Bitcoin: Ce sunt, Opinii, Cum să cumpăr

Da. Acesta este utilizat de un număr tot mai mare de întreprinderi și persoane fizice. Acestea includ afaceri fizice, cum ar fi restaurante, firme de avocatura, săli de sport și servicii online populare, cum ar fi Namecheap, WordPress, Reddit și Flattr. În timp ce Bitcoin rămâne un fenomen relativ nou, crește rapid. În martie 2021, evaluarea tuturor bitcoins în circulație a depășit 8 miliarde dolari și bitcoins evaluate la milioane de dolari au fost schimbate zilnic.

Cum se cumpără bitcoin online?

  1. Ca plată pentru bunuri și servicii;
  2. Cumpara bitcoin de la un schimb de Bitcoin;
  3. Schimb de bitcos cu cineva din apropiere;
  4. Pentru a câștiga bitcoin într-un mod competitiv prin minerit.

În timp ce este posibil să găsiți persoane care doresc să vândă bitcoin prin plata prin card de credit sau PayPal, cele mai multe schimb nu oferă finanțare prin aceste mijloace de plată. Acest lucru se datorează cazurilor în care cineva cumpără bitcoin folosind PayPal, doar mai târziu pentru a recupera jumătate din tranzacție. Acest proces este denumit, în general, „încărcare”.

Cât de dificil este să facem plăţi cu Bitcoin?

Este mai ușor să închiriați cu Bicoin decât să cumpărați un card de debit sau de credit, care poate fi acceptat fără un cont comercial. Paletele sunt realizate direct din aplicația portofel sau de pe computer sau telefonul mobil, introduceți adresa, suma destinatarului și butonul de trimitere. Pentru a facilita introducerea adresei destinatarului, multe portofele pot observa adresa prin scanarea unui cod QR sau prin asocierea a două telefoane cu tehnologia NFC.

Bitcoin a fost cel mai tare lucru din lumea finanțelor în ultimii ani. Dacă tot nu știi cum să folosești această monedă digitală și vrei să afli cine acceptă Bitcoin în aceste zile, te afli pe pagina potrivită. În acest scurt articol, vă vom oferi câteva sfaturi de bază despre cum să începeți să utilizați Bitcoin în cel mai scurt timp.

Alegeți portofelul dvs. Bitcoin (eToro)

Înainte de a putea plăti cu Bitcoin, trebuie să găsiți un portofel în care să vă puteți stoca moneda digitală. Acesta va servi drept cont bancar Bitcoin prin care puteți stoca, plăti și primi bani. Există multe portofele criptografice gratuite pe web și toate funcționează bine atât pe desktop, cât și pe dispozitive mobile. Pur și simplu creați un cont folosind datele dvs. personale și sunteți bine să plecați.

Cumpărați Bitcoin

După configurarea portofelului, vine momentul să cumpărați niște bitcoin. Puteți face acest lucru printr-unul dintre numeroasele servicii de schimb de criptomonede. Faceți-vă cercetările și obțineți cel mai bun preț posibil pentru bitcoin în acest moment.

Puteți cumpăra bitcoin folosind cardul dvs. de credit sau un cont bancar. Doar furnizați serviciului de schimb adresa de portofel bitcoin și tranzacția va fi finalizată în câteva minute.

Începeți să plătiți cu Bitcoin

Dacă un comerciant online are opțiunea de plăți Bitcoin, trebuie doar să copiați adresa Bitcoin și să o inserați într-un câmp desemnat de pe portofel. Introduceți cantitatea corectă de bitcoin în caseta de plată și faceți clic pe „trimiteți”. Asigurați-vă că introduceți întotdeauna suma exactă, așa cum este afișată în fereastra de plată. Tranzacția ar trebui finalizată în câteva secunde.

Veți fi fericiți să știți că Bitcoin este acceptat de majoritatea magazinelor și serviciilor de top online. Dacă aveți nevoie de o listă cu unele dintre cele mai bune companii care sunt compatibile cu Bitcoin astăzi.

Care sunt avantajele Bitcoin?

Libertatea de plată – puteți trimite și primi orice sumă de bani instantaneu oriunde în lume, în orice moment. Nu există zile în care băncile sunt închise. Nu sunt impuse limite. Bitcoin permite utilizatorilor săi să aibă control deplin asupra banilor lor.

Taxe foarte mici – plățile Bitcoin sunt procesate în prezent fie gratuit, fie cu taxe extrem de mici. Utilizatorii pot include opțional o taxă pentru politizarea procesării tranzacțiilor, rezultând o confirmare mai rapidă a tranzacțiilor de către rețea.

În plus, există procesat comercial care asistă comercianții în procesarea tranzacțiilor, schimbul de Bitcoin în valută și depunerea de fonduri direct în contul bancar al comerciantului pe o bază de zi cu zi. Deoarece aceste servicii se bazează pe Bitcoin, acestea pot fi oferite la tarife mult mai mici decât PayPal sau rețele de carduri de credit.

  1. Risc mai mic pentru comercianți: tranzacțiile Bitcoin sunt sigure, ireversibile și nu conțin informații personale ale clienților. Acest lucru îi protejează pe comercianți de daunele cauzate de fraudă sau de taxele frauduloase și nu este necesară conformitatea PCI. Comercianții se pot extinde cu ușurință pe noi piețe în care nici cardurile de credit nu sunt disponibile, nici ratele de fraudă sunt inacceptabil de ridicate. Rezultatele nete sunt impozite mai mici, piețe mai mari și costuri administrative mai mici;
  2. Securitate pentru Bitcoin au control total asupra tranzacțiilor: este imposibil pentru comercianți să forțeze impozite sau plăți nedorite sau ascunse, cum ar fi cazul cu alte metode de plată. Plățile Bitcoin pot fi efectuate fără ca informațiile personale să fie legate de tranzacție. Acest lucru oferă o protecție sporită împotriva furtului de identitate. Utilizatorii Bitcoin își pot proteja banii și prin backup și criptare;
  3. Transparent și neutru: toate informațiile despre alimentarea cu bani Bitcoin sunt disponibile în orice moment în blockchain și pot fi verificate de oricine și utilizate în timp real. Nici o persoană sau organizație nu poate controla sau manipula protocolul Bitcoin, deoarece este securizat criptografic. Acest lucru permite Bitcoin să fie complet neutru, transparent și previzibil;
  4. Dezvoltare continuă: Software-ul Bitcoin este încă într-o fază beta, cu multe opțiuni încă incomplete în dezvoltarea activă. Sunt dezvoltate noi instrumente, opțiuni și servicii pentru a face Bitcoin mai sigur și mai accesibil maselor.Unele dintre ele nu sunt gata pentru toată lumea încă. Cele mai multe companii bazate pe Bitcoin sunt doar incepand de la si nu ofera nici o asigurare încă. În general, Bitcoin încă se maturizează.

Este Bitcoin virtual și imaterial?

Bitcoin este la fel de virtual ca şi cardurile de credit sau soluţiile de online banking folosite de oameni zi de zi. Bitcoin poate fi folosit pentru a efectua plăţi online sau în magazine ca orice altă formă de bani.

Bitcoin de asemenea pot fi tranzacţionaţi în forme fizice, cum ar fi monezile Casascius, dar a plăti folosind telefonul mobil este de obicei mai convenabil. Balanţele Bitcoin sunt stocate într-o enormă reţea distribuită de date şi nu pot fi modificate fraudulent de nimeni. Cu alte cuvinte, utilizatorii Bitcoin au control exclusiv asupra propriilor fonduri şi bitcoin nu pot dispărea pur şi simplu doar pentru că sunt virtuali.

Bitcoin anonim?

Bitcoin este construit pentru a permite utilizatorilor săi să trimită şi să primească plăţi cu un nivel acceptabil de confidenţialitate ca orice altă formă de bani. Însă, Bitcoin nu este la fel de anonim şi nu poate oferi acelaşi nivel de confidenţialitate ca şi banii cash. Folosirea de Bitcoin lasă destule urme în registrul public.

Există diverse metode pentru a proteja confidenţialitatea utilizatorilor, cu mai multe aflate în stadiu de dezvoltare. Cu toate acestea, mai este destulă muncă de făcut înainte ca aceste metode să fie folosite în mod corect de utilizatorii Bitcoin.

Există controverse legate de tranzacţiile private care ar putea fi folosite în scopuri ilegale. Însă, merită notat că Bitcoin în cele din urmă va fi supus unor reglementări existente deja în sistemele financiare.

Bitcoin nu poate fi mai anonim decât banii cash şi nu poate pune piedici în investigaţii oficiale ale autorităţilor. În plus, Bitcoin este construit în aşa fel încât să prevină o gamă largă de ilegalităţi financiare.

Atunci când un utilizator își pierde portofelul, aceste monede sunt practic scoase din circulație. Bitcoins pierdute vor rămâne în blockchain ca orice alt bitcoin. Cu toate acestea, bitcoins pierdute rămân inactive pentru totdeauna, deoarece este imposibil pentru oricine să găsească cheia privată care le-ar permite să fie cheltuite din nou.

Bitcoin se poate plati online?

Rețeaua Bitcoin poate procesa deja un număr mult mai mare de tranzacții pe secundă decât în prezent. Pe de altă parte, nu este încă pregătit să fie comparat cu marile rețele de carduri de credit. În prezent se lucrează pentru a ridica aceste limitări și cerințele viitoare sunt deja bine cunoscute.

De la bun început, fiecare aspect al rețelei Bitcoin a fost într-un proces continuu de maturizare, optimizare și specializare și se așteaptă ca același lucru să se întâmple în anii următori.

Pe măsură ce traficul crește, mai mulți utilizatori de Bitcoin folosesc clienți lumină, și noduri întregi de rețea poate deveni un serviciu destul de specializat. Pentru mai multe detalii, consultați pagina de scalabilitate de pe Wiki.

Bitcoinul este ilegal?

Din datele pe care le avem, Bitcoin nu a fost declarat ilegal în majoritatea legilor din diferite jurisdicții. Dar unele jurisdicții (cum ar fi Argentina sau Rusia) restricționează sau interzice valute străine. Alte jurisdicții (cum ar fi Thailanda) pot limita acordarea de licențe anumitor entități, cum ar fi schimburile Bitcoin.

Autoritățile de reglementare din diferite jurisdicții iau măsuri pentru a oferi persoanelor fizice și întreprinderilor norme privind modul în care acestea ar trebui să integreze această nouă tehnologie în sistemul financiar formal și regulat.

De exemplu, Rețeaua pentru combaterea Illegalilor financiari (FinCEN), o instituție a Departamentului Trezoreriei din SUA, a emis orientări nestatale privind domeniul de aplicare al anumitor activități care implică monede digitale.

Este Bitcoin:util activități ilegale?

Bitcoin este bani, iar banii au fost întotdeauna utilizați în scopuri legale și ilegale. Numerarul, cardurile de credit și sistemul bancar actual depășesc cu mult utilizarea Bitcoin în finanțarea activităților ilegale. Bitcoin poate aduce o inovație semnificativă sistemelor de plăți, iar beneficiile acestei inovări sunt adesea percepute ca depășind dezavantajele potențiale.

Bitcoin este făcut să fie un pas uriaș înainte în a face bani mai sigure și poate funcționa, de asemenea, ca o protecție semnificativă împotriva multor forme de ilegalitate financiară.

De exemplu, bitcoins sunt complet imposibil de falsificat. Utilizatorii au control deplin asupra tranzacțiilor lor și nu pot fi afectați de plăți neautorizate, ca în cazul fraudei cu cardul de credit. Tranzacțiile Bitcoin sunt ireversibile și imune la facturările frauduloase. Bitcoin permite bani să fie securizate împotriva furtului sau a pierderii folosind mecanisme foarte puternice și utile, cum ar fi backup-uri, criptare și semnături multiple.

Există controverse legate de faptul că Bitcoin poate fi atractiv de folosit de către cei ce fac lucruri ilegale din cauză că permite efectuarea de plăţi ireversibile şi private. Însă, banii cash şi transferurile wire au deja aceste caracteristici, ambele fiind folosite pe scară largă şi deja consacrate.

Folosirea Bitcoin va fi fără îndoială subiectul unor reglementări similare ce deja există în cadrul sistemelor financiare existente, iar Bitcoin este improbabil să prevină conducerea investigaţiilor oficiale. În general, este ceva comun că descoperirile importante să fie percepute că fiind controversate înainte că beneficiile sale să fie bine înţelese. Internetul este un bun exemplu alături de multe altele pentru a ilustra acest lucru.

Bitcoin reglementat?

Protocolul Bitcoin în sine nu poate fi schimbat fără cooperarea a aproximativ tuturor utilizatorilor, care aleg ce software să utilizeze. Încercarea de a atribui drepturi speciale unei autorități locale în conformitate cu regulile rețelei globale Bitcoin nu este o posibilitate practică.

Orice organizație cu suficiente resurse poate alege să investească în echipamente miniere pentru a controla jumătate din puterea de calcul a rețelei și să fie capabil de a bloca sau inversa tranzacții recente. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că va putea deține această putere, deoarece înseamnă să investească aproape toți minerii din lume împreună.

Pe de altă parte, este posibil să se reglementeze utilizarea Bitcoin într-un mod similar cu orice alt instrument economic. La fel ca dolarul, Bitcoin poate fi folosit pentru o gamă largă de scopuri, dintre care unele pot fi considerate legitime sau nu în funcție de legile acelei jurisdicții.

În acest caz, Bitcoin nu este diferit de orice alt instrument sau resursă și poate face obiectul unor reglementări diferite în fiecare țară. Utilizarea Bitcoin poate fi îngreunată de reglementări restrictive, caz în care este dificil să se determine ce procent de utilizatori vor continua să utilizeze această tehnologie.

Un guvern care alege să interzică Bitcoin va împiedica dezvoltarea întreprinderilor și a piețelor interne, mutând inovația în alte țări. Ca de obicei, provocarea pentru instituțiile de reglementare este de a dezvolta soluții eficiente fără a afecta dezvoltarea de noi piețe și întreprinderi.

Bitcoin şi taxe şi impozite?

Bitcoin nu este o monedă cu statut juridic în orice jurisdicție, dar de multe ori responsabilitatea financiară pentru impozite și taxe va crește indiferent de mediul utilizat. Există o gamă largă de legi în diferite jurisdicții care pot crește veniturile, vânzările, salariile, profiturile din vânzări sau orice altă răspundere fiscală cu Bitcoin.

Bitcoin şi protecţia consumatorului?

Bitcoin îi eliberează pe oameni, permițându-le să facă comerț în condiții proprii.Modul în care Bitcoin funcționează permite atât clienților, cât și companiilor să fie protejate împotriva taxelor frauduloase, oferind în același timp clientului posibilitatea de a solicita mai multă protecție atunci când nu sunt dispuși să aibă încredere într-un anumit comerciant.

Spre deosebire de numerar și alte metode de plată, Bitcoin vă permite să lăsați dovada publică că tranzacția a avut loc într-adevăr, care poate fi utilizat într-un apel împotriva companiilor frauduloase.De asemenea, trebuie menționat faptul că, deși comercianții depind de reputația lor publică de a rămâne în afaceri și de a-și plăti angajații, aceștia nu au acces la același nivel de informații atunci când se ocupă cu clienți noi.

Fiecare utilizator poate trimite și primi plăți într-un mod similar cu numerar, dar poate lua parte, de asemenea, la contracte mai complexe. Semnăturile multiple permit acceptarea unei tranzacții de către rețea numai dacă un anumit număr de persoane sunt de acord să semneze tranzacția.

Acest lucru permite dezvoltarea de servicii inovatoare de mediere a litigiilor în viitor.Aceste servicii pot permite unei terțe părți să aprobe sau să respingă o tranzacție în cazul unui litigiu între celelalte părți, dar fără a controla banii.

Cum este creat bitcoinul?

Bitcoin noi sunt generaţi printr-un proces competitiv şi descentralizat numit “minerit”. Acest proces implică şi o răsplată pentru acele persoane ce oferă acest serviciu. Minerii Bitcoin procesează tranzacţii şi securizează reţeaua folosind hardware specializat şi colectează bitcoin nou creaţi în schimbul muncii depuse.

Protocolul Bitcoin este creat în aşa fel încât noi bitcoin sunt creaţi la o rată fixă. Aceasta face ca mineritul de Bitcoin să fie o afacere foarte competitivă. Când mai mulţi mineri se alătură reţelei, devine surprinzător de dificil pentru a face un profit şi minerii trebuie să devină mai eficienţi pentru a-şi micşora costurile de operare.

Nici o autoritate centrală sau programator nu are puterea necesară pentru a controla sau manipula sistemul pentru a-şi mări profitul personal. Fiecare nod Bitcoin din lume va respinge orice se abate de la regulile pe care se aşteaptă sistemul să le urmeze.

Bitcoin sunt creaţi într-o rată descrescătoare şi previzibilă. Numărul de noi bitcoin creaţi în fiecare an este înjumătăţit periodic până când generarea de bitcoin se opreşte complet în momentul în care vor exista 21 de milioane de bitcoin. În acest punct, minerii Bitcoin vor fi răsplătiţi probabil exclusiv din numeroasele mici taxe de tranzacţie.

Cata valoare are bitcoin?

Bitcoin au valoare pentru că sunt utili ca formă de bani. Bitcoin are caracteristicile unui ban(durabilitate, portabilitate, fungibilitate, raritate, divizibilitate şi este uşor de recunoscut) bazat mai mult pe proprietăţi matematice decât pe proprietăţi fizice(ca aurul şi argintul) sau pe încredere în autorităţi centrale(ca valutele fiat obişnuite).

Pe scurt, Bitcoin este asigurat de matematică. Având aceste atribute, tot ce mai are nevoie o formă de bani pentru a avea valoare este încredere şi adopţie. În cazul Bitcoin, acest lucru poate fi măsurat prin numărul de utilizatori, comercianţi şi firme aflat în continuă creştere. Ca în cazul tuturor valutelor, valoarea unui bitcoin vine doar din partea persoanelor dispuse să-l accepte ca plată.

Preţul unui Bitcoin este dictat de cerere şi ofertă. Când cererea de bitcoin creşte, creşte şi preţul, iar când cererea scade, scade şi preţul. Există un număr limitat de bitcoin aflaţi în circulaţie şi bitcoin noi sunt creaţi într-un ritm constant şi descrescător, ceea ce înseamnă că cererea trebuie să urmeze acest model de inflaţie pentru a menţine preţul stabil.

Pentru că Bitcoin este încă o piaţă relativ mică comparativ cu ce ar putea deveni, nu este nevoie de sume enorme de bani pentru a mişca preţul pieţei într-o direcţie sau altă, preţul unui bitcoin fiind încă foarte volatil.

E posibil ca bitcoin să-şi piardă valoarea?

Da. Istoria este plină de valute ce au eşuat şi nu mai sunt folosite, cum ar fi Marca Germană în timpul Republicii de la Weimar şi, mai recent, dolarul Zimbabwean. Deşi în trecut eşecurile valutelor se datorau în general hiperinflaţiei de care Bitcoin nu poate să aibă parte, întotdeauna există potenţialul unor eşecuri tehnice, monezi cu care se află în competiţie, chestiuni legale şi aşa mai departe.

Ca o lege nescrisă, nicio valută nu ar trebui să fie considerată imună eşecului sau timpurilor de răstrişte. Bitcoin s-a dovedit a fi sigur încă de la început şi există un potenţial uriaş ca Bitcoin să se dezvolte în continuare. Pe de altă parte, nimeni nu este în măsură să prezică ce va rezerva viitorul pentru Bitcoin.

Este Bitcoin o schemă Ponzi?

O schemă Ponzi este o operaţiune de investiţie fraudulentă ce returnează banii investitorilor săi din proprii lor bani, sau din banii investitorilor precedenţi, în loc să o facă din profitul generat de către persoanele ce conduc afacerea. Schemele Ponzi sunt menite să se prăbuşească pe cheltuiala ultimilor investitori atunci când nu mai sunt destui participanţi noi.

Bitcoin este o program gratis fără autoritate centrală. În consecinţă, nimeni nu este în măsură să facă promisiuni fraudulente despre rentabilitatea investiţiilor. Ca în cazul altor valute majore cum ar fi aurul, dolarul american, euro, yen, etc. nu există o putere de cumpărare garantată şi preţul este liber.

Aceasta duce la volatilitate, situaţie în care deţinătorii de bitcoin pot câştiga sau pierde bani într-un mod imprevizibil. Dincolo de speculă, Bitcoin este de asemenea un sistem de plată util cu proprietăţi competitive ce este folosit de mii de utilizatori şi companii.

Unii investitori iniţiali au un număr mare de bitcoin pentru că au riscat mai mult şi au investit timp şi resurse într-o tehnologie nouă ce nu era încă folosită de nimeni şi care era mult mai greu de securizat corespunzător.

Mulţi investitori iniţiali au cheltuit sume mari de bitcoin de mai multe ori înainte ca aceştia să devină valoroşi sau au cumpărat doar sume mici de bitcoin şi nu au făcut un profit uriaş. Nu este nici o garanţie că preţul unui bitcoin va creşte sau scădea. Acest lucru este foarte similar cu a investi într-o companie aflată la început care poate ulterior să crească în valoare şi popularitate, sau nu.

Bitcoin este încă în faza incipientă şi a fost proiectat să fie un proiect pe termen lung; este greu de imaginat cum ar putea fi făcut să fie mai puţin profitabil pentru investitorii iniţiali şi utilizatorii de azi pot sau nu să devină investitorii iniţiali de mâine.

Specula şi volatilitatea nu este o problemă pentru Bitcoin?

Aceasta este o situaţie similară cu cine a venit primul, oul sau găina. Pentru ca preţul unui bitcoin să se stabilizeze, trebuie să se dezvolte o mare economie de scară cu mai multe companii şi utilizatori. Pentru ca o mare economie de scară să se dezvolte, companiile şi utilizatorii vor dori ca preţul să se stabilizeze.

Din fericire, volatilitatea nu afectează principalele beneficii ale Bitcoin ca şi sistem de plată pentru a transfera bani din punctul A în punctul B. Este posibil ca firmele să schimbe plăţile Bitcoin în valuta lor locală instant, permiţându-le să profite de avantajele Bitcoin fără să fie subiectul fluctuaţiilor de preţ.

Pentru că Bitcoin oferă multe opţiuni şi proprietăţi utile şi unice, mulţi aleg să folosească Bitcoin. Cu aşa soluţii şi motivaţii, este posibil ca Bitcoin să se matureze şi să se dezvolte până la punctul în care volatilitatea preţului să devină limitată.

Cine poate cumpăra bitcoin?

Doar o fracţiune din bitcoin aflaţi în circulaţie până acum sunt disponibili pentru vânzare pe siteurile de exchange. Pieţele Bitcoin sunt competitive, însemnând că preţul unui bitcoin va creşte sau va scădea depinzând de cerere şi ofertă.

Adiţional, noi bitcoin vor fi emişi în continuare în următoarele decenii. Aşa că nici măcar cel mai determinat cumpărător nu ar putea să cumpere toţi bitcoin existenţi. Asta nu înseamnă totuşi că pieţele de schimb nu sunt vulnerabile manipulării preţului; încă nu este nevoie de sume semnificative de bani pentru a muta preţul în sus sau în jos, aşa că Bitcoin rămâne încă un bun volatil.

Cine poate  creea o monedă digitală mai bună?

Acest lucru se poate întâmpla. Deocamdată, Bitcoin este de departe cea mai populară monedă digitală descentralizată, dar nu este nici o garanţie că îşi va menţine poziţia pentru totdeauna.

Există deja un număr de monezi alternative inspirate de Bitcoin. Totuşi este corect de asumat că sunt necesare îmbunătăţiri semnificative pentru ca o nouă monedă să depăşească Bitcoin în piaţă, deşi acest lucru este imprevizibil. Bitcoin de asemenea poate adopta îmbunătăţiri aduse de o altă monedă atâta timp cât nu schimbă părţi fundamentale ale protocolului.

Primirea unei plăţi este aproape instantă folosind Bitcoin. Însă, există o aşteptare în medie de 10 minute înainte că reţeaua să înceapă să confirme tranzacţia prin includerea ei într-un bloc şi înainte să poţi cheltui bitcoin primiţi.

Gura de aur a noului mileniu. Astfel, experții definesc oportunitățile pe care le vor crea computerele de generația următoare: computerele cuantice.

Definirea lor ca computere este o subevaluare, tehnologia din spatele calculatoarelor cuantice nu este nici măcar comparabilă cu cea a celor mai dezvoltate supercalculatoare de astăzi. Calculatoarele cuantice sunt de mii de ori mai puternice decât computerele tradiționale, capabile să exploateze legile fizicii și mecanicii cuantice pentru a depăși barierele supercomputerelor actuale și a deschide noi orizonturi pentru inteligența artificială.

În jocul dezvoltării computerelor cuantice sunt companii precum IBM, Microsoft, Google și Intel, dar și centre de cercetare precum MIT și Harvard din Statele Unite.

Cu toate acestea, prima mare revoluție în domeniu a venit în sfera financiară. Datorită dezvoltării primului supercomputer cuantic bazat pe sute de „qubiți”, Bitcoin a reușit să valorifice capacități de calcul aproape nelimitate, dezvoltând astfel o tehnologie de ultimă generație care să scuture instituțiile și lobby-urile puternice precum cele de pe Wall Street .

Bitcoin este o tehnologie financiară bazată pe ceea ce a fost numit unul dintre cei mai puternici algoritmi creați vreodată.

Costând peste 400 de milioane de euro, algoritmul care stă la baza Bitcoin este capabil să prezică fluctuațiile pieței cu o precizie de 97,4%. Aceasta înseamnă că din 100 de operațiuni efectuate de Bitcoin Era, aproximativ 97 vor avea profit.

Era Bitcoin este complet automatizată. Ce înseamnă? Că, odată ce ați investit capitalul inițial de 250 €, tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul „Auto-trade” și software-ul va efectua operațiunile în totală autonomie, nu va rămâne decât să urmăriți câștigurile înmulțindu-se.

Pe piețele criptomonedelor (Bitcoin, ed), fiind piețe relativ tinere, acest algoritm este capabil să aibă randamente fără precedent, profituri care ar fi de neimaginat în orice alt tip de piață financiară.

Pentru neprofesioniști, este important să înțelegeți ce înseamnă acuratețea tranzacției cu 97,4%: în funcție de câte tranzacții Bitcoin va putea închide, este posibil să vedeți investiții mici, precum 250 EUR, transformate în capital propriu real, chiar depășind 100.000 €.

Acesta este motivul pentru care este important să înțelegem că da, vor fi mulți noi milionari în curând, dar este o oportunitate care trebuie exploatată acum, în câteva luni randamentele ar putea fi mult mai mici.

O confirmare înseamnă că există un acord în intreaga reţea că bitcoin primiţi de tine nu au fost trimişi altcuiva şi sunt consideraţi acum ai tăi. Odată ce tranzacţia a fost inclusă într-un bloc, va continua să fie îngropată sub fiecare bloc de după acela, ceea ce va consolida exponenţial acest acord şi va descreşte riscul unei tranzacţii inversate.

Fiecare utilizator este liber să determine atunci când consideră o tranzacţie confirmată, dar în general 6 confirmări sunt adesea considerate ca fiind la fel de sigur ca şi cum ai aştepta 6 luni după o tranzacţie cu cardul de credit.

Cât va costa taxa de tranzacţie cu Bitcoin?

Majoritatea tranzacţiilor pot fi procesate fără taxe, dar utilizatorii sunt încurajaţi să plătească o mică taxă voluntară pentru o confirmare mai rapidă a tranzacţiei şi pentru a remunera minerii. Atunci când taxele sunt necesare, ele în general nu depăşesc câţiva cenţi. Clientul tău Bitcoin va încerca de regulă să estimeze o taxă aproximativă atunci când aceasta este necesară.

Taxele de tranzacţie sunt folosite ca o protecţie împotriva utilizatorilor ce trimit tranzacţii în încercarea de a supraîncărca reţeaua. Modul exact în care funcţionează taxele este încă în lucru şi se va schimba în timp.

Pentru că taxa nu este legată de suma de bitcoin trimişi, aceasta ar putea să pară fie extrem de mică(0.0005 BTC pentru un transfer de 1,000 BTC) sau nedrept de mare(0.004 BTC pentru o plata de 0.02 BTC).

Taxa este definită de atribute cum ar fi datele din tranzacţie şi recurenţa tranzacţiei. De exemplu, dacă primeşti un număr mare de tranzacţii de mică valoare, atunci taxele pentru a trimite vor fi mai mari.

Asemenea plăţi sunt comparabile cu plata notei de la restaurant în monezi de 50 de bani. Cheltuirea rapidă a unor sume mici de bitcoin s-ar putea să necesite de asemenea o taxă. Dacă activitatea ta urmăreşte un şablon de tranzacţii obişnuite, atunci taxele vor rămâne foarte mici.

Totul va fi bine. Bitcoin vor apărea atunci când vei deschide aplicaţia ta portofel. Bitcoin de fapt nu sunt primiţi de către portofelul de pe calculatorul tău, ei sunt anexaţi într-un registru public ce este distribuit de către toate calculatoarele conectate la reţea.

Dacă primeşti bitcoin atunci când clientul tău portofel este oprit şi mai târziu îl porneşti, acesta va începe să descarce blocuri şi să prindă din urmă orice tranzacţie de care nu ştia până acum, iar bitcoin tăi vor apărea eventual ca şi cum abia i-ai primit. Portofelul tău este necesar doar atunci când vrei să cheltui bitcoin.

Un timp îndelungat de sincronizare este necesar doar atunci când foloseşti clienţi de tip nod întreg cum ar fi Bitcoin Core. Tehnic vorbind, sincronizarea este acel proces de descărcare şi verificare al tuturor tranzacţiilor anterioare din reţeaua Bitcoin. Pentru ca unii clienţi Bitcoin să calculeze balanţa portofelului tău Bitcoin şi să permită noi tranzacţii, trebuie să ştie toate tranzacţiile anterioare făcute vreodată.

Acest pas poate fi intensiv din punct de vedere al puterii de calcul şi necesită lăţime de bandă suficientă şi destul spaţiu pe disc pentru a acomoda întreaga mărime a lanţului de blocuri. Pentru ca Bitcoin să rămână sigur, suficienţi oameni trebuie să continue să folosească clienţi nod întreg deoarece ei au sarcina de a valida şi emite tranzacţiile.

Mineritul de Bitcoin?

Minatul este procedeul prin care se consumă putere de calcul pentru a procesa tranzacţii, securiza reţeaua, dar şi pentru a menţine toată lumea din reţea sincronizată. Poate fi privit ca un fel de data center Bitcoin cu excepţia că este construit să fie complet descentralizat, minerii operând în toate ţările şi niciun individ nu are control asupra reţelei.

Acest proces este numit “minerit” ca o analogie a mineritului aurului deoarece este de asemenea un mecanism temporar folosit pentru a emite noi bitcoin. Spre deosebire de mineritul de aur, mineritul de Bitcoin oferă o recompensă în schimbul unor servicii utile necesare pentru a opera o reţea de plăţi securizată. Minatul va fi necesar şi după ce ultimul bitcoin este emis.

Cum funcţionează mineritul de Bitcoin?

Oricine poate deveni un miner de Bitcoin prin rularea unui program de minerit folosind hardware specializat. Software-ul de minerit ascultă după tranzacţii emise prin reţeaua peer-to-peer şi face calcule necesare pentru a procesa şi confirma aceste tranzacţii. Minerii de Bitcoin fac această muncă deoarece sunt răsplătiţi prin taxele de tranzacţie plătite de utilizatori pentru procesări mai rapide ale tranzacţiilor, plus bitcoin nou creaţi conform unei rate fixe.

Pentru ca noi tranzacţii să fie confirmate, acestea trebuiesc să fie incluse într-un bloc alături de o dovadă matematică a muncii depuse. Aceste dovezi sunt foarte greu de generat pentru că nu este nici o cale de a le genera decât prin a încerca efectuând miliarde de calcule pe secundă.

Aceste dovezi sunt calculate de mineri înainte ca blocurile lor să fie acceptate de reţea şi înainte ca ei să fie recompensaţi. Cu cât mai mulţi oameni minează, dificultatea de a găsi blocuri valide este mărită automat de către reţea pentru a se asigura că timpul mediu de găsire a unui bloc este egal cu 10 minute. Ca rezultat, mineritul este o afacere foarte competitivă unde niciun miner individual nu are control asupra ce este inclus în lanţul de blocuri.

Dovada muncii depuse este de asemenea făcută în aşa fel încât depinde de blocul anterior pentru a forţa o ordine cronologică în lanţul de blocuri. Acest lucru face inversarea tranzacţiilor anterioare exponenţial mai dificilă pentru că necesită recalcularea dovezilor de muncă pentru toate blocurile următoare.

Când două blocuri sunt găsite în acelaşi timp, minerii lucrează în primul bloc pe care îl primesc şi trec pe cel mai lung lanţ de blocuri imediat ce următorul bloc este găsit. Asta face ca mineritul să fie sigur şi să menţină un consens global bazat pe puterea de procesare.

Minerii de Bitcoin nu sunt capabili de a trişa prin mărirea recompensei proprii sau prin procesarea de tranzacţii fraudulente ce ar putea corupe reţeaua Bitcoin pentru că toate nodurile Bitcoin vor refuza orice bloc ce conţine date invalide conforum regulilor protocolului Bitcoin. În consecinţă, reţeaua rămâne sigură chiar dacă nu toţi minerii de Bitcoin sunt de încredere.

Mineritul de Bitcoin nu este o risipă de energie?

Consumarea de energie pentru a securiza şi a opera un sistem de plăţi nu se poate numi chiar risipă. Ca orice alt serviciu de plăţi, folosirea de Bitcoin necesită costuri de procesare. Servicii necesare pentru operarea celor mai folosite sistemelor monetare actuale, precum băncile, cardurile de credit şi vehiculele blindate folosite pentru transportul banilor consumă de asemenea foarte multă energie.

Deşi spre deosebire de Bitcoin, totalul de energie pe care acestea îl consumă nu este transparent şi nu poate fi măsurat cu uşurinţă.

Mineritul de Bitcoin este făcut să devină din ce în ce mai optimizat în timp prin hardware specializat ce consumă tot mai puţină energie, iar costurile operaţionale ale mineritului ar trebui să continue să fie proporţionale cu cererea.

Când mineritul de Bitcoin devine prea competitiv şi mai puţin profitabil, unii mineri aleg să îşi oprească activitatea. Mai mult, toată energia consumată minerind este eventual transformată în căldură, iar cei mai profitabili mineri vor fi aceia ce transformă acea căldură în ceva util.

O reţea de minerit cu o eficienţă optimă este una care nu consumă niciun pic de energie în plus. Deşi acest lucru este un ideal, ştiinţă economică din spatele mineritului face ca fiecare miner individual să tindă către acest lucru.

Cum ajută mineritul de Bitcoin?

De câte ori am auzit că extragerea de bitcoin înseamnă să primești bitcoin gratuit ? Astfel, și având în vedere valoarea tot mai mare a bitcoinului, s- ar părea că mineritul bitcoin este o idee minunată și care ne poate face pe toți milionari în cel mai scurt timp . Dar este chiar cazul? Minarea bitcoinelor înseamnă într-adevăr obținerea de bani gratis?

Pentru a înțelege dacă merită să extragem bitcoinul, trebuie să începem de la început și să ne amintim cum funcționează bitcoinul . Bitcoin este un Criptomonedă , într – adevăr , este cel mai popular dintre toate criptovalute. Nu există un organism central de reglementare, dar tranzacțiile sunt stocate și validate printr-o imensă bază de date distribuită între toți minerii .

Cel mai bun mod de a câștiga bani cu bitcoins este de a tranzacționa bitcoins . În practică, cu tranzacționarea bitcoin câștigi din fluctuațiile prețurilor bitcoin. Povestea pe care am spus-o, de exemplu, îi privește pe cei care au investit 1.000 de dolari în 2010 și care acum se regăsesc cu un capital bitcoin care depășește 35 de milioane de euro.

Datorită gradului ridicat de volatilitate a valorii bitcoin, este posibil să profitați de oportunități de profit atât atunci când prețul bitcoin crește, cât și când scade . Mulți italieni încep de fapt să tranzacționeze bitcoin. De fapt, este o activitate mult mai simplă decât s-ar putea crede.

Bitcoin este de obicei asociat cu proceduri complicate, de înțeles doar de experți adevărați . Și, de fapt, este adevărat, în majoritatea cazurilor, operarea cu bitcoin este complicată și de multe ori trebuie să ne ocupăm și de cele mai întunecate meandre de pe web. În ultimul timp, însă, lucrurile s-au schimbat în bine. Mai mult, în multe cazuri, bitcoinul poate ascunde escrocherii de care este dificil să te aperi.

Unele dintre cele mai bune platforme de tranzacționare din lume au început să ofere serviciul de tranzacționare bitcoin. De ce este convenabil să funcționezi cu aceste platforme?

Sunt platforme autorizate și reglementate, deci există toate garanțiile legii (ceea ce nu este de obicei cazul bitcoin) și, prin urmare, sunt evitate escrocheriile.
Sunt extrem de ușor de utilizat, chiar și pentru cei care nu sunt experți în IT
Acestea vă permit să câștigați atât când crește valoarea bitcoin, cât și când scade
Sunt complet gratuite și fără comisioane

eToro este o platformă de tranzacționare minunată, perfectă pentru oricine doreștesă tranzacționeze bitcoin. Într-adevăr, trebuie să spunem că eToro este mult mai mult decât o platformă de tranzacționare: este o platformă de tranzacționare socială. Aceasta înseamnă că este posibil să copiați, într-un mod complet automatizat, ceea ce fac alți comercianți. Evident, este posibil să identificați cu ușurință comercianții care câștigă cel mai mult pentru a le copia.

Tranzacționarea socială are un dublu avantaj: pe de o parte, este posibil să începeți să câștigați imediat cu tranzacționarea cu bitoină, fără a aștepta să deveniți expert. Pe de altă parte, puteți învăța multe observând ce fac marii comercianți.

EToro este, de asemenea, complet gratuit, fără comisioane și oferă un cont deno pentru a practica fără riscuri.

Mineritul creează echivalentul unei loterii competitive în care este extrem de dificil ca cineva să adauge consecutiv noi blocuri de tranzacţii în lanţul de blocuri. Acest lucru protejează neutralitatea reţelei prin prevenirea unui individ să aibă destulă putere să blocheze anumite tranzacţii.

De asemenea previne situaţia în care cineva încearcă să înlocuiască părţi ale lanţului de blocuri pentru a inversa propriile cheltuieli, ce ar putea fi folosit pentru a frauda alte persoane. Mineritul face inversarea unei tranzacţii anterioare exponenţial mai grea prin faptul că necesită rescrierea tuturor blocurilor ce urmează după acea tranzacţie.

În zilele timpurii ale Bitcoin, oricine putea găsi un nou bloc folosind procesorul calculatorului personal. Pe măsură ce tot mai mulţi oameni au început să minerească, dificultatea de a găsi noi blocuri a crescut foarte mult până în punctul în care astăzi singura metodă eficientă de minerit este folosind hardware specializat. Poţi vizita Bitcoin va continua sa creasca? pentru mai multe informaţii.

Este Bitcoin sigur?

Tehnologia Bitcoin – protocolul şi criptografia – au un palmares de securitate impresionant, iar reţeaua Bitcoin este probabil cel mai mare proiect de calcul distribuit din lume. Cea mai comună vulnerabilitate a Bitcoin este eroarea umană din partea utilizatorului.

Fişierele portofofelului Bitcoin ce păstrează cheile private necesare pot fi şterse din greşeală, pierdute sau furate. Acest lucru este similar cu banii cash păstraţi într-o formă digitală. Din fericire, utilizatorii pot respecta practici de securitate pentru a-şi proteja banii sau să folosească furnizori de servicii ce oferă niveluri bune de securitate şi asigurare împotriva furtului sau pierderii.

Bitcoin hack în trecut?

Regulile protocolului şi ale criptografiei folosite de Bitcoin au deja ani de zile de când au apărut, ceea ce indică un concept bine proiectat şi construit. Dar, erori de securitate au fost găsite şi remediate în timp în diverse implementări software. Ca orice altă formă de software, securitatea software-ului Bitcoin depinde de viteza cu care problemele sunt găsite şi rezolvate. Cu cât mai multe astfel de probleme sunt descoperite, cu atât Bitcoin se apropie de maturitate.

Adesea există concepţii greşite despre furturi şi breşe de securitate ce s-au întâmplat pe diverse exchange-uri şi companii care se ocupă cu Bitcoin. Deşi aceste evenimente sunt nefericite, niciuna nu implică Bitcoin însuşi fiind hackuit, nici nu implică greşeli în felul în care Bitcoin este construit; aşa cum spargerea unei bănci nu înseamnă că leul românesc este compromis.

Pe de altă parte, este corect să spunem că un set complet de bune practici şi soluţii intuitive de securitate sunt necesare pentru a oferi utilizatorilor o protecţie mai bună a banilor lor şi pentru a reduce riscul general de furt sau pierdere. Pe parcursul ultimilor ani, asemenea atribute de securitate au fost rapid dezvoltate, cum ar fi criptarea portofelului, portofele offline, portofele hardware şi tranzacţii multi-semnătură.

Complot împotriva Bitcoin?

Protocolul Bitcoin este imposibil de schimbat aşa uşor. Orice client Bitcoin ce nu respectă aceleaşi reguli nu poate impune propriile sale reguli în faţa altor utilizatori. Conform specificaţiilor actuale, cheltuirea dublă nu este posibilă pe acelaşi lanţ de blocuri, nici cheltuirea de bitcoin fără o semnătură validă. Aşa că, nu este posibil să se creeze sume necontrolate de bitcoin pur şi simplu, să se cheltuie bitcoin altei persoane, sa fie coruptă reţeaua, sau altceva similar.

Pe de altă parte, o majoritate de mineri poate alege în mod arbitrar să blocheze sau să inverseze tranzacţii recente. O majoritate de utilizatori pot de asemenea să facă presiuni pentru ca nişte schimbări să fie făcute.

Pentru că Bitcoin funcţionează corect doar atunci când există un consens complet între toţi utilizatorii, schimbarea protocolului poate fi foarte dificilă şi necesită o majoritate copleşitoare de utilizatori să adopte schimbările în aşa fel încât restul utilizatorilor să nu aibă altă opţiune decât să se alăture. Ca o regulă generală, este greu de imaginat de ce un utilizator de Bitcoin ar alege să adopte orice schimbare ce ar putea să-i compromită proprii bani.

 

 

 

Leave a Reply