea din schimb.

Al doilea în capitalizarea pieței pe piața criptomonedelor este Ethereum, creat în 2014. Ether, moneda digitală a Ethereum, este rivală cu Bitcoin datorită promisiunii tehnologiei în care este încorporată. În loc să fie folosită ca monedă digitală sau o alternativă la banii fiduciari, Ethereum a fost construit pentru contracte inteligente și pentru aplicații descentralizate.

Contractele inteligente sunt acorduri în rețeaua blockchain care funcționează ca niște programe software care pot lega obligații pe baza unor condiții prestabilite. Limbajul de programare încorporat al Ethereum permite oricui să creeze aplicații augmentate. Rețeaua Ethereum are potențialul de a găzdui numeroase funcții, cum ar fi rețelele sociale, aplicațiile de utilități publice, piețele de predicții provenite de la mulțime și companiile de investiții.

A treia criptomonedă în capitalizarea pieței este Ripple, creată în 2013 cu scopul principal de a ajuta băncile să transfere numerar mai rapid și mai ieftin, în special la nivel internațional. Metodele tradiționale de plăți transfrontaliere sunt lente, de valoare mică, de volum mare și au costuri mari de tranzacționare.

Ripple este menit în primul rând să fie folosit ca instrument de traducere valutară și să fie un catalizator, diferențându-l de alte criptomonede.

A patra criptomonedă populară este Litecoin, creată în 2011, în principal ca o alternativă și ca o îmbunătățire a Bitcoin cu timpi de decontare mai rapide pentru tranzacții și cu taxe mai mici. Litecoin este utilizat în același scop ca Bitcoin ca metodă de plată și ca schimb de fonduri, dar cu performanțe mai bune pentru microplăți.

E timpul să adăugați la un portofoliu?

S-a vorbit mult despre Bitcoin și despre criptomonede în general, fiind un „aur digital”.

Similar cu aurul, există o sumă finită, nu este susținută de niciun suveran și nici o entitate unică nu își controlează producția. Dar pentru ca Bitcoin să fie luat în considerare într-un portofoliu și să devină un activ investibil, similar cu aurul, activul ar trebui probabil să îmbunătățească profilul de risc / rentabilitate al portofoliului respectiv. Aceasta pare o comandă înaltă.

Deși este aproape imposibil să se prevadă o rentabilitate așteptată pentru Bitcoin, volatilitatea sa face ca activul să fie o investiție dificilă din perspectiva portofoliului. Într-adevăr, în timp ce măsurile de corelare ale activului împotriva acțiunilor, obligațiunilor și aurului sunt relativ favorabile, pare să se clatine atunci când diversificarea este cea mai necesară, cum ar fi în timpul vânzării brute pe piețele financiare.

În cele cinci vânzări din 2015, când acțiunile au scăzut între 9% și 34%, Bitcoin s-a comportat mai prost decât acțiunile din trei dintre ele, agravând pierderile de capitaluri proprii ale investitorilor.

Trezoreria SUA, aurul și gradul de investiții din SUA au fost diversificatori mai buni decât Bitcoin atunci când vine vorba de acțiuni.

De ce ar trebui să investiți în criptomonede

Apple, Google, Tesla, Samsung, Facebook, PayPal, Deutsche Bank – aceștia sunt doar câțiva dintre jucătorii de renume care au făcut recent criptomonedele să facă parte din planurile lor strategice pe termen lung. Așa cum am subliniat în postarea noastră anterioară „ Viitorul criptomonedelor”, criptomoneda s-a transformat din a fi un activ digital de nișă în ceva care se confruntă cu adoptarea pe scară largă din diferite motive din diferite segmente ale societății.

Nu mai este domeniul exclusiv al perturbatorilor fintech și al comercianților de zi, criptomonedele și tehnologia folosită pentru tranzacționarea acestora, cum ar fi instrumentele de tranzacționare criptografice de ultimă generație , au devenit obișnuite. Și cu comercianții și instituțiile obișnuite care urmăresc din ce în ce mai mult activele digitale, nu există nicio îndoială că criptomonedele s-au dovedit atât populare, cât și de succes.

Câteva avantaje ale tranzacționării criptografice

Deci, care sunt unele dintre beneficiile lor și de ce ar trebui să investiți în ele? Să începem cu un pic de hype. Dacă ați investi 1.000 de dolari în bitcoin în 2010, ar valora astăzi aproximativ 287,5 milioane de dolari. Deși nu spunem că tranzacționarea criptografică este sau ar trebui privită ca o schemă de îmbogățire, menționăm această statistică pur și simplu pentru a ilustra oportunitățile extraordinare pe care o criptomonedă, cum ar fi bitcoin, le oferă pentru comercianți.

Mai aproape de realitate, comercianții cripto sunt atrași de activul digital dintr-o serie de motive: pot funcționa ca un depozit de valoare; sunt un activ de portofoliu util; și pot fi utilizate ca metodă directă de plată.

Spre deosebire de aur, care are beneficii similare, criptomoneda este mai ușor de stocat, mai ușor de transferat și mai ușor de tranzacționat. Biletele de baschet, fast-food-ul, cafeaua, taxiurile și biletele de avion pot fi cumpărate cu criptomonedă (încercați să cumpărați următorul espresso cu aur).

Câteva puncte suplimentare de reținut:

  • Barieră minimă de investiții scăzută: criptomonedele sunt divizibile, ceea ce înseamnă că puteți cumpăra fracții mai mici, permițând un prag de investiții foarte scăzut. În consecință, capacitatea de a tranzacționa este disponibilă practic pentru toată lumea;
  • Lichiditate: schimburile de criptomonede funcționează 24 de ore pe zi, ceea ce înseamnă că puteți cumpăra, tranzacționa și vinde activele dvs. oricând;
  • Transparență: Majoritatea tracțiunilor criptografice sunt înregistrate folosind tehnologia blockchain, care asigură fiabilitate, transparență, înregistrări care pot fi urmărite și informații care nu pot fi modificate;
  • Diversitatea activelor: comercianții pot reduce sau reduce riscurile prin diversificarea prin selecția vastă a diferitelor criptomonede;
  • Taxe: comparativ cu tranzacționarea pe acțiuni sau alte clase de active vechi, criptomonedele oferă comisioane semnificativ mai mici.

Ideea noastră? Au existat mulți zgomot de ani de zile în legătură cu viitorul criptomonedelor și dacă cripto va înlocui sau nu banii fiduciari, cu multe argumente convingătoare de ambele părți ale bitcoin (vezi ce am făcut acolo?). Deși este imposibil să prezici ceva cu certitudine, puțini vor nega faptul că criptomoneda a mers din ce în ce mai mult pe măsură ce se apropie din ce în ce mai mult de accesibilitatea și acceptabilitatea principală.

Având în vedere scalabilitatea lor în creștere, profitabilitatea și atractivitatea crescândă pentru comercianții mari și mici, criptomonedele sunt aici pentru a rămâne. În acest moment, este mai puțin o întrebare dacă ar trebui să începeți să le tranzacționați și mai mult o chestiune de ce nu ați făcut-o deja.

În calitate de comercianți, adoptăm, dar trebuie să ne adaptăm, ceea ce înseamnă să îmbrățișăm noi tipuri de active digitale, precum și instrumente digitale de ultimă generație pentru a ne maximiza obiectivele strategice.

Având în vedere scalabilitatea lor în creștere, profitabilitatea și atractivitatea crescândă pentru comercianții mari și mici, criptomonedele sunt aici pentru a rămâne. În acest moment, este mai puțin o întrebare dacă ar trebui să începeți să le tranzacționați și mai mult o chestiune de ce nu ați făcut-o deja.

În calitate de comercianți, adoptăm, dar trebuie să ne adaptăm, ceea ce înseamnă să îmbrățișăm noi tipuri de active digitale, precum și instrumente digitale de ultimă generație pentru a ne maximiza obiectivele strategice.

Leave a Reply