XTB Tranzacționare pe acțiuni. Ghid pentru începători

XTB este un broker online care oferă tranzacționare pe Forex , Crypto și CFD-uri și mai ales pe acțiuni . XTB are o abordare foarte personală față de clienții lor, materiale didactice complete și o platformă premiată.

Astăzi acțiunile Amazon sunt foarte interesante (citiți un articol util despre cum să cumpărați acțiuni Amazon ), mulți comercianți investesc sume mici și mari pentru a obține profituri, datorită brokerului XTB puteți investi în acțiuni Amazon prin tranzacționare CFD .

Compania își propune să creeze o relație pe termen lung cu clienții săi, oferindu-le instrumente cu care să poată opera cu mare succes. XTB este prezent cu mai multe birouri în diferite țări europene.În timp ce majoritatea brokerilor din industrie sunt reglementați de doar unul sau doi organisme de reglementare, XTB este autorizat și reglementat de o lungă listă de autorități.

XTB funcționează în toate țările din Spațiul Economic European ( SEE ), activând în diferite țări, este reglementat de CySEC (UE) , UK FCA , KNF, IFSC și multe altele pe care le puteți găsi pe site-ul brokerului. Pentru a atrage o gamă largă de traderi , brokerul acceptă o listă largă de active. În total, există peste 1500 de piețe pe care le puteți tranzacționa cu brokerul, care sunt acțiuni, perechi valutare, mărfuri, indici și criptomonede majore .

Cu XTB puteți alege să tranzacționați între două platforme: xStation 5 și popularul MetaTrader 4 . XStation 5 este platforma de proprietate X – Trade Brokers , premiat. Este simplu de utilizat și are viteze de execuție superioare. Această platformă include un calculator de tranzacționare , tranzacționare grafică avansată, statistici ale traderilor , analize tehnice, închiderea comenzilor, sentimentul pieței și multe altele. Această platformă este disponibilă pentru desktop, tabletă și dispozitive mobile , precum și pentru ceasuri inteligente .

Platforma MetaTrader 4 este printre cele mai populare din industrie, oferind clienților XTB toate avantajele unei platforme avansate, dar ușor de utilizat. Puteți utiliza o gamă largă de instrumente analitice încorporate și posibilitatea de a adăuga strategii automate, indicatori și oscilatoare. Această platformă este oferită și pentru desktop, tabletă și dispozitive mobile.

Pentru a se asigura că toți clienții au cunoștințele de bază, XTB oferă o secțiune extinsă de educație.În interior veți găsi secțiuni separate în funcție de nivelul de calificare sau subiect. Nivelurile de abilități includ Basic, Intermediate, Expert și Premium .

În plus, asistența pentru clienți XTB este foarte apreciată, rapidă și profesională.

Cum să câștigi bani cu tranzacționarea pe acțiuni?

Cu ceva timp în urmă, cei care doreau să investească în acțiuni au trebuit, practic, să meargă la bancă, să discute cu un consilier financiar, care apoi s-a ocupat de toate.Oamenii care investesc în acest mod au trei modalități principale de a câștiga. Primul din creșterea capitalului, al doilea din dividende și al treilea din scutirile de impozite.Să le privim mai detaliat, prin creșterea capitalului ne referim la momentul în care investitorul câștigă din vânzarea acțiunilor la un preț mai mare decât ceea ce plătise anterior.

În schimb, dividendele fac parte din câștigurile pe care directorii unei companii decid să le plătească acționarilor. Acestea variază în funcție de numărul de acțiuni pe care le dețineți, deci cu cât este mai mare numărul, cu atât câștigurile vor fi mai mari. Trebuie spus că nu toate companiile prevăd plata dividendelor, deoarece poate directorii preferă să își investească din nou profiturile în companie, cu scopul de a o face să crească.

În cele din urmă, cu scutirile de impozite, investitorul poate răscumpăra o acțiune pentru a reduce impozitele. Toate acestea sunt aspecte interesante ale metodei tradiționale de investiții. Acum să vedem cum să câștigăm bani din tranzacționarea pe acțiuni.Datorită tranzacționării online, investițiile au devenit mai practice și mai rapide și mai ales astăzi sunt la îndemâna tuturor. Acest lucru este posibil datorită brokerilor online care au permis accesul pe piețele financiare.

Costurile de administrare au fost reduse, se poate spune că nu mai sunt comisioane de plătit, dacă nu spread-ul. Puteți deschide tranzacții cu câteva sute de euro și puteți investi, de asemenea, complet independent. Acest ultim aspect nu trebuie subestimat, datorită acestui fapt totul a devenit mai simplu și mai accesibil.

De aici puteți deduce câte avantaje implică tranzacționarea online . În primul rând, puteți profita investind pe termen scurt sau lung. Aceasta înseamnă că puteți cumpăra ( Comerț lung ) dacă credeți că prețul acțiunilor va crește sau puteți vinde ( Comerț scurt ) dacă credeți că prețul acțiunilor va scădea. Spre deosebire de investițiile tradiționale, în care câștigurile provin în principal din achiziție.

În plus, la tranzacționarea CFD-urilor pe acțiuni , grație prezenței pârghiei financiare, este posibil să se plătească doar o acțiune mică, numită marjă, din întreaga valoare a operațiunii. Restul banilor este depus de brokerul online. Acest lucru poate fi grozav dacă tranzacția are succes, deoarece câștigurile sunt multiplicate și este rău dacă tranzacția nu reușește, deoarece pierderile sunt, de asemenea, multiplicate.

Cu tranzacționarea pe acțiuni există o mulțime de lichidități, banii pot fi retrași chiar și după doar o zi. În general , putem spune că ori de retragere poate varia de la broker la broker .Până acum am văzut aspectele avantajoase ale tranzacționării acțiunilor, dar trebuie să adăugăm că acest tip de afacere prezintă riscuri.

Nu vă alarmați, toate sunt evitabile. În primul rând, trebuie studiate atât partea teoretică, cât și cea practică. Doar dacă ești pregătit poți fi sigur că investițiile tale te vor conduce la rezultate bune.
Un alt aspect fundamental este alegerea brokerului online . Pentru a vă asigura că datele și banii dvs. sunt în siguranță, brokerul trebuie să fie autorizat și certificat. Dacă nu acordați atenție acestui aspect, riscați să fiți înșelați.

Dacă luați deja în considerare toate aceste aspecte, nivelul de risc scade brusc. În ceea ce privește rezultatul investițiilor dvs., acestea vor varia cu siguranță în funcție de nivelul de pregătire. Deci sfatul nostru este să vă luați timp pentru a deveni un investitor bun, veți vedea apoi că în timp veți obține profituri excelente.

Link: https://www.xtb.com/ro

Leave a Reply