Astăzi, știrile despre tranzacționarea criptelor sunt mai abundente ca niciodată. Există numeroase surse pe care să le stabiliți și toate acestea sunt livrate la o simplă apăsare de mouse, astfel încât veți primi vești de ultimă oră ori de câte ori doriți.
Aici vom verifica modul de utilizare a știrilor și greșelilor de tranzacționare cripto de evitat acum 100 de ani 90% dintre comercianți au pierdut și astăzi raportul rămâne echivalent. Acest lucru se întâmplă în ciuda știrilor cripto mai frecvente, a computerelor mai bune, a software-urilor mai puternice și a mai multor informații ca niciodată pe piețe.
În lumea de astăzi a comunicațiilor instantanee, știrile sunt actualizate imediat, așa că până când le-ați văzut și ați avut ocazia să o influențați, instantaneul a dispărut și, prin urmare, piața se uită pe termen mai lung.
Acești analiști sunt atât de convingători cu argumentele lor! În mod normal, sunt minunați să explice ce s-a întâmplat – dar nu puteți schimba ceea ce afirmă, deoarece nu au nicio idee despre ce se va întâmpla – acolo pur și simplu povești și opinii.
Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.
Evoluția monedei cripto
Cu ceva timp în urmă, oamenii făceau comerț cu bunuri și servicii, direct, printr-un sistem de troc. În timp și pentru a accelera și standardiza tranzacțiile, au început să se formeze monede. Prima utilizare a unei instalații industriale pentru fabricarea monedelor care ar putea fi folosite ca monedă s-a crezut că datează din anul 600 î.Hr., când elitele Lidiei (Turcia occidentală modernă) foloseau monede de argint și aur ștampilate pentru a plăti armatele. Înaintând de-a lungul secolelor, am ajuns să ne bazăm pe monedele fiduciare (monede, bancnote și carduri de credit) pentru a achiziționa bunuri și servicii.
Secolul XXI ne-a înfrumusețat cu o altă monedă – moneda virtuală, cunoscută și sub numele de criptomonedă. În 2009, Bitcoin a fost prima criptomonedă care a intrat pe piață, inventată de Satoshi Nakamoto,ca răspuns la colapsul financiar din 2008 .
Astăzi, există peste 4.000 de tipuri de criptomonede care circulă pe infrastructura digitală globală. Aceste monede virtuale pot fi folosite pentru a cumpăra bunuri și servicii, utilizând un registru online cu criptografie puternică pentru a asigura tranzacții online, construit pe baza tehnologiei blockchain.
Înțelegerea blockchain-ului
Blockchain-ul poate fi destul de complex, dar gândiți-vă doar la o bază de date care stochează informații în blocuri, cu lanțuri care leagă aceste blocuri în ordine cronologică. Diferite tipuri de informații pot fi stocate pe un blockchain; de exemplu, este utilizat în registrul funciar pentru a înregistra lucruri precum modificări structurale ale clădirilor și dacă proprietatea este vândută, toată documentația relevantă poate fi transferată noului proprietar.
Fiecare tranzacție este trasabilă, marcată în timp și incontestabilă . Cea mai obișnuită utilizare a blockchain-ului până acum a fost ca un registru pentru tranzacții. Tehnologia blockchain servește ca coloană vertebrală și facilitator al existenței criptomonedelor.
Dizolvarea puterii cripto
Tranzacțiile Bitcoin sunt înregistrate pe un blockchain într-un mod descentralizat – acest lucru înseamnă că nicio persoană sau grup nu are control asupra modului în care sunt stocate datele, mai degrabă, toți utilizatorii păstrează controlul în mod colectiv.
Aceasta menține integritatea registrului și împiedică oamenii să corupă sistemul , spre deosebire de monedele noastre tradiționale, care sunt controlate de băncile noastre centrale și de guvern. Acest lucru nu înseamnă că sistemele descentralizate sunt capabile să sfideze orice formă de manipulare, dar înseamnă că nu există un singur punct de atac, făcându-l extrem de rezistent la hack .
Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.
Deoarece blockchain-ul este descentralizat și nu este controlat de o singură autoritate, este temut de băncile centrale și de guverne, deoarece acestea nu pot manipula valoarea criptomonedelor în același mod în care fac cu monedele noastre tradiționale.
Aceasta înseamnă că, dacă ar fi să adoptăm criptomoneda ca formă principală de monedă, băncile centrale și guvernele nu ar putea să intervină și, prin urmare, nu ar putea controla rata inflației. În plus, tranzacțiile efectuate pe un blockchain reduc veniturile fiscale guvernamentale și dobânzile de la instituțiile financiare. Deși acest lucru sună atrăgător, există, de înțeles, temeri și incertitudine față de natura și utilizările criptomonedelor.
Utilizarea criptomonedelor în tranzacții
Moneda legală se referă exclusiv la banii fiduciari și este recunoscută ca plată satisfăcătoare pentru stingerea unei datorii. Deși criptomonedele nu au un curs legal tradițional, nu există niciun motiv pentru care criptomonedele nu pot fi acceptate ca formă de plată.
În primul rând, plățile cu cardul de credit nu au curs legal, dar sunt acceptate pe scară largă ca formă de plată; și în al doilea rând, Bitcoin este deja acceptat ca formă de plată de către Starbucks, Whole Foods și alți distribuitori importanți .
Start-up-ul de plăți din SUA, Flexa, consideră că „cea mai bună modalitate prin care comerțul global devine mai eficient și mai accesibil este prin aducerea criptomonedelor în masă”. În plus, anul acesta compania de mașini electrice a lui Elon Musk, Tesla a cumpărat 1,5 miliarde de dolari (1,1 miliarde de lire sterline) în Bitcoin. A spus că se așteaptă să înceapă să o accepte ca platăîn viitor .
Această achiziție a dus la o creștere a valorii Bitcoin, demonstrând că o creștere a încrederii în piețele criptografice este egală cu o creștere a valorii pieței.
Blockchain-ul și criptomoneda
Nu există nicio îndoială o cerință imensă de a ne educa pe blockchain și criptomonede, astfel încât să ne pregătim pentru oportunitățile care vin cu noile tehnologii emergente.
Cu toate acestea, în ultimii 12 ani de la introducerea criptomonedelor, se pare că ritmul cu care oamenii se familiarizează cu criptomoneda este într-adevăr foarte lent și se pare că autoritățile financiare și guvernele din întreaga lume încep să examineze criptomonedele, mai degrabă decât să educe oamenii pe ceva care deja prinde contur.
În ianuarie 2021, Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie a impus o interdicție de reglementare asupra tranzacționării instrumentelor financiare derivate din criptomonede, ceea ce arată doar scepticismul și lipsa autorităților de control asupra criptomonedelor.
De-a lungul Atlanticului, spre sfârșitul anului 2020, US Securities Exchange Commission (SEC) a intentat un proces de mai multe miliarde de dolari împotriva uneia dintre criptomonedele majore, Ripple Labs (Ripple) și directorii săi pentru vânzarea XRP, susținând că nu reușește îndeplinește criteriile unei monede și se potrivește criteriilor unui contract de investiții și, prin urmare, este o garanție. SEC caută acum ameliorarea în ordinea ordonanței și dezgolirea presupuselor câștiguri neobținute.
Merită menționat aici că SEC consideră criptomonede – Bitcoin și Ethereum – ca valute, ceea ce ridică întrebarea cu privire la diferența dintre ceea ce este considerat o monedă și ceea ce este considerat o securitate în spațiul criptografic. SEC susține că Bitcoin este considerat o monedă, deoarece este descentralizat, în timp ce XRP este clasificat ca o garanție, deoarece este controlat de o autoritate centrală.
Mulți cred că procesul „greșit” al SEC împotriva Ripple va provoca un prejudiciu suplimentar criptomonedelor, iar acest lucru s-a dovedit adevărat. De când a fost intentat procesul, diferite schimburi au început să elimine XRP, provocând îndoială publicului cu privire la valoarea diferitelor criptomonede în general.
>>>>>>>>>>>citeste recentia eToro<<<<<<<<<
Pe de altă parte, se crede că acest proces va determina reglementarea necesară și poate întări certitudinea și încrederea publicului. Recent, la 9 martie 2021, s-a raportat că parlamentarii americani au introdus un proiect de lege bipartisan pentru a clarifica reglementarea cripto. Poate că acest proiect de lege va oferi publicului claritatea necesară cu privire la diferențele dintre o monedă și o garanție, astfel încât să poată face alegeri pentru ei înșiși.
O piață extrem de volatilă
Când a fost introdus pentru prima dată, Bitcoin valora mai puțin de 1 USD. Acum valorează peste 50.000 USD (36.000 GBP) . Creșterea prețului se reduce la cererea și oferta simplă, deoarece există doar 21 de milioane de bitcoin care pot fi exploatate. Începând cu 24 februarie 2021 , au fost exploatate 18,638 milioane de Bitcoin, ceea ce lasă 2,362 de milioane încă de introdus în circulație.
Ce va ieși din toate astea?
Interesul pentru cripto a fost declanșat în urma crizei financiare din 2008, deoarece oamenii și-au pierdut încrederea în infrastructura financiară existentă. Evenimente majore, cum ar fi primul război mondial, al doilea război mondial și criza financiară din 2008, au provocat efecte devastatoare și de lungă durată asupra economiei globale.
În mijlocul redresării, mijloacele noastre de trai și economia au luat încă o lovitură, în urma pandemiei actuale COVID-19. Pentru a ne salva de povara financiară, băncile centrale imprimă din ce în ce mai mulți bani, dar trebuie să ne întrebăm cât de mult poate fi susținut acest proces de relaxare cantitativă.
Prin acest proces, monedele noastre tradiționale devin inutile. Astăzi, banii noștri au valoare, deoarece guvernul nostru ne spune acest lucru, dar de la șocul Nixon din anii 1970, dolarul american (moneda de rezervă a lumii) nu este susținut de aur, sau orice altceva de valoare intrinsecă.
Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.
Cu o creștere a costului vieții și o perspectivă sumbră asupra redresării economiei noastre, nu este de mirare că suntem în căutarea unei parașute de aur.
Pe baza celor de mai sus și a ratei actuale de avans tehnologic, atât întreprinderile, cât și persoanele fizice se adaptează. Gândiți-vă doar la firmele fintech, care au început deja să acceseze noi tehnologii care se bazează pe blockchain, pentru a rămâne înaintea concurenței.
În timp ce autoritățile impun reglementări asupra criptomonedelor, recunosc că nu pot opri marșul progresului, în sensul că „piețele și tehnologia se schimbă întotdeauna” și „fintech-ul poate fi o forță puternică pentru bine” (Gensler, 2021). Acest lucru ar putea însemna că vom vedea blockchain-ul și criptomoneda devin mainstream în următorii cinci până la zece ani.