Care este numarul de Bitcoin?

Bitcoin este unic prin faptul că doar 21 de milioane de Bitcoin vor fi creați vreodată. Însă, asta nu va fi niciodată o limitare pentru că Bitcoin pot fi divizați în subunități ale unui Bitcoin, cum ar fi biți – sunt 1.000.000 de biți în 1 Bitcoin.

Bitcoin pot fi divizați până la 8 zecimale(0,000 000 01) si chiar si în unități mai mici dacă va fi vreodată nevoie în viitor pe măsură ce mărimea medie a unei tranzacții scade.Nu va cădea Bitcoin într-o spirală relaționară?Teoria spiralei relaționare spune că dacă preturile sunt de așteptat să scadă, oamenii vor amâna plățile pentru un moment viitor pentru a beneficia de preturile mai scăzute.

Acea scădere în cerere va face comercianții să coboare preturile pentru a încerca să stimuleze cererea, făcând problema şi mai mare şi ducând la o depresie economică.Deși această teorie este o cale populară de a justifica inflația dintre băncile centrale, aparent nu este întotdeauna adevărată şi este considerată controversată între economiști. Electronicele sunt un exemplu de piața unde preturile sunt în continuă scădere dar care nu este într-o depresie economică.

Similar, valoarea de bitcoin a crescut în timp şi de asemenea şi mărimea economiei Bitcoin a crescut dramatic alături de ea. Deoarece atât valoarea monezii cât şi mărimea economiei asociate cu ea au început de la 0 în anul 2009, Bitcoin, este un contra exemplu al acestei teorii arătând că pot există excepții de la regulă.Totuși, Bitcoin nu este făcut pentru a fi o valută relaționară.

Este mai corect spus că Bitcoin este construit să permită inflație în anii de început, apoi devenind stabil în anii ce vor urma. Singurul moment în care cantitatea de Bitcoin aflat în circulație ar putea să scadă ar fi în cazul în care lumea începe să-şi piardă portofelele Bitcoin fără să-şi facă backup. Cu o bază monetară stabilă şi o economie stabilă, valoarea valutei ar trebui să rămână aceeași.

Leave a Reply