Blockchain

Ce este tehnologia Blockchain?

Blockchain-ul, uneori denumit Distributed Ledger Technology (DLT), face istoria oricărui activ digital inalterabilă și transparentă prin utilizarea descentralizării și a hashului criptografic.

În practică, optând pentru soluții bazate pe blockchain, este posibil să se bazeze pe beneficii fără precedent pe piața actuală, care asigură un sistem distribuit și algoritmic, care este mai sigur decât vulnerabilitățile ființei umane, spre care manipularea și corupția datelor ar putea avea.cel mai bun.

Ce este blockchain-ul? O scurtă introducere

Născută pur și simplu ca metodă de plată electronică peer-to-peer cu cripto prin excelență Bitcoin, tehnologia lanțului de blocuri a fascinat întreaga piață de-a lungul anilor, atât din punct de vedere idealist, cât și concret, înlocuind modelele tradiționale în multe cazuri. .

Concepte precum transparența, încrederea și securitatea sunt principiile care reflectă registrul distribuit inovator (blockchain) care folosește un model de încredere bazat pe reguli matematice pentru arhiva de date capabil să acționeze ca intermediar de validare a tranzacțiilor efectuate și înregistrate .

Din acest motiv, cu blockchainul trecem de la o rețea centralizată la o rețea distribuită pe mai multe noduri , capabile să facă controlul mai descentralizat .

Utilizări diferite pentru blockchain
Cea mai evidentă zonă de utilizare în prezent este pentru tranzacții și criptomonede. Totul este verificat și dacă cineva încearcă să manipuleze blockchain-ul, acesta va fi detectat imediat. Alte domenii în care experții de astăzi în blockchain văd oportunități excelente sunt:

Autorități – Una dintre problemele majore pentru autorități este gestionarea rapidă și sigură a identităților. Aceasta poate fi, de exemplu, o cerere de cetățenie, o inspecție a mașinii sau dacă în viitor îi va fi permis să voteze online. Atunci când administrarea este simplificată, costurile pentru diferite autorități sunt reduse.

Asistență medicală – În unele țări, este deja posibil să accesați dosarul pacientului dvs. online. Cu toate acestea, au existat unele probleme de securitate cu acces neautorizat la evidența altor persoane. Tehnologia Blockchain este perfectă pentru sarcini sensibile care necesită securitate ridicată și control total asupra celor care au acces la ele.

Informații – Când vine vorba de informații, cum ar fi condițiile de utilizare, contracte și registre, o problemă comună este că conținutul ar fi putut fi modificat fără a fi descoperit până mult mai târziu. Dacă se utilizează tehnologia blockchain, va fi mult mai dificil să ascunzi sursa originală sau să schimbi conținutul, fără ca acesta să devină clar ce s-a întâmplat.

Bănci – Pentru bănci, există multe servicii electronice care ar putea utiliza blockchain-uri.

O zonă naturală este dacă încep să permită tranzacționarea criptomonedelor. Având în vedere mediul înconjurător, poate fi, de asemenea, relevant să se utilizeze tehnologia blockchain pentru a promova comercializarea emisiilor sau în diferite moduri pentru a sprijini investițiile în energie regenerabilă într-un mod sigur.

eToro Romania
💰 Taxe
eToro au
comision gratuit de 0% pe acțiuni.
💰 Pârghie
Atunci când clienții cumpără acțiuni la 1x, leverage-ul este complet gratuit la eToro și cumpără acțiunile subiacente. Acest lucru nu este întotdeauna cazul altor brokeri.
💹 Companie
eToro este o imensă platformă de tranzacționare cu active multiple și își propune să devină listă publică cu o IPO de
10 miliarde de dolari .
📈 Acțiuni
Clienții eToro pot cumpăra acțiuni fracționate.
💰 Depozit Min
Depozitul minim este de 50 USD, dar 50 USD este tranzacția minimă pe acțiuni.
📈 Prețuri
eToro este unul dintre cele mai ieftine locuri pentru a cumpăra acțiuni și criptomonede.
✔️ Comparativ
eToro sunt de 10 ori mai ieftine de până la 20 de ori mai ieftine decât alți brokeri.
💰 Depozit Min 50 USD
👱‍♂️ Folosit de20.000.000 de utilizatori și comercianți eToro
📆 Fondat2007
🌍 AutorizatCySEC / FCA / ASIC
👮‍♂️ Regulament
Autoritatea de conduită financiară (FCA), Comisia pentru valori mobiliare și cipru (CySEC), Directiva privind piețele în instrumente financiare (MiFID), Comisia australiană pentru valori mobiliare și investiții (ASIC)
🚫 Țări excluse
eToro nu este disponibil în următoarele țări:
IR, KP, BE, CA, JP, SY, TR, IL, BY, AL, MD, MK, RS, GN, CD, SD, ZW, ET, GH, TZ, LY , UG, ZM, BW, RW, TN, SO, NA, TG, SL, LR, GM, DJ, CI, PK, BN, TW, WS, NP, SG, VI, TM, TJ, UZ, LK, TT , HT, MM, BT, MH, MV, KZ, GD, FJ, BB, BM, BS, AG, AI, AW, LB, SV, US, PY, HN, GT, PR, NI, VG, AN,


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.
 

Aplicații bazate pe blockchain

Datorită exploatării potențialului blockchain, până în prezent aplicațiile bazate pe blockchain au fost concepute pentru a le adapta la diferite nevoi, încercând să rămână fidele principiilor de bază.

Piața blockchain și tendința puternic în creștere: cifrele
În statisticile privind ” adoptarea blockchain arată că doar 0,5% din populația umană este în prezent cu ajutorul tehnologiei , aproximativ 40 de milioane de oameni. Conform celor mai conservatoare estimări, acest număr ar trebui să se cvadrupleze în 5 ani; peste 10 ani, 80% din populație va fi implicată într-un fel în tehnologia blockchain.

De fapt, nu este o coincidență faptul că în ultimii trei ani chiar și giganții mondiali au testat proiecte pilot bazate pe blockchain sau au adoptat tehnologia prin colaborări.

În acest sens, la începutul anului 2020 a fost întocmit un clasament al celor 50 de companii listate care utilizează blockchain- ul , care avea cerința de a „genera venituri de cel puțin 1 miliard de dolari pe an sau de a fi evaluate la 1 miliard de dolari sau mai mult . „.

Gigantul bancar JP Morgan , producătorul de articole de lux LVMH, gigantul electronicelor Samsung sau producătorul auto BMW sunt doar câteva nume. Nu numai atât, rețeaua socială Facebook face parte, de asemenea, din listă, faimosul său proiect Balanță încă așteptând aprobarea de reglementare.

Numerele fac, de asemenea, o diferență atunci când vine vorba de blockchain. Potrivit unui raport , prognozele sugerează că veniturile globale estimate pentru tehnologia blockchain vor avea o creștere masivă în următorii ani, piața urmând să atingă peste 23,3 miliarde de dolari până în 2023 .

O analogie simplă pentru înțelegerea tehnologiei blockchain este un document Google. Când creăm un document și îl împărtășim cu un grup de persoane, documentul este distribuit mai degrabă decât copiat sau transferat.

Acest lucru creează un lanț de distribuție descentralizat, care permite tuturor să acceseze documentul în același timp. Nimeni nu rămâne blocat în așteptarea modificărilor în altă parte, în timp ce toate modificările aduse documentului sunt urmărite în timp real, făcând modificările complet transparente.

Sigur, blockchain-ul este mai complicat decât un Google Doc, dar analogia este la fața locului, deoarece ilustrează trei idei critice ale tehnologiei: Blockchain este o tehnologie deosebit de promițătoare și revoluționară, deoarece ajută la reducerea riscurilor, elimină frauda și aduce transparență într-un mod scalabil. pentru o multitudine de utilizări.

Cum funcționează Blockchain?

Pro și contra ale blockchain-ului
Faptul că este un blockchain descentralizat înseamnă că nu există un administrator central, similar cu modul în care, de exemplu, o bancă are o bază de date centrală. În schimb, poate fi văzut ca o întreagă rețea de baze de date identice, care sunt fie private, fie publice. Privat înseamnă că calitatea de membru este limitată.

Public înseamnă că oricine are o conexiune la internet are posibilitatea de a avea acces. Pentru criptomonede precum bitcoin, se utilizează o cheie privată și o cheie publică. Toată lumea are acces la cheia publică și poate verifica dacă o tranzacție este corectă, dar numai titularul are acces la cheia privată.

Următoarele sunt câteva avantaje cheie ale tehnologiei blockchain:

Oferă un flux de lucru mai eficient cu mai puțini intermediari.
Tranzacții sigure cu criptare puternică.Devine extrem de dificil de manipulat datele fără ca acestea să fie detectate.Dezavantajul cel mai evident este că este încă o tehnologie relativ tânără și relativ netestată. Dacă utilizarea tehnologiei crește, este probabil să apară mai multe neajunsuri și probleme.

Întregul scop al utilizării unui blockchain este de a permite oamenilor, în special persoanelor care nu au încredere unul în celălalt, să împărtășească date valoroase într-o manieră sigură și sigură.
Blockchain constă din trei concepte importante: blocuri, noduri și mineri.

🌈 Activ de la:2006
Licențe:ASIC / CySEC / FCA
💸 Depozit minim:50 USD
📈 Active:4.000+
🌞 Piețe :Acțiuni, ETF-uri, cripto, indici, mărfuri, valute
Tipologie:Market Maker / Broker DMA
📖 Instruire :Gratuit – 📚eBook /
🤔 Sigur sau furt:Da – Este de încredere 👍 Nu fură!
👍 Cei mai buni comercianți :Aflați pe cine să copiați pe eToro – 🥇 Top
💡 De ce este convenabil:Social și CopyTrader / CopyPortfolios / 0 comisioane / Staking
🔍 Site-ul oficial:https://www.etoro.com/ro/

Blocuri

Fiecare lanț este format din mai multe blocuri și fiecare bloc are trei elemente de bază:

*Datele din bloc.
*Un întreg pe 32 de biți numit nonce. Nonce este generat aleatoriu atunci când este creat un bloc, care apoi generează un hash de antet de bloc.
*Hash este un număr de 256 biți asociat cu nonce. Trebuie să înceapă cu un număr mare de zerouri (adică să fie extrem de mic).
*Când se creează primul bloc dintr-un lanț, un nonce generează hashul criptografic. Datele din bloc sunt considerate semnate și legate pentru totdeauna de nonce și hash dacă nu sunt extrase.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Minerii

Minerii creează blocuri noi pe lanț printr-un proces numit minerit.

Într-un blockchain, fiecare bloc are propriul său nonce și hash unic, dar face referință și la hash-ul blocului anterior din lanț, astfel încât extragerea unui bloc nu este ușoară, în special pe lanțurile mari.

Minerii folosesc software-ul special pentru a rezolva problema matematică incredibil de complexă de a găsi un nonce care generează un hash acceptat. Deoarece nonce este doar 32 de biți și hash-ul este 256, există aproximativ patru miliarde de combinații posibile nonce-hash care trebuie extrase înainte de a găsi cea potrivită. Când se întâmplă acest lucru, se spune că minerii au găsit „nonce-ul de aur” și blocul lor este adăugat lanțului.

Efectuarea unei modificări a oricărui bloc la începutul lanțului necesită reexaminarea nu doar a blocului cu schimbarea, ci a tuturor blocurilor care vin după el. Acesta este motivul pentru care este extrem de dificil de manipulat tehnologia blockchain. Gândiți-vă la asta ca la „încredere în matematică”, deoarece găsirea non-aurului necesită o cantitate enormă de timp și putere de calcul.

Când un bloc este exploatat cu succes, schimbarea este acceptată de toate nodurile din rețea și minerul este recompensat financiar.

Noduri

Fiecare nod sau sistem informatic implicat în susținerea rețelei blockchain deține propria copie identică a blockchain-ului, în ceea ce este cunoscut ca un registru partajat. Acest registru distribuit oferă o serie de avantaje față de sistemele bancare centralizate:

Transparență: registrele financiare centralizate sunt supuse fraudelor și abuzului, după cum reiese dintr-o serie de scandaluri financiare recente.9,10 Blockchain-urile oferă înregistrări transparente și verificabile pentru fiecare tranzacție, atât validând moneda subiacentă, cât și protejând deținătorii de „monede” contrafăcute, piramidă. scheme și alte forme de valoare duplicată în mod fraudulos.

Imuabilitate: în paradigma actuală, registrele centralizate oferă ținte bogate pentru hackeri, care atacă în mod regulat astfel de sisteme IT, costând economia globală sute de miliarde de dolari în fiecare an.11 Cu tehnologia blockchain, un atac asupra unui singur nod are puțină rețea la nivelul întregii rețele. ramificaţie.

Deoarece fiecare membru al rețelei sau nodului deține o copie identică a registrului partajat, eforturile de piratare sau modificare a registrului vor fi respinse de rețeaua mai largă. Ca urmare a acestui proces cumulativ, înregistrarea istorică conținută pe un blockchain este imuabilă, ceea ce înseamnă că nu poate fi modificată. Blockchain-urile oferă o „istorie comună” sau „adevăr comun” care nu poate fi modificat.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.
Anonimat: datele care există în blockchain sunt anonime și criptate, ceea ce face ca informațiile să aibă o valoare redusă pentru constrângere, extorcare sau spionaj corporativ.

Unul dintre cele mai importante concepte în tehnologia blockchain este descentralizarea. Niciun computer sau organizație nu poate deține lanțul. În schimb, este un registru distribuit prin nodurile conectate la lanț. Nodurile pot fi orice tip de dispozitiv electronic care păstrează copii ale blockchain-ului și menține rețeaua în funcțiune.

Fiecare nod are propria copie a blockchain-ului, iar rețeaua trebuie să aprobe algoritmic orice blocuri nou extrase pentru ca lanțul să fie actualizat, de încredere și verificat. Deoarece blockchain-urile sunt transparente, fiecare acțiune din registru poate fi verificată și vizualizată cu ușurință. Fiecărui participant i se atribuie un număr unic de identificare alfanumeric care arată tranzacțiile sale.

Combinarea informațiilor publice cu un sistem de verificări și solduri ajută blockchainul să mențină integritatea și să creeze încredere în rândul utilizatorilor. În esență, blockchain-urile pot fi considerate ca mărind încrederea prin tehnologie.

Blockchain pentru securitatea social media

Blockchain ajută, de asemenea, la securizarea paginii companiei pe site-urile de socializare. Este posibil ca majoritatea oamenilor să nu fie o preocupare, dar pentru cei care au grijă de confidențialitatea lor, atunci cea mai viabilă opțiune este să nu se alăture deloc rețelelor sociale. Cu toate acestea, rețelele sociale încă au termenii și politica lor pentru rețelele de afaceri, colaborare și schimb de idei.

Un blockchain de rețea socială poate permite utilizatorilor să strângă cu ușurință bani prin crowdfunding. Aceeași rețea socială descentralizată care rulează criptomoneda poate sprijini, de asemenea, vânzări similare, fără a utiliza mecanismele de plată externe.

Rețelele sociale care au un blockchain activ vor avea o influență dramatică asupra celor mai recente platforme populare precum Snapchat, Instagram, Facebook, Pinterest și Twitter. Specialiștii în marketing din rețelele sociale ar trebui să exploreze peisajul blockchain pentru a deveni primii adoptatori de noi oportunități de rețele sociale. De îndată ce marketerul de social media va înțelege potențialul rețelei de social media cu blockchain, în curând marketerul poate adapta strategiile de afaceri actuale pentru a se adapta noii realități.

eToro

Concluzie

Mai multe industrii, de la finanțe la produse alimentare, până la minerit și educație, ar putea adopta tehnologia blockchain în următorii ani.2–6,30 În domeniul sănătății, există oportunități de a revoluționa nu numai informațiile electronice de sănătate, lanțurile de aprovizionare și proprietatea datelor, ci și asimilează tranșe expansive de date în scopuri de cercetare prin crearea de EHC-uri care sunt transparente, digitale, imuabile, sigure și controlate de instituții și, mai important, de pacienți.

Acesta este începutul revoluției blockchain și rămân obstacole semnificative în calea implementării. Este imperativ ca eforturile suplimentare de cercetare și advocacy conduse de medici să sublinieze potențialele progrese în cercetare și inovare ca rezultat al tehnologiei blockchain. În mod similar, guvernul federal trebuie să păstreze inovația și standardizarea în acest spațiu, astfel încât pacienții și furnizorii să poată beneficia de potențialul enorm al tehnologiei blockchain. La rândul său, ACS poate juca un rol în promovarea utilizării tehnologiei blockchain pentru a îmbunătăți accesul la îngrijiri chirurgicale, educație și cercetare de calitate.

Vezi mai multe informati ;recentie si opini, mod de cumparare ,cripotovalute, monede si altele urmareste link pe  eToro

 

Cei mai buni brokeri reglementati și siguri.

AgentAvantajDemo
eToroeToro Broker

Depozit minim: 50 USD

Cont de antrenament gratuit cu 10.000 USD

Plus500Broker Plus500

Depozit minim: 100 USD


Cont de antrenament gratuit cu 10.000 USD
XTBXTB Broker

Depozit minim: 200 USD


Cont de antrenament gratuit cu 10.000 USD

De retinut: Atentie

Acest site nu reprezintă în niciun fel și nici nu este destinat să fie consiliere financiară sau o invitație sau solicitare de investiții, vreau să fie clar că tranzacționarea cu opțiuni binare vă poate face să câștigați sume mari, dar în același timp să riscați pierderea întregului capital chiar și într-un timp scurt, deci înainte de a investi profesioniștii de contact din sector și investiți doar ceea ce vă puteți permite să pierdeți fără consecințe negative!

Toate conținuturile afișate pe acest site sunt rezultatul experiențelor și opiniilor subiective ale autorului, pot conține erori, inexactități sau omisiuni involuntare și faptul că în trecut a fost câștigat nu reprezintă o garanție că va fi câștigat și în prezent sau în viitor, prin urmare utilizatorul înțelege și acceptă fără rezerve că nimic de pe acest site nu vă garantează că puteți câștigați sau că nu puteți pierde.

Utilizatorul care decide să investească o face exclusiv pe propria răspundere și eliberează acest site și autorul acestuia de responsabilitatea pentru orice fel de pierdere, deteriorare sau pierdere a câștigurilor care ar putea apărea.Citește și i utilizatorul înțelege și acceptă fără rezerve că nimic de pe acest site nu garantează că puteți câștiga sau nu pierde.

Utilizatorul care decide să investească o face exclusiv pe propria răspundere și eliberează acest site și autorul acestuia de orice fel de pierdere, deteriorare sau pierdere a câștigurilor care ar putea apărea.Citește și i utilizatorul înțelege și acceptă fără rezerve că nimic de pe acest site nu garantează că puteți câștiga sau nu pierde.Utilizatorul care decide să investească face acest lucru numai sub propria răspundere și eliberează acest site și autorul acestuia de orice responsabilitate pentru orice fel de pierdere, deteriorare sau pierdere a câștigurilor care ar putea rezulta din acesta.

Titularul nu este si nu va fi legal responsabil in niciun caz si pentru ca,acest site web include informații despre criptomonede, contracte pentru diferență (CFD) și alte instrumente financiare, precum și brokeri, burse și alte entități care tranzacționează astfel de instrumente. Atât criptomonedele, cât și CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani. Ar trebui să vă gândiți cu atenție dacă înțelegeți cum funcționează aceste instrumente și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

cumsafacibanipenet.com ofera sansa  să faceți cercetările si analiza pentru aceste instrumente, înainte de a lua orice decizie de a investiții și să evitați investițiile în orice instrument financiar pe care nu îl înțelegeți complet cum funcționează și care sunt riscurile implicate.

Conținutul furnizat pe site-ul web include știri și publicații generale, propriile noastre analize și opinii personale și conținut furnizat de terți, destinat exclusiv scopurilor educaționale și de cercetare.Nu constituie și nu ar trebui citit ca nicio recomandare sau sfat pentru a întreprinde orice acțiune, inclusiv investiția sau achiziționarea unui produs.

Citește și Termenii și condițiile acestui site web care sunt pe deplin înțelese și acceptate atunci când orice conținut

Leave a Reply